Özel harekatçı Ayhan Çarkın’ın cezaevinde olduğu ortaya çıktı

Özel harekatçı Ayhan Çarkın’ın cezaevinde olduğu ortaya çıktı

Özel harekatçı Ayhan Çarkın’ın cezaevinde ol... Eski özel harekât polisi Ayhan Çarkın’ın 2018 yılında İstanbul'da karıştığı bir olay nedeniyle tutuklu yargılandığı davada ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 19 yıl hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi.

1990’lı yıllarda işlenen çok sayıda faili meçhul cinayet ve Susurluk dosyasında ismi geçen eski özel harekât polisi Ayhan Çarkın’ın İstanbul’da karıştığı bir olay nedeniyle yargılandığı dava kapsamında 13 Eylül 2018 yılından beri Silivri Cezaevi’nde olduğu ortaya çıktı. Çarkın’ın 26 Şubat 2022 tarihinde yapılan duruşmada ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 19 yıl hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi.

 

Türkiye’de 90’lı yıllarda işlenen 19 faili meçhul cinayetle ilgili eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın da isimlerini vererek faili meçhul cinayetler dosyasının yeniden açılmasını sağlayan eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın’ın,  2018 yılında karıştığı bir olay nedeniyle İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan yargılandığı ve dava kapsamında tutuklandığı ortaya çıktı.

Çarkın ile birlikte olaya karışan ve A.Y.’nin de 13 Eylül 2018 yılından beri tutuklu olduğu, Çarkın ve A.Y.’ye ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 19’ar yıl hapis cezası verildiği ve İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Dairesi’nin bu davaya ilişkin dosyayı Yargıtay’a gönderdiği belirtildi.

 

 

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 26 Şubat 2022 tarihinde yapılan duruşmanın tutanağına göre; Çarkın, savunmasında, hakkında daha önce mahkemenin beraat kararı verdiğini ve bunun istinaf tarafından onandığını belirterek, “Ancak Yargıtay, beraat kararını haksız yerer bozmuştur. Mahkemenizce bozma ilamına uyularak hakkımda 19 yıl hapis cezası verilmiştir. Bence bozma ilamı hatalıdır. Mahkemenizin ikinci verdiği karar doğru değildir. Suçlamayı kabul etmiyorum. Hakkımı helal etmiyorum. Bu adaletsizliği önce Allah’a sonra sizlere havale ediyorum. Serbest bırakılmamı talep ediyorum” dedi.

Silivri Cezaevi’ne konulan Ayhan Çarkın, tutuklanmasına karşı İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz dilekçesi verdi. Çarkın, dilekçesinde, İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararına şöyle itiraz etti:

 “Anayasa’ya, hukuka, kanunlara aykırı olarak 19 yıl hapis cezası verilmiştir. Bu dosya kapsamında yargılanıp daha önce beraat ettim. Bu beraat kararım bölge istinaf mahkemesince onanarak Yargıtay’a gönderilmiştir. Yargıtay 1. Dairesi, hiç gerekçe göstermeden bu kararı görüş bildirerek bozmuş ve dava dosyasını, cezalandırmak maksadı ile yine İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne 3,5 yıl sonra geri göndermiş ve mahkemeyi baskı altına alarak ceza verilmesini sağlamıştır.”

Çarkın, dilekçesinde ceza almasına neden olan olayı da anlatarak suçsuz olduğunu öne sürdü.

 

Ne olmuştu?

Türkiye’de 90’lı yıllarda işlenen 19 faili meçhul cinayetle ilgili 20 Aralık 2013’te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve Yeşil kod isimli Mahmut Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 18 kişi hakkında ‘cürüm işlemek için oluşturulan silahlı teşekkülün faaliyeti kapsamında insan öldürmek’ suçundan iddianame düzenlendi. Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından iddianame kabul edildi ve yargılama başladı.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 13 Aralık 2019’da sanıklar hakkında beraat kararı verdi. Bu karar, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi’nce 5 Nisan 2021’de bozuldu. İstinaf mahkemesi, davadaki maddi delillerin yeterince araştırılmadığına hükmetti. Bozma kararının ardından yargılama yeniden başladı.

İddianamede sanıklar, şu isimlerin öldürülmesiyle suçlanıyor: Abdülmecit Baskın, Namık Erdoğan, Metin Vural, Recep Kuzucu, Behçet Cantürk, Savaş Buldan, Haci Karay, Adnan Yıldırım, İsmail Karaalioğlu, Yusuf Ekinci, Ömer Lutfi Topal, Hikmet Babataş, Medet Serhat, Feyzi Aslan, Lazem Esmaeli, Asker Smıtko, Tarık Ümit, Salih Aslan ve Faik Candan. Davanın sanıkları ise şöyle: Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Ağar’ın eski danışmanı Korkut Eken, eski Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin, eski özel harekat polisleri Ayhan Çarkın, Ayhan Akça, Ercan Ersoy, Ahmet Demirel, Ayhan Özkan, Seyfettin Lap, Enver Ulu, Uğur Şahin, Alper Tekdemir, Yusuf Yüksel, Abbas Semih Sueri, Lokman Külünk, Mahmut Yıldırım, Nurettin Güven ve Muhsin Korman.

“Cinayetleri biz işledik”

Ayhan Çarkın, Ankara’daki faili meçhul cinayetler davasının açılmasında etkili olan açıklamasında, “O dönem cinayetleri biz işledik” demişti. Çarkın, “Sanıklarla yüzleşmek istiyorum. Olayların araştırılmasını ve soruşturulmasını istiyorum” diye konuşmuştu.

 

 

"Özel harekatçı Ayhan Çarkın’ın cezaevinde olduğu ortaya çıktı" haberi, 11 Mart 2022 tarihinde yazılmıştır. 11 Mart 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Özel harekatçı Ayhan Çarkın’ın cezaevinde olduğu ortaya çıktı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özel harekatçı Ayhan Çarkın’ın cezaevinde olduğu ortaya çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:T24

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Gündem Haberleri