Pahalı olduğu için un alamayan 6 fırın kapandı

Pahalı olduğu için un alamayan 6 fırın kapandı

Pahalı olduğu için un alamayan 6 fırın kapandı Niğde'de un fiyatındaki yüzde 90'lık artış nedeniyle ekonomik olarak açmaza giren 6 fırının kapandığı ortaya çıktı.

"Niğde'de 6 tane fırın un alamadıkları için işletmelerini kapatmak zorunda kaldı" diyen fırın işletmecisi Sercan Demiröz, ekmek fiyatına yeniden zam yapılmasını istedi. Vatandaş ise "Eğer ekmeğe zam gelirse biz ekmek almakta zorlanırız. 5-6 tane ekmek yerine 3 tane alabiliriz" diye yakındı.

Niğde'de 1 Ekim'de gelen 25 kuruşluk zammın ardından ekmek fiyatı 1 lira 75 kuruş olmuştu. Zammı yeterli bulmayan fırın işletmecileri, un fiyatının o günden bu yana yaklaşık yüzde 90 arttığını belirterek yeniden zam yapılmasını istiyor. Niğde'de fırın işletmecisi Sercan Demiröz, girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle zor durumda olduklarını belirterek şunları söyledi:

"1 Ekim'de en son zam aldığımızda 1 Ekim'de unun fiyatı 165-175 TL arasındaydı şimdi ise 340 TL oldu, susamın çuval fiyatı 450 lira iken şu an da 800 lira oldu. Ne yapacağımızı şaşırdık perişanız Toprak Mahsulleri Ofisi fırıncılara un vereceğini açıkladı lakin fabrikalardan bize bilgi verilmiyor. Bilgi veren de 'kota var şu anda doldu, veremeyiz' diyorlar. En son 1 ay önce aldığımız zamla birlikte şu an ekmeğin fiyatı 3,5 TL olması lazım. Her şeye yüzde 100 zam geldi devletten zam istiyoruz bizlere zam verilmiyor. Niğde'de 6 tane fırın un alamadıkları için işletmelerini kapatmak zorunda kaldılar. Çoğu fırınlar bakkallara ve bayilere ekmek vermeyi bıraktılar. Yılbaşına kadar bu süreç bu şekilde devam ederse yine birçok fırın kapatmak zorunda kalacaklar ve Niğde'de ekmek sıkıntısı yaşanacak. Sadece Niğde değil tüm Türkiye'de, Erzurum, Yozgat, Mersin gibi bazı illerde ekmek üretimini durdurdular, halk sıkıntı yaşadı."

Fırın işletmecileri zam isterken vatandaşlar ise zaten ekmek almakta zorlandıklarını ve zam geldiği takdirde tasarrufa gideceklerini belirtti. Ekmek almaya gelen bir vatandaş, "Günde 5-6 tane ekmek alıyoruz, vatandaşların en kolay alacağı ürün ekmektir, fırıncılar ekmeğe zam yaparsa biz ekmek almakta zorlanırız. Eğer ekmeğe zam gelirse 5-6 tane ekmek yerine 3 tane alabiliriz ekmekten tasarruf yapmak zorunda kalacağız. Bizi de artık buna mecbur etmesinler" dedi.

"Alana da zor, yapıp satana da"

Bir başka vatandaş ise fırıncıların zam talebi için, "Hayat bunu getirdi. Alana, satana, yapana da bir şey diyemem ben. Bunun ortasını bulmaları gerekiyor. Alana da zor yapıp satana da zor. 4-5 ekmek alıyoruz düşüreceğiz artık, diyet yapacağız. Ne yapalım? Zaten Türk insanı ekmek yemezse olmaz. Ekmek şart" dedi.

"Pahalı olduğu için un alamayan 6 fırın kapandı" haberi, 26 Kasım 2021 tarihinde yazılmıştır. 26 Kasım 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Pahalı olduğu için un alamayan 6 fırın kapandı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Pahalı olduğu için un alamayan 6 fırın kapandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:ANKA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  2. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  3. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  4. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  5. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  6. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  7. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  8. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  9. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  10. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  11. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  12. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  13. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  14. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  15. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  16. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  17. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  18. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  19. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  20. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
Ekonomi Haberleri