Özel, Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı

Özel, Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı

Özel, Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutu... CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kepez Belediye Başkanı olarak seçilen Mesut Kocagöz'ün Antalya'da meydana gelen teleferik kazasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmasına ilişkin bir açıklama yaparak, "Kazada dahli olan kim var ise kimsenin gözyaşına bakılmamalıdır," dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kepez Belediye Başkanı olarak seçilen Mesut Kocagöz'ün Antalya'da meydana gelen teleferik kazasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmasına ilişkin bir açıklama yaparak, "Soma'dan İliç'e hiçbirinde kamu görevlilerinin soruşturulmadığı gerçeği ortada iken bu karar hukuki değil siyasidir. Kuşkusuz kazada dahli olan kim var ise kimsenin gözyaşına bakılmamalıdır. Bu kırmızı çizgimizdir," ifadelerini kullandı.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde 1 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin de yaralandığı teleferik kazasına ilişkin gözaltına alınan 14 şüpheliden 5'i tutuklanmıştı.

Antalya'da meydana gelen teleferik kazasıyla ilgili soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan ve işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüpheliler arasında, dönemin ANET Genel Müdürü ve son seçimlerde CHP'den Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz ile şu anki ANET Genel Müdür Vekili Ahmet Buğra Samsunlu, mekanik mühendisi Okan Erol, Megatower bakım şirketi sahibi Serdar Tezcan ve bakım şirketinin bakım ve otomasyon amiri Serkan Yellice bulunmaktadır. Bu kişiler 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlamasıyla tutuklanmıştır. Diğer 9 şüpheli ise serbest bırakılmıştır.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kocagöz'ün tutuklanmasının ardından yaptığı ilk açıklamada, süreci yakından takip ettiklerini ve aldıkları kararın hukuki değil, siyasi olduğunu belirtti. Ancak "Kuşkusuz kazada dahli olan kim var ise kimsenin gözyaşına bakılmamalıdır. Bu kırmızı çizgimizdir" diye de ekleyen Özel, açıklamasında şu sözleri kaydetti:

"Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanımız Mesut Kocagöz hakkında verilen tutuklama kararını ve hukuki süreci yakından takip ediyoruz. Ancak Soma'dan İliç'e hiçbirinde kamu görevlilerinin soruşturulmadığı gerçeği ortada iken bu karar hukuki değil siyasidir. Kuşkusuz kazada dahli olan kim var ise kimsenin gözyaşına bakılmamalıdır. Bu kırmızı çizgimizdir. Bu hassasiyetle teleferik kazasındaki adli soruşturmayı yakından takip etmeyi sürdüreceğiz fakat sırf partilimiz diye başkanımızı günah keçisi ilan edemezsiniz."

Ramazan Bayramı tatili nedeniyle yoğunluğun yaşandığı teleferik tesisinde 12 Nisan'da gerçekleşen kazada, parçalanan kabinden düşen avukat Memiş Gümüş (54) hayatını kaybetmiş, Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Kırgızistan uyruklu Akmaral Abdyldaeva ise yaralanmıştı.

Sistemin durması sonucu havada asılı kalan 24 kabindeki 174 kişi, yaklaşık 22,5 saat süren kurtarma çalışmalarının ardından kurtarılmıştı.

"Özel, Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı" haberi, 14 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 15 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Özel, Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özel, Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:05 "Kürk Mantolu Madonna" adlı eserin dizi uyarlaması yapılacak
  2. 01:05 Fordham Üniversitesi, ABD'de Filistin'e destek gösterilerinin son adresi haline geldi
  3. 01:05 Yeni bir batarya teknolojisi, elektrikli araçların menzil sorununu çözecek!
  4. 00:47 Erzincanlılar dikkat! Meteoroloji uyarıda bulundu: O saatlerde dışarıya çıkmayın
  5. 00:42 Fed'in faiz kararı, New York borsasında dalgalanmalara neden oldu
  6. 00:42 Alp Dağlarına bile 1000 basacak güzellik: Giden asla dönmek istemiyor!
  7. 00:38 Dolar sahipleri yakında dört dönecekler! Doların 7 lira yükseleceği tarih belli oldu
  8. 00:37 Edebiyatın "rock yıldızı" Paul Auster hayatını kaybetti
  9. 00:28 Beşiktaş'ta yeni bir Şenol Güneş dönemi başlayabilir! Hasan Arat itiraf etti
  10. 00:28 Bakan Tekin'den öğretmen atamaları ile ilgili açıklama geldi
  11. 00:25 Fenerbahçe, Konyaspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  12. 00:21 Ankara'daki ekmek zammına vatandaşlardan tepki geldi: "Bu nasıl bir vicdansızlık?"
  13. 00:21 TGC, 1 Mayıs'ta İstanbul'da Gazetecilere Yönelik Polis Müdahalesini Sert Bir Şekilde Kınadı
  14. 00:20 Plastik kirliliğine en fazla sebebiyet veren markalar belirlendi!
  15. 00:18 Bayburt ve Çevresinde Beklenen Kuvvetli Yağışlar İçin Meteorolojiden Uyarı: Dikkatli Olun!
  16. 00:17 KYK yurdunda ekmeğin içinden çıkan şeyin görüntüleri mide bulandırdı: Kimse inanamadı!
  17. 00:16 İsrail'in Misilleme Tehdidi: Tutuklama Kararı Çöküşe Yol Açabilir
  18. 00:15 Meteorolojiden uyarı: Ani sel ve su baskınlarına dikkat!
  19. 00:12 KFC ve Pizza Hut'un ABD'deki satışları geriledi
  20. 00:10 Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel ile bir araya gelecek
Gündem Haberleri