'Pandemide gazetecilere mobing arttı'
'Pandemide gazetecilere mobing arttı' Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesi tarafından düzenlenen söyleşide, Çalışan Gazeteciler Günü'ne ilişkin açıklamalarda bulunuldu.
Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesi tarafından düzenlenen söyleşide, Çalışan Gazeteciler Günü'ne ilişkin açıklamalarda bulunuldu.
Söyleşiye Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Basın İş Genel Başkanı Faruk Eren, ÇGD Genel Başkanı Can Güleryüzlü ve akademisyen Hasan Üstün de katıldı.
''ÖRGÜTLENMEK GEREKİYOR''
Basın İş Genel Başkanı Faruk Eren, pandemide gazetecilerin çalışma koşullarını, "Bu dönem birçok arkadaşımız evden çalışmaya başladı, ücretleri kesildi, mobing arttı, çalışma saati kavramı kalktı. Bir de stajyerlik denen kölelik sistemi var. Stajyer aldı altında ücretsiz gazeteci çalıştırılıyor. Örgütlü olmadan bu sorunların hiçbirini aşamayız. Birilerinden dilenerek, bize bahşedilmesini bekleyerek bu sorunları aşamayız. Gazeteciler kendileri için bir şey yapmalı, bunun için de örgütlenmek gerekiyor" sözleri ile değerlendirdi.
''SULAR ÇEKİLDİĞİNDE NASIL BİR TAHRİBATLA KARŞI KARŞIYA KALACAĞIZ''
ÇGD Başkanı Güleryüzlü ise gazeteciliğin sıradan bir meslek haline sokulmaya çalışılarak kontrol edilmek istendiğini belirterek, "Yapılan her düzenleme ile gazetecilerin özlük hakları kaybediliyor. Bu dönemin değişeceğini biliyoruz. Sular çekildiğinde nasıl bir tahribatla karşı karşıya kalacağız, buna bakalım" ifadelerini kullandı.
''GAZETECİLERDE İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 30''
TGS Genel Başkanı Durmuş, “İletişim fakültesi her yıl 10 bin civarında muzun veriyor, mezunlarının yüzde 90’ı mezun olduktan sonra başka işlere yöneliyor. Ülke genelinde işsizlik oranı yüzde 12’lerde iken gazetecilerde işsizlik oranı yüzde 30’larda" bilgisini paylaştı. İktidarın internet alanında çalışan gazeteciyi gazeteci olarak görmediğini kaydeden Durmuş, “Kayıtlı gazeteciler kadar en az onların iki kadar gazeteci çalışıyor. 2013 yılında iş kolumuzda 145 bin çalışan vardı, 2020 yılında çalışan sayısı 86 bine düştü" diye konuştu.
Durmuş, Pandemi döneminde sağlıkçılardan sonra en riskli meslek gurubunun gazeteciler olduğunu vurgulayarak, “Meslektaşlarımız haber hazırlarken korunaksız çalıştırıldı. Pandemide 20 meslektaşımız koronadan öldü” ifadelerini kullandı.
"'Pandemide gazetecilere mobing arttı'" haberi, 11 Ocak 2021 tarihinde yazılmıştır. 12 Ocak 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan 'Pandemide gazetecilere mobing arttı' haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Pandemide gazetecilere mobing arttı' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 23 Aralık 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.