Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun "partiden ayıracağım" sözlerine yanıt verdi

Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun

Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun "partiden ayıra... CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kim kongrelerden sonra parti aleyhine konuşursa, partiyi televizyonlarda tartışılır hale getirirse, kimse kusura bakmasın onu partiden ayıracağım" sözlerine yanıt verdi.

CHP Genel Başkan adayı ve Grup Başkanı Özgür Özel, partisinin Eskişehir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Özgür Özel, burada basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulunmuş oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekibi ile kendi ekibi arasından bir fark olduğunu belirten Özel, "Genel Başkanımızın ekibinde de bizim ekibimizde de geçmişte uzun dönemler partiye hizmet etmiş, çok değerli, deneyimli büyüklerimiz var. Arada bir fark var. Genel Başkanımızın ekibindeki uzun süredir birlikte görev yaptığı deneyimli dostlar 'Genel Başkan da devam edecek, biz de devam edeceğiz' diyorlar. Bizim ekibimizdeki kıdemli dostlar ise 'Değişim bizden başlar' diyorlar. 'Hiçbir göreve talip değiliz, genç kadroların yanındayız, arkasındayız' diyorlar" ifadelerini kullandı.

"TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİLERİMİZ VAR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün tüzük değişikliği ile ilgili açıklamalarını değerlendiren Özel, "Dünden itibaren bir tartışma var. Tüzük değişikliği ne olacak, tüzük meselesine nasıl bakıyorsunuz? Elimde tuttuğum Tutum Belgesi, genç ekibimizin dünyadaki sosyal demokrat partileri doğru tahlil eden, CHP'nin altı okunu tarihsel gerekliliği ile sahiplenen, olgusal tutarlılığı ile benimseyen ve bugün aşındırmadan genişleyen anlayışla partinin ve Türkiye'nin problemlerine nasıl baktığımızı ifade ettik" diye konuştu.

"Bu belgenin ilerleyen sayfalarında tüzük değişikliği önerilerimiz var. Bu önerileri kimi ilçe başkanlıklarından, kimi il başkanlığından gelen örgütü çok iyi bilen arkadaşlarımız yazdılar" diyen Özel, "Genel Merkez tüzük değişikliğini erteledi, yetiştiremedi ve şimdi kurultaydan 3 hafta sonraya bıraktı. Dün Genel Başkanımız bazı ifadeler kullandı tüzükle ilgili, yüzde 80'i bunun içinde var. Biz kimseye bizim belgemizden kopyaladınız demeyiz çünkü bizim olsun diye değil, örgütün olsun diye önerdik. Genel başkan olduğum takdirde, genel başkanın üyeler tarafınca seçilmediği son seçim olacak. Birinci madde bu; 'CHP Genel Başkanı'nı bütün üyeler seçecek.' Genel Başkanımızın kullandığı ifadeler içinde bizim önerimizin içinde olan ve kendilerinin benimsediği her şeyde ortaklaşıyoruz. İtiraz ettiğimiz şey tüzüğün bir kez daha ertelenmesi." dedi.

"BABAEVİNİN KAPILARINI AÇMAYI VADEDİYORUM"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Kim kongrelerden sonra parti aleyhine konuşursa, partiyi televizyonlarda tartışılır hale getirirse, kimse kusura bakmasın onu partiden ayıracağım" sözlerini eleştiren Özel, "Sayın Genel Başkan diyor ki 'Kurultayı yapacağız, ondan sonra konuşanı kapının önüne koyacağım.' Birincisi kurultaydan sonra kimin genel başkan olacağına CHP'nin üyeleri, CHP'nin üyelerinin yetkilendirdiği delegeleri karar verecek. Kurultaydan sonra tek sesliliğe gereksinim var, bunu zaten tüm delegelerimiz sağlayacak. Bir genel başkan seçecekler, onun arkasında siyaset yapmak parti ahlakının gereğidir. Ama daha yapılmamış kurultaydan, kurultay sonrası kapı önüne koymaları değil, babaevinin kapılarını açmayı vadediyorum." dedi.

"Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun "partiden ayıracağım" sözlerine yanıt verdi" haberi, 16 Ekim 2023 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun "partiden ayıracağım" sözlerine yanıt verdi haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun "partiden ayıracağım" sözlerine yanıt verdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:42 Sergen Yalçın: "Sezon sonu devam etmeme kararı aldık"
  2. 23:13 Sergen Yalçın'dan Şaşırtıcı Açıklama: Beşiktaş Sorusuna Dikkat Çeken Cevap!
  3. 22:58 Türkiye'den Vizesiz Ziyaret Edilebilecek Ülkelerin 2024 Yılı Güncel Listesi Yayınlandı!
  4. 22:52 İnci Taneleri'nin Veda Tarihi Belli Oldu! Kanal D Resmi Açıklama Yaptı!
  5. 22:46 Altın Sahipleri İçin Kritik Uyarı: "O Tarihte Sert Bir Düşüş Bekleniyor"
  6. 22:38 Türkiye böylesini görmedi! Bir sektörde 3 bin şirket birden battı, 100 bin kişi işini kaybetti!
  7. 22:31 Dikkat! Ünlü bir baharat markasında tehlikeli madde bulundu! Herkes bu ürünleri hemen atmalı!
  8. 22:27 Gaziantep'te Beton Tankeri ve Minibüs Kazasında Ölenlerin Kimlikleri Belli Oldu!
  9. 22:24 CHP'nin ekonomi raporu: Vatandaşlar, krediye bel bağlayarak geçimlerini sürdürüyor
  10. 22:19 Dolarda tam 38 yıl sonra bir ilk yaşandı
  11. 22:17 Fenerbahçe şampiyonluk yolunda büyük yara aldı
  12. 22:14 Ankaralıları sevindirecek haber meteorolojiden geldi! 7 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
  13. 22:09 Tesla'nın insansı robotu, fabrikada görev almaya başladı ve ürünleri yerleştirip kutuları taşıyor
  14. 22:09 Altın tahmincisi uyarıyor: Gram altında yeni bir zirve görülebilir!
  15. 22:01 Mustafa Bozbey, yeğenini belediye şirketine başkan olarak atadı iddiaları!
  16. 21:57 Madonna, Copacabana Plajı'nda muhteşem bir gösteriye imza attı: 1.5 milyon kişi konser alanındaydı
  17. 21:53 İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu başkanlığında ilk toplantı gerçekleşti
  18. 21:51 2024'te Güneş Aktivitesi Zirveye Ulaşıyor: Mars'ın Geleceği Tehlikede mi?
  19. 21:50 İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı, Refah'a saldırı çağrısı yaptı
  20. 21:47 Kenya'daki sel felaketinde ölü sayısı 228'e çıktı
Politika Haberleri