Özgür Özel: Yüzde 30'la aldıkları enflasyonu yüzde 105'lere getirdiler

Özgür Özel: Yüzde 30'la aldıkları enflasyonu yüzde 105'lere getirdiler

Özgür Özel: Yüzde 30'la aldıkları enflasyonu... CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Muhteşem bir ittifak var, enflasyon ittifakı. Enflasyon canavarını hortlattılar. Yüzde 30'dan aldıkları enflasyonu yüzde 105'lere getirdiler." dedi.

Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, dünya kamuoyunun Rusya-Ukrayna savaşı konusunda net bir politika izlerken, Türkiye'nin bir savrulma halinde olduğunu savundu.

Ukrayna'daki Türk vatandaşların isyanlarının içlerini sızlattığını dile getiren Özel, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'e, gençlerin Twitter'da Ukrayna ile ilgili sohbet odalarına katılmasını önerdi. Özgür Özel, "Bir akşam birlikte girelim, tartışalım. Bir girsin, dinlesin, Ukrayna'daki gençleri cevaplasın. Yapamaz. Madem cesaretin yok, oraya girip gençlerle konuşmuyorsun, bir danışmanın ismiyle gir, dinle bari. Kendini daha fazla rezil etme." ifadesini kullandı.

Çelik'in, "Kuzeydeki illerde oturan, kuzey bölgesindeki yerlerde oturan vatandaşlarımızın da Rusya'yla müzakere ederek Rusya üzerinden bir havaalanına ulaşıp ülkemize getirilmesiyle ilgili müzakere de devam ediyor" açıklamasını eleştiren Özel, "Doğru, iyi bir şey. Bunu ben Dışişleri Bakanı'ndan, Dışişleri Bakanlığının değerli sözcüsünden duymalıyım. Bunu ben hükümetten, hükümet sözcüsünden duymalıyım. Bunu AK Parti mi yapıyor da AK Parti Sözcüsü'ne açıklattırıyorsunuz?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen güvenlik zirvesine değinen Özel, "Yapılan şey güvenlik zirvesi değil, güvenlik zırvasıdır. Güvenlik zirvesine tüm kurumların katılması doğrudur. Dışişleri Bakanı Kovid diye güvenlik zirvesinde Dışişleri Bakanlığından tek kişi yoksa oranın adı zirve olmaz, zırvalamak olur." değerlendirmesinde bulundu.

- "Salgının kontrole alındığı kabul edilmeden tedbirler kaldırıldı"

CHP Grup Başkanvekili Özel, Kovid-19 ile mücadele kapsamında uygulanan maske takma zorunluluğunun açık havada kaldırıldığını, kapalı ortamlarda ise mesafe kuralına göre uygulanacağını hatırlatarak, günde 200-300 kişinin hayatını kaybettiği salgının kontrole alındığı kabul edilmeden, bir hastanın bulaştırdığı kişi sayısı, vaka sayısı ve ölüm sayısına bakılarak tedbirlerin kaldırıldığını söyledi. Özgür Özel, Kovid-19 nedeniyle yıllarca travması atlatılmayacak ölümlerin her gün yaşandığı bir ortamda "Maske takmasanız da olur" denildiğini ifade etti.

"Açık havada maske takmayın" denildiğinde vatandaşların, açık havada yakın mesafede olduklarında da maske takmamaya başlayacağını belirten Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Örneğin bir köyde, düğünde, yanında davul çalıyorken insanlar birbirinin burnunun içine girer. 'Açık havada maske zorunlu değil' derseniz o teması engelleyemezsiniz. Bu yüzden açık havada ve mesafe varken maske takılmamasına 'evet' ama açık havada kişilerin birbirine yakınlaştığı, yan yana oldukları, konuştukları, aynı masada yemek yedikleri noktalarda bu tip yakınlaşmalar sırasında bu konuya dikkat edilmesini halk sağlığı açısından önemsiyoruz. Ayrıca kapalı ortamlarda havalandırmanın yeterli olduğuna ilişkin nesnel bir ölçütün nasıl uygulanacağını bilmiyoruz? Bu konuda bir yönetmelik çıkmalı. Metrekareye göre mi, kişi sayısına göre mi bakılacak? Havalandırmanın ne olduğuna kim bakacak? Bunun belirginleşmesini, bunun tamamen sağlanmadığı durumlarda maskenin asla çıkarılmamasını söylüyorum. HES kodunun kaldırılması, aktif vakalarla hastalığı geçirmeyenleri bir araya getirmek ve büyük bir tehlikeye kucak açmak demek."

"Muhteşem bir ittifak var, enflasyon ittifakı"

Şubat ayı enflasyon rakamlarına da değinen Özel, "AK Parti iktidara geldiği gün tüketici fiyatları yüzde 29'du, bugün yüzde 54,44." dedi.

AK Parti'nin, enflasyonu, aldığı noktadan daha yüksek bir orana getirdiğini ifade eden Özel, "AK Parti iktidara geldiğinde ÜFE yüzde 30'du, bugün yüzde 105. TÜFE'de son 19, ÜFE'de son 27 yılın zirvesindeyiz. ÜFE'de üç haneli enflasyon en son Tansu Çiller zamanında olmuştu. Muhteşem bir ittifak var, enflasyon ittifakı. Hangi iktidara destek verirse hiper enflasyonu yaşattıran Devlet Bahçeli. Enflasyon canavarını hortlattılar. Yüzde 30'dan aldıkları enflasyonu yüzde 105'lere getirdiler." görüşünü paylaştı.

Özel, canlı müzik yasağı konusunda herhangi bir değişiklik olmamasına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Bu, Türkiye'deki yurttaşların önemli bir kısmının benimsediği bir yaşam biçimine fırsatçılıkla had bildirme çalışmasından başka bir şey değil. Genelgeye ihtiyaç var, genelge bir an önce yazılmalı ve müzik yasağı denilen abuk sabuk, hazımsız yasak bir an önce kaldırılmalı. O alanda da ekmek yiyen insanların iki yıla yaklaşan mağduriyeti ortadan kaldırılmalı." yanıtını verdi.

"Özgür Özel: Yüzde 30'la aldıkları enflasyonu yüzde 105'lere getirdiler" haberi, 03 Mart 2022 tarihinde yazılmıştır. 03 Mart 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Özgür Özel: Yüzde 30'la aldıkları enflasyonu yüzde 105'lere getirdiler haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özgür Özel: Yüzde 30'la aldıkları enflasyonu yüzde 105'lere getirdiler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:58 Aston Villa, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde büyük bir etki yarattı
  2. 22:55 Burdur'da Çöl Tozu Etkisi: Kent Tozla Kaplandı, Yetkililer Uyarıyor!
  3. 22:50 NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, G7 Toplantısında Ukrayna'ya Destek Vurgusu Yaptı
  4. 22:44 Tunceli'de PKK'ya Ait 8 Sığınak Tespit Edildi: 'Şehit Savcı Murat Uzun' Operasyonu
  5. 22:40 Diyadin İlçesinde İmamın Öğrencilere Şiddet İddiası: Gözaltı ve Soruşturma Başladı
  6. 22:36 Türkiye'deki Enflasyon Artışı: Ankara Havalimanı'nda Bir Bardak Çay 100 TL!
  7. 22:27 Kenya'da Helikopter Kazası: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 Askeri Personel Hayatını Kaybetti
  8. 22:22 Bahar Geldi, Flamingolar Ankara'nın Gölbaşı İlçesine Misafir Oldu!
  9. 22:22 Çin BM Güvenlik Konseyi'nde İsrail'e Gazze Çağrısı Yaptı
  10. 22:09 Türkiye'nin Önde Gelen Mobilya Devi İflas Etti!
  11. 22:05 Netanyahu açıkladı: "Varoluşsal bir tehlikeyle karşı karşıyayız"
  12. 21:57 Hindistan'da 47 Milyon Yıllık Dev Yılan Fosili Bulundu!
  13. 21:20 Türk Kargo Şirketi GKN İflas Etti: Beşiktaş ve Galatasaray'ın da Sponsoruydu!
  14. 21:14 Ünlü Reçel Markası İflas Etti: 139 Yıl Önce Kurulmuştu!
  15. 21:01 Zeytin Değil Altın Hasat Etti: Bahçesinde Çapa Yaparken Altın Dolu Bizans Hazinesini Buldu!
  16. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  17. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
  18. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
  19. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  20. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
Politika Haberleri