Özgür Özel ilk ziyaretini yaptı: İstanbul İl Kongresi’nin 3 sonucu var

Özgür Özel ilk ziyaretini yaptı: İstanbul İl Kongresi’nin 3 sonucu var

Özgür Özel ilk ziyaretini yaptı: İstanbul İl... “Filistin'de büyük acı var”

İstanbul il kongresinin üç sonucu olacağını dile getiren Özgür Özel, "Bir tanesi bir sayısal sonucu var. Bugün onunla meşgul olacak değiliz. İkincisi, bir psikolojik sonucu var. Ama üçüncüsü, İstanbul bir tercihte bulundu. İstanbul, Türkiye'deki 6 delegeden birini belirleyen bir il" ifadelerini kullandı.

Özel, partisinin Yozgat İl Başkanlığında yaptığı açıklamada, kurultay öncesi ilk il ziyaretini Yozgat'a gerçekleştirdiğini, ulaşabildikleri kadarla gideceklerini söyledi.

Özellikle kongrelerine katılamadığı illeri mutlaka ziyaret etmek istediğini dile getiren Özel, CHP'yi baba evi olarak gördüğünü, Türkiye'nin 81 ilinde, tüm ilçe ve beldelerinde CHP'lilerin ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hepsinin baba evlerinin bulunduğunu belirtti.

“Filistin'de büyük acı var”

Özel, Filistin ve İsrail'in karşılıklı saldırılarına değinerek, "Filistin'de kan akıyor ve Filistin'de büyük bir acı var. Şüphesiz olaylar, Hamas'ın kınadığımız ve sivilleri de hedef alan daha doğrusu hedef gözetmeden sivil yerleşim birimlerine yaptığı saldırıyla, terör eylemleriyle yeniden başladı. Ancak İsrail'in Filistin üzerindeki işgali ve Filistin halkının uzun süredir uğradığı şiddet, işgal ve yaşanan mezalimi bir kez daha kınıyoruz. Her iki tarafa birden sivillerin hedef alınmamasını, bunun bir insanlık suçu olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Kanın durmasını ve uluslararası toplumun müzakerelerin önünü hızla açmasını ve uzun yıllardır süren işgal ve zulmün de son bulmasını İsrail ya da Filistin vatandaşı tek bir sivilin kanının akmamasını, annelerin gözünün yaşlı kalmamasını temenni ederiz." diye konuştu.

“Sadaka gibi bir rakam açıkladılar”

Herkesin son Bakanlar Kurulu toplantısından bir 100'üncü yıl coşkusu beklediğini dile getiren Özel, şunları kaydetti:

"Bu 100. yılda elbette devletin çok daha büyük kucaklaşmalar yapması, devletin devletliğini göstermesi bekleniyor. Ama herkes hiç değilse bütün emeklileri kapsayacak ve bu ekonomik krizde hiç olmazsa emeklilerimize rahat nefes aldıracak bir müjde beklerken adeta o toplantıdan şaka gibi alay eder gibi sadaka gibi bir rakam açıkladılar. Rakam tamamen yetersiz, beklentilerin çok gerisinde. Bir sefere mahsus olması yerine, bundan sonra her sene 29 Ekim'de verilecek bir ikramiye müjdesini beklerdik. Rakamın bunun en az üç katı olmasını mutlaka beklerdik. En düşük emekli maaşının yükseltilmesini beklerdik. Hiçbirisi olmadı. Kimse emekliyken bile bile çalışmıyor ama çalışan emeklileri çalışmak zorunda olan emeklileri kapsam dışında bırakmış olmalarını da affedilir bulmuyoruz."

"Özgür Özel ilk ziyaretini yaptı: İstanbul İl Kongresi’nin 3 sonucu var" haberi, 11 Ekim 2023 tarihinde yazılmıştır. 11 Ekim 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Özgür Özel ilk ziyaretini yaptı: İstanbul İl Kongresi’nin 3 sonucu var haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özgür Özel ilk ziyaretini yaptı: İstanbul İl Kongresi’nin 3 sonucu var 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör
SON HABERLER
  1. 13:05 Selena Gomez'in filmi Cannes'da!
  2. 12:36 Meteoroloji Raporu: Türkiye Genelinde Bulutlu ve Yağışlı Hava Bekleniyor
  3. 12:34 Galatasaray - Fenerbahçe maçının VAR’ı Fabio Maresca!
  4. 12:25 19 Mayıs 2024 Altın Fiyatları
  5. 12:23 İflas Eden İş İnsanı Hayrettin Şimşek, Hurdacılık Yaparken Kameralara Yakalandı
  6. 12:17 Prof. Dr. Naci Görür'den Uyarı: Tunceli, Erzincan ve Bingöl'de Deprem Tehlikesi Artıyor!
  7. 12:13 Kamu Personeline Fazla Mesai Ücreti Yok: Yeni Düzenlemeler ve Açıklamalar
  8. 12:09 Beşiktaş'ta son dakika! Aziz Yıldırım dondu kaldı!
  9. 12:07 İstanbul ve Ankara'da 'Narkoçelik-17' Operasyonu
  10. 12:02 Köyde Dehşet: Diri Diri Gömülen Adam Kurtarıldı
  11. 11:58 Zeynep Farah Abdullah, açlık diyetinde!
  12. 11:58 Gantz'tan Çağrı: Gazze Planı Onaylanmazsa İstifa!
  13. 11:54 İnegöl'de Eski Eş Şiddetinde Korkunç Olay: Kadın Sokak Ortasında Bıçaklandı
  14. 11:51 Heyecan Dorukta! Transfer Bombası: 75 Milyon Euro Değerindeki Yıldız Trabzonspor'da!
  15. 11:48 Kraliçe Elizabeth'ten daha zengin oldu!
  16. 11:48 Gazze'de İsrail Saldırıları: 3 Ölü, Gazeteci Abdullah el-Neccar Hayatını Kaybetti
  17. 11:43 Hükümet Karşıtı Protestolar İsrail'de Yankı Buluyor
  18. 11:41 Fenerbahçe'den ayrılır ayrılmaz Galatasaray'da! 6 milyon euroluk yıldız!
  19. 11:38 Damacana Su Fiyatlarında İki Katlık Artış: Tüketiciler Endişeli
  20. 11:36 Ünlü Oyuncu Selen Soyder Yeni Aşkını Paylaştı, Yer Yerinden Oynadı!
Politika Haberleri