Özlem Zengin’e tepkiler durmuyor: Peki neyi olabiliyordunuz?

Özlem Zengin’e tepkiler durmuyor: Peki neyi olabiliyordunuz?

Özlem Zengin’e tepkiler durmuyor: Peki neyi ... AKP Grup Başkanvekili Zengin'in TBMM Genel Kurulu'nda "Bu ülkede AK Parti gelene kadar 'kadın' kelimesinin adı yoktu" sözleri ile başlayıp, "Önemli kimselerin eşi bile olamıyordunuz" açıklamasıyla devam eden tartışma sürüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, "Anladığımız kadarıyla Özlem Zengin’in miladi ve ülkeyi tanımaya başladığı yıl 2002" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Zengin'in TBMM Genel Kurulu'nda "Bu ülkede AK Parti gelene kadar 'kadın' kelimesinin adı yoktu" sözleri ile başlayıp, "Önemli kimselerin eşi bile olamıyordunuz" açıklamasıyla devam eden tartışma sürüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, "Anladığımız kadarıyla Özlem Zengin’in miladi ve ülkeyi tanımaya başladığı yıl 2002" dedi.

İzleyenler şaşırdı! Yandaş ATV’nin operasyon yayını ‘parodi’ sanıldı

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, TBMM Genel Kurulu’nda “Bu ülkede AK Parti gelene kadar ‘kadın’ kelimesinin adı yoktu” sözleri ile başlayan tartışmalara ilişkin, ”Evet kadın vardı, zaten bunlar yoktu demiyoruz. Benim söylemek istediğim şey elbette bu değildi. Bunlar vardı; ama Türkiye’de kadınların yüzde 70’i de yoktu, hiçbir mesleği olamıyordu, üniversiteye gidemiyordu, milletvekili bile olamıyordu. Önemli bazı isimlerin eşi bile olamıyordunuz” dedi.

AKP’li Zengin: Önemli bazı isimlerin eşi bile olamıyordunuz

Yaptığı basın açıklaması ile, AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin’in sözlerini eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, “Sayın Özlem Zengin’in açıklamalarını şaşkınlıkla izledim. TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı talihsiz açıklamayı toparlamaya çalışırken daha kötü ve üzücü bir noktaya getiriyor. Anladığımız kadarıyla Özlem Zengin’in miladi ve ülkeyi tanımaya başladığı yıl 2002; çünkü o tarihe kadar bu ülkede yaşamıyor olsaydı bile Türk kadınının dünyaya örnek olan çalışmalarını ve başarılarını duyardı" dedi.

Karabıyık açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanındığı ülkemizde kadınlar, Fransa ve İtalya’dan 11, Romanya’dan 12, Bulgaristan’dan 13, Belçika’dan 14, İsviçre’den ise 36 yıl önce kadınlara seçme ve seçilme hakkını elde etmiştir.

“Türkiye’de kadınların yüzde 70’i de yoktu, hiçbir mesleği olamıyordu, üniversiteye gidemiyordu, milletvekili bile olamıyordu. Önemli bazı isimlerin eşi bile olamıyordunuz” sözüyle Özlem Zengin, bu ülkenin kadın milletvekillerini, kadın kaymakamlarını, kadın valilerini ve kadın başbakanını, 70’li yıllarda Türkiye’nin ilk deprem haritasını çizen. Marmara deprem çukurunu belirleyen Türk bilim kadınını, tıp alanında yaptığı çalışmaları tüm dünyada uygulanan ve ömrünü Türk kızlarının okumasına adayan Türkan Saylan’ı, NATO tarihinin ilk kadın jet pilotu olan Albay Leman Altınçekiç’i, madalyaları ile gururumuz olan kadın sporcularımızı, kadın büyükelçileri, hakimleri, savcıları, bilim kadınlarını, ülkemizin geleceğini yetiştiren kadın ö? ?retmenleri ve saymakla bitmeyecek daha nice örnek Türk kadınını yok sayıyor.

Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetin kurulduğu yıllarda 50 Türk lise öğrencisi kızı, ülkenin ihtiyaçlarına göre bilimsel alanlarını belirleyerek doktora sonrasına kadar yükseköğretim almak üzere yurt dışına eğitime yolladı. Onlar Türkiye’nin ilkleri oldular. İçlerinde çok sayıda parlamenter de var.

Özlem Zengin’in “önemli kişilerin eşi bile olamıyordunuz” sözü ise kabul edilebilir bir açıklama ve savunma değil. Kadınları eşlerinin kimliği ile tanımlayan bu zihniyet toplumsal cinsiyet eşitsizliğine neden olurken, bir kadın milletvekilinin kadınları birilerinin eşi olarak kimlik kazanan, erkeğin gölgesinde bir meta olarak gören bakış açısı sözlerine yansımaktadır.

Ayrıca Sayın Zengin’in ev kadınlarını küçümseyen bir dille kullandığı “hiçbir şey olamıyordu” sözleri kabul edilemez çünkü bu ülke, Kurtuluş Savaşı’nda mermiler ıslanmasın diye çocuğunun yorganını mermilerin üzerine örten Türk kadınlarının emeği ile kuruldu. Ve kadınlar evinde sadece çocuğunu değil, bu ülkenin geleceğini oluşturan nesilleri yetiştirdi.

Gerçek olan şudur; AKP iktidarında "kadın" birey olarak yok sayılmakta, sadece "ailenin bir ferdi" olarak her alandan koparılıp sadece eve hapsedilen bir anlayışı yerleştirmeye çalışmaktadır. Üzücü olan ise bunu AKP'de kadın politikası olarak savunanın bir "kadın" olmasıdır. Erkek akla sahip kadınların kadın mücadelesine en büyük zararı verdiği Özlem Zengin'in açıklaması ile bir kez daha kanıtlanmıştır."

'PEKİ NEYİ OLABİLİYORDUNUZ?'

Zengin'in açıklamasına sosyal medyada da çeşitli tepkiler geldi. Enver Aysever, "Programa katılmak için birçok kişiyi araya sokardı, şimdi telefonlara çıkmıyor derken, Levent Üzümcü, "Peki neyi olabiliyordunuz?" diye sordu.

İŞTE TEPKİLERDEN BAZILARI

"Özlem Zengin’e tepkiler durmuyor: Peki neyi olabiliyordunuz?" haberi, 27 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Özlem Zengin’e tepkiler durmuyor: Peki neyi olabiliyordunuz? haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özlem Zengin’e tepkiler durmuyor: Peki neyi olabiliyordunuz? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta Para Cezası Geliyor!
  2. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  3. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  4. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  5. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  6. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  7. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  8. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  9. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  10. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  11. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  12. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  13. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  14. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  15. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  16. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  17. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  18. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  19. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  20. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
Politika Haberleri