Özel: "Asgari ücrete temmuzda zam yapılmalı"

Özel:

Özel: "Asgari ücrete temmuzda zam yapılmalı" CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emekli maaşlarının artırılması ve asgari ücretin Temmuz ayında artırılması gerektiğini vurguladı. Özel, partisinin vatandaşların gündeminde olmayan konularda tartışma yapmayacaklarını belirtti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesindeki Rönesans Konteyner Kent'te depremzedelerle bir araya geldi, engelli çocuklar ve aileleriyle sohbet etti ve küçük çocuklara oyuncak hediye etti.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özel, deprem bölgesinde çeşitli zorlukların yaşandığını ifade etti.

Konteynerlerde yaşamın zor olduğunu dile getiren Özel, "Maalesef deprem bölgesi oy alana kadar gündemdeydi. Oy aldıktan sonra maalesef gündemlerinden düşürdüler. Biz bu konuyu gündeme getirmeye devam edeceğiz," ifadelerini kullandı. 

Bir basın mensubunun "bazı gazetecilerin hedef gösterildiği"ne ilişkin sorusu üzerine Özel, şunları kaydetti:

"Siyasetçi dediğiniz eleştiriye açık olması lazım ve hep bunu savundum. Siyasetçi kişileri hedefe almış ve o kişilere kişisel husumet güdüyor değiller ama bir gerçek var. Ankara'nın orta yerinde yerde bir cenaze duruyor. Cenaze Ülkü Ocakları başkanına ait, normalde böyle bir kayıp olduğunda Milliyetçi Hareket Partisi yeri göğü inletmesi gerekirken bir taziye paylaşımı, geçmiş olsun mesajı, cenazesine gidip bir çelenk yollama, bir hatır sorma bile yok. Kadıncağızın bir derdi var, iki kızı babasız kaldı, 'babalarının kanı yerde kalmasın, suçlular hesap versin' diyor."

Özel, cinayetin planlayıcılarını ve yardımcılarını bulmayı istediklerini belirtti ve şunları ekledi:

"Bütün Türkiye'nin huzuru için bu partinin içerisinde bazıları var. Bakın genellemek istemiyoruz. 70 yıllık bir geleneği topyekün kötülemek istemiyoruz ama bu partinin bir evladı öldürülüyor ve iki isim var, o iki isimle ilgili iki şey var. Kamuoyu bu kişilerin de bilgisine başvurulmasını, bu kişilerle bağlantılı kişilerin sorgulamaya dahil edilmesini istiyor. Bu ikisinden parti yaka silkiyor. Bu ikisini, bu ikisinden başka savunan var mı? Önümüzdeki günlerde çok köklü değişiklikler olacak gibi şeyler yazıldı, çizildi. Ben hiçbir partinin iç işlerine karışmam ama bu ikisinin durumu hakikaten Türkiye'de çok vicdanları sızlatıyor. Her şeyin altından çıkıyorlar. Devlet Bey geçmişte çok olumsuz ilişkilere son vermesiyle bilinen, mafyayla birtakım ilişkileri bitiren, bir örgütü baştan aşağı belli bir çizgiye çeken bir yapısıyla takdir topluyordu. Bu işi halletmek Devlet Bey'e düşer ve mutlaka bu konuyu değerlendireceğini düşünüyorum."

'ASGARİ ÜCRET TEMMUZDA YÜKSELTİLMELİ'

Özel, partisinin Malatya İl Başkanlığı'nı ziyaret ettikten sonra parti binası önünde toplanan vatandaşlara seslendi ve emekli maaşlarının artırılması ve asgari ücretin temmuz ayında yükseltilmesi gerektiğini vurguladı.

Vatandaşın gündeminde olmayan hiçbir konuda tartışmayacaklarını kaydeden Özel, "Sizin derdinizi dile getirecek gerçek bir halk partisi, gerçekten emekçilerin hakkını arayan bir siyasi parti var. Bundan sonra da devam edeceğiz. Bizim işimiz sokağın sesini dinlemek. Sokak 'geçinemiyoruz' diyor." diye konuştu.

CHP'nin herhangi bir siyasi partiyle değil, milletle ittifak içinde olduğunu söyleyen Özel, "Bizim ittifakımızın adı Türkiye ittifakıdır. Rengini ay yıldızlı al bayraktan alır. Türkiye ittifakı, milli takım gol atınca ayağa kalkan herkestir. Türkiye ittifakı, Müslüman, muhafazakar demokratlardır. Türkiye ittifakı, milliyetçi demokratlardır. Türkiye ittifakı, Türk demokratlardır, sizin gibi sosyal demokratlardır." değerlendirmesinde bulundu.

"Özel: "Asgari ücrete temmuzda zam yapılmalı"" haberi, 24 Haziran 2024 tarihinde yazılmıştır. 24 Haziran 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Özel: "Asgari ücrete temmuzda zam yapılmalı" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özel: "Asgari ücrete temmuzda zam yapılmalı" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:41 Pentagon, İsrail'e tam destek verdiğini açıkladı
  2. 19:32 Victor Osimhen şeytanın bacağını kırmayı başardı
  3. 18:57 Serhat Akın'ın avukatından açıklama geldi: "Adalet er ya da geç yerini bulacaktır"
  4. 18:34 Nasrallah'ın Ölümü Sonrası Rusya'dan İsrail'e Sert Tepki!
  5. 18:33 Protesto amacıyla bir araya gelen Fenerbahçe taraftarlarının stadyuma yürümelerini polis engelledi
  6. 18:33 Türk Hava Yolları ve Pegasus Hava Yolları, Beyrut uçuşlarını iptal etme kararı aldı
  7. 18:28 Galatasaray'ın Kasımpaşa karşısındaki ilk 11'i belirlendi: Okan Buruk'tan beklenmedik hamle
  8. 18:25 ATM’lerde Yeni Dönem: Artık O Banknotlar Kabul Edilmiyor
  9. 18:21 Yazın son günleri... Meteoroloji, İstanbul ve Ankara için uyarılarda bulundu!
  10. 18:18 Simeone’den derbi öncesi flaş ifadeleri: "Modric ya da Arda Güler…"
  11. 18:14 Salça fabrikası, ortaya çıkan kötü görüntülerin ardından kapatıldı
  12. 18:12 Tuna Kaya'dan uyarı: Hazır olun, bir anda yükselecek
  13. 18:12 Pazartesi gününden itibaren başvurular başlıyor: 40 yaş üstü herkese ücretsiz
  14. 18:10 Mahfi Eğilmez'den uyarı: Herkes hazırlıklı olsun
  15. 18:07 Martıların uçtuğu iki buharlı gemi arasındaki 3 farkı yüksek IQ'su olanlar 12 saniyede görüyor
  16. 17:59 Bu pazar seçim yapılacak olsa iktidar değişir mi? Anket sonuçları ortaya çıktı
  17. 17:47 Fenerbahçe'nin Antalyaspor maçına çıkacak kadrosu açıklandı: Osayi Samuel kadroda yok!
  18. 17:35 Hasan Nasrallah'ın halefinin Haşim Seyfeddin olabileceği konuşuluyor: Haşim Seyfeddin kimdir?
  19. 17:35 Benzin ve mazot fiyatları, altın fiyatlarıyla yarışır hale geldi!
  20. 17:34 AB İsrail ve Lübnan hava sahasına 1 ay süreyle girmeme uyarısında bulundu
Gündem Haberleri