Özgür Demirtaş'tan 'asla yapmayın' dediği yatırım uyarısı!

Özgür Demirtaş'tan 'asla yapmayın' dediği yatırım uyarısı!

Özgür Demirtaş'tan 'asla yapmayın' dediği ya... Moody's, 17 Türk bankasının kredi notu görünümlerini 'durağan'dan 'pozitif'e çevirdi. Finans uzmanı Özgür Demirtaş, kararı olumlu bulurken, Türkiye'nin uzun vadeli başarısı için önemli faktörlere dikkat çekti: risk primi düşüşü, yapısal reformlar ve Merkez Bankası'nın doğru politikaları.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 17 Türk bankasının kredi notu görünümlerini 'durağan'dan 'pozitif'e çevirdi. Finans uzmanı Özgür Demirtaş, bu değerlendirmenin ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Demirtaş, kararın son derece doğru olduğunu belirterek, "Ülke notunun da bir kademe daha yükselmesi gerektiğini düşünüyorum. Borsa da çok ucuz kaldı. Bunun düzelmesi için CDS dışı risk priminin düşmeye başlaması gerekiyor. Başaracağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"HER ŞEYİNİZİ TEK BİR ENSTRÜMANA YATIRMAYIN"
Demirtaş, faizlerin yükselmesiyle indirgeme oranlarının arttığına dikkat çekerek, "Ayrıca alternatif yatırım araçları çıkıyor. Her şeyinizi tek bir enstrümana yatırmayın hiçbir zaman. Borsa İstanbul ucuz. Ama niye ucuz diye sormak lazım: Ucuz çünkü risk primi yüksek. Niye yüksek diye sormak lazım? Çünkü geçmişte faizlerin indirilmesi sistemi allak bullak etti" uyarısında bulundu.

"İYİ BİR HABER VAR"
Geçtiğimiz yıl Merkez Bankası'nın yaptığı faiz indirimlerini hatırlatan Demirtaş, "Geçmişte faizler aşırı derecede indirilince bugün aynı aşırılıkta artmak zorunda kaldı. İyi bir haber var. O da Moody's şirket not artırımlarının gelmesi. Ben bu artırımları doğru buluyorum. Borsaya pozitif yansımasını umuyorum. Ama uzun vadede Türk şirketlerinin dolar bazında değerlenmesi için, Merkez Bankası'nın doğru politikalarına devam etmesi, jeopolitik risklerin düşmesi, yapısal reformlara başlanması, Merkez Bankası'nın o veya bu şekilde haftada bir magazin sayfalarına konu olmaması gerekir" şeklinde konuştu.

Demirtaş, açıklamalarının devamında şunları kaydetti:

"Yabancı yatırımcı o zaman gelecektir. Peki, Merkez Bankası'nın doğru politikalara devam edeceğini düşünüyor muyum? Evet düşünüyorum (daha doğrusu umuyorum). Magazinsel konularında hızlıca çözüleceğini düşünüyorum.

Yapısal reformlar konusunda biraz daha kötümserim. Ama orada da umudu yitirmemek lazım. Merkez Bankası şu ana kadar üstüne düşeni yaptı. 6 ay daha disiplini koruması lazım. En önemlisi magazine konu olmaması lazım.

Mali Politikalarında Merkez Bankasını destekleyici konuma gelmesi şart. Yani bu bir takım oyunu. Yatırımlarınızı her zaman uzun vadeli düşünün (Hangi araca yatırımınız olursa olsun). Eğer bir yatırımı uzun vadeli düşünemiyorsanız, kısa vadede ben herkesin bilmediği neyi biliyorum da bu işe giriyorum diye kendinize sormayı ihmal etmeyin.

Türkiye'nin risk priminin düşmesini, Türk şirketlerinin hak ettiği değeri bulmasını can-ı gönülden diliyorum. Tabii bunun olması için bugünden yarına olacak şeyler değil, 3-5 yıllık planlamalar önemli."

 

"Özgür Demirtaş'tan 'asla yapmayın' dediği yatırım uyarısı!" haberi, 29 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 29 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Özgür Demirtaş'tan 'asla yapmayın' dediği yatırım uyarısı! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özgür Demirtaş'tan 'asla yapmayın' dediği yatırım uyarısı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Emine Engür Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:13 İYİ Parti'de kazanan belirlendi: Yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu
  2. 12:10 İsrail'de sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi: Refah'a saldırı olmazsa hükümeti düşürürüz
  3. 12:07 Meteoroloji'den yurt genelinde alarm! Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor
  4. 12:04 Brezilya'da yine 'Eylem Tok' vakası: Katil oğlunu olay yerinden annesi kaçırdı
  5. 12:00 Filistinlilerden ABD'li öğrencilere teşekkür mesajı: Kaldıkları çadırlara yazdılar
  6. 11:57 İsrail'de Netanyahu öfkesi devam ediyor: On binler yine sokağa indi
  7. 11:55 Maaşlar ilk üç ayda bitti: Emekli ve asgari ücretli enflasyona yenildi
  8. 11:54 İsrail Başbakanı Netanyahu'yu tutuklanma endişesi sardı! Görüşmeler düzenleniyor
  9. 11:50 ABD üniversitelerinde Gazze halkına destek gösterileri: Apartheid yatırımlarına son verin
  10. 11:29 WhatsApp'a Instagram Devrimi: Yeni Özellik Kullanıcıları Heyecanlandırdı!
  11. 11:27 1 Mayıs Çarşamba Günü Okullar Tatil Olacak mı?
  12. 11:27 Dolar Kuru Çöküşte! Ünlü Ekonomist Tarih Verdi: 25 TL'ye Düşecek!
  13. 11:09 Diyabetliler Dikkat! Baklavaya Şekersiz Eşlikçi Bulundu! Karadeniz'lilerin Sırrı
  14. 04:08 O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
  15. 04:06 Tadic'in Beşiktaş maçı sonrası açıklamaları: 'Hain'
  16. 04:00 Tesla'ya otomatik pilot soruşturması gündemde
  17. 03:59 İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
  18. 03:14 En tehlikeli 4 burç!
  19. 03:12 Trafik poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı!
  20. 03:00 Hırsızlar boş daireleri pes dedirten o yöntemle belirledi!
Ekonomi Haberleri