Özgür Özel: Seçim Sonuçları, Adaylık Süreci ve Algı Üzerine Açıklamalar

Özgür Özel: Seçim Sonuçları, Adaylık Süreci ve Algı Üzerine Açıklamalar

Özgür Özel: Seçim Sonuçları, Adaylık Süreci ... CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçim sonuçlarına ilişkin üzüntüsünü dile getirerek adaylık sürecini anlattı. Sosyal medyanın gerçek algıyı yansıtmadığını belirtti ve "CHP kazanmadı, AK Parti seçmeni oy vermedi" yorumlarına yanıt verdi. Saçlarının boyandığı iddialarını da açıkladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçim sonuçlarına ilişkin duygularını paylaştı ve adaylık sürecini detaylarıyla anlattı. Sosyal medyanın gerçek algıyı yansıtmadığını vurguladı ve "CHP kazanmadı, AK Parti seçmeni oy vermedi" yorumlarına yanıt verdi. Ayrıca, saçlarının boyandığı iddialarını da açıkladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 14-28 Mayıs seçimlerinden oldukça üzgün çıktığını belirterek, genel başkanlığa adaylık sürecinin nasıl başladığını şu sözlerle anlattı: "Bir gün Manisa'da, evin salonunda, yarı karanlıkta oturdum ve hiçbir şey yapmadan dört saat düşündüm. Eşim Didem beni o halde görünce 'Hayır olsun, bakalım gene başımıza ne gelecek?' dedi (gülüyor). Bu tek kişilik bir karardı. Tek başıma uzun uzun düşünüp yüksekten boş bir havuza atladım. Ben düşene kadar havuz dolacak diye hesap ettim. Tam da öyle oldu."

Özel, Hürriyet'ten Zeynep Bilgehan'a yaptığı açıklamada genel başkanlık ve seçim sürecinin gelişimini şu şekilde anlattı: "Değişim yürüyüşümüzde önce bir kişiydim. Sonra üç olduk, sonra yedi… Arkadaşlara 'Bir gün 7 milyon olacağız, bugün bizimle olmayanlar bizlere katılacak' demiştim. Birinci parti genel başkanı olmak hem keyifli hem kuvvetli hem de çok mesuliyet yükleyen bir iş. Daha 10 ay önce beş parti yüzde 25 almışken şimdi yüzde 38 almak sizin ikna ettiğiniz kesimlerin yalnız CHP'ye gönül verenler olmadığını gösteriyor. Bu da başka bir mesuliyet yüklüyor."

Özel, sosyal medyanın önemine değinerek şunları söyledi: "Sosyal medya önemli bir mecra fakat Twitter'ın toplumdaki algıyı birebir yansıttığını düşünmek büyük bir hata. Twitter'daki değerlendirme, eleştiri ve kanaatlerin sahayla uyup uymadığına bakmak lazım. Sokağın sesini dinlemek başka bir şey; bunu anketle, örgütle ve yolladığın milletvekillerinin raporlarıyla dinleyebiliyorsun."

CHP'nin başarısını yorumlarken "CHP kazanmadı, AK Parti seçmeni oy vermedi" şeklindeki yorumlara da cevap veren Özel, "CHP 4 milyona yakın oy artırdı. AK Parti ve MHP, 3 milyon oy kaybetti. Kazanana mazbata veriliyor. Bizde şu an 408 tane var. Kazananın rengine harita boyanıyor; kırmızıya boyadık. En çok büyükşehir bizde, en çok ilçe bizde, en çok il bizde. Bir lider kaybettiği seçimden sonra 'Hayır ben kazandım' derse seçmenin gözünde telafi edemeyeceği bir yara alır. Seçmen ona mesajı alsın diye kaybettiriyor."

Son olarak, saçlarının boyandığı yönündeki düşüncelere açıklık getiren Özel, "Gözlerimle ilgili mercek ameliyatı da bir senedir bekliyordu. Bozukluk numarası çok fazla olduğundan akıllı lens takıldı. Onun için de kortizonlu damla damlatılıyor. Tüm bu kortizon yüzümde, gözümde ufak şişkinlikler oluşturdu. Saçlarımı boyatmadım, yalnız kestirdim. Kestirdiğim gün wax (saçları şekillendirmek ve istenilen biçimde kalmasını sağlamak için kullanılan bir ürün) sürüyorlar. Fotoğraf açılarından dolayı farklı çıkmış; kırlarım duruyor."

"Özgür Özel: Seçim Sonuçları, Adaylık Süreci ve Algı Üzerine Açıklamalar" haberi, 21 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 21 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Özgür Özel: Seçim Sonuçları, Adaylık Süreci ve Algı Üzerine Açıklamalar haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özgür Özel: Seçim Sonuçları, Adaylık Süreci ve Algı Üzerine Açıklamalar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:54 Anneler Gününde Sevginizi Gösterin: Annenize Alınabilecek En Güzel Hediyeler
  2. 01:41 Şenol Güneş Yeşil Sahalara Geri Dönüyor: Yeni Durağı Belli Oldu!
  3. 01:37 Elle Yapılıyor, 25 Dakika Bekletiliyor: Taleplere Yetişemiyor!
  4. 01:32 Eski Galatasaray Hocası Beklenmedik Kararla Gündemde: Torrent Meksika'da!
  5. 01:29 İkinci el telefonda dünyadaki 1 trilyon dolarlık pazara açılacağız!
  6. 01:24 Bir insan sürekli yumurta yerse ne olur?
  7. 01:22 Bu içecek şeker hastalarının kan şekerini anında düşürüyor!
  8. 01:19 Meteoroloji'den açıklama: Salıdan itibaren sıcaklıklar artacak
  9. 01:17 Türkiye’nin kuruyemiş devi iflas bayrağını çekti! Çalışanlar maaş alamadı: Şubeleri kapatıldı
  10. 01:15 Altyapı bulut hizmetleri 300 milyar dolara koşuyor!
  11. 01:14 Ayakkabıda kepenkler iniyor!
  12. 01:11 Türkiye için yatırım defteri kapanmadı!
  13. 01:10 Yatırım olsun diye otomobil alanlara kötü haber: Sektörün kalbi galericiler açıkladı!
  14. 01:05 Çikolatadaki kriz onu da vurdu: Sıvı altında kıtlık alarmı!
  15. 01:01 Hamas: Ateşkes ve Esir Takası Görüşmeleri Tamamlandı!
  16. 00:54 Beşiktaş'tan Yeni Teknik Direktörden Sonra 116 Milyon Euroluk Golcü Transferi!
  17. 00:47 Endonezya Sarsıldı: 6,2 Büyüklüğünde Deprem!
  18. 00:42 Otomobil alarak yatırım yapmayı düşünenlere kötü haber! Sektör temsilcileri açıkladı
  19. 00:38 2024 Miami GP: McLaren Pilotu Lando Noris, F1'deki ilk zaferini kazandı
  20. 00:35 Ünlü Otel Zinciri İflas Bayrağını Çekti, Türkiye'nin En Büyük Otelleri Arasındaydı!
Gündem Haberleri