Papa'nın yaptığı "beyaz bayrak" çağrısı Ukrayna ve Batı'yı öfkelendirdi

Papa'nın yaptığı

Papa'nın yaptığı "beyaz bayrak" çağrısı Ukra... Papa, Rusya veya Ukrayna'nın adını özellikle anmadan, "en güçlü aktörün halkını düşünen, beyaz bayrak için cesaret gösteren ve müzakere eden aktör olduğunu" ifade etti. Ayrıca, müzakerelerin uluslararası güçlerin yardımıyla gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı.

Ukrayna'nın "beyaz bayrak" çekmesi ve Moskova ile müzakerelere oturması için Katolik dünyasının lideri Papa Francis'in çağrısına, Ukrayna yönetimi ve Batı'dan sert yanıtlar geldi.

Papa Francis, İsviçre kamu radyo ve televizyon kuruluşu RSI'ye verdiği mülakatta Ukrayna ile ilgili bir soru üzerine, "Eğer yenildiğinizi ve durumun iyi gitmediğini görüyorsanız, müzakereye oturma cesaretini göstermeniz gerekir" şeklinde konuşmuştu.

Papa, Rusya veya Ukrayna'nın adını özellikle anmadan, "en güçlü aktörün halkını düşünen, beyaz bayrak için cesaret gösteren ve müzakere eden aktör olduğunu" ifade etti. Ayrıca, müzakerelerin uluslararası güçlerin yardımıyla gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı. Papa, "Durum daha da kötüye gitmeden müzakerelere oturun, müzakerelerden utanmayın" diyerek Türkiye gibi birçok ülkenin arabuluculuğa hazır olduğunu ima etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, Papa'ya sert bir tepki göstererek "Kilisenin iki bin beş yüz kilometre uzaklıkta bir yerlerde değil, halkın arasında olması gerektiğini" ve "Yaşamak isteyenle tahrip etmek isteyen arasında arabuluculuk yapması" gerektiğini ifade etti. Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba da ülkesinin asla teslim olmayacağını vurgulayarak "Bizim bayrağımızın rengi sarı-mavidir" dedi.

ALMAN DIŞİŞLERİ BAKANI: PAPA'NIN DEDİKLERİNİ ANLAMADIM

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock da Pazar günü yaptığı açıklamada Papa'nın açıklamalarını "anlamadığını" belirtti. Rus işgalinin yol açtığı yıkımı Ukrayna'da yerinde görmesine rağmen, Papa'nın çağrısını anlayamadığını ifade etti, "Kendime soruyorum: Papa nerede? Tüm bunları biliyor olması gerek" diye konuştu.

Baerbock, Ukrayna ve müttefiklerinin şu an güç göstermemesi durumunda hiçbir zaman barışın mümkün olmayacağını vurgulayarak, "Ukrayna'nın yanında durmalıyız ve kendini savunabilmesini sağlamak için elimizdeki tüm imkanları kullanmalıyız," dedi. Almanya, ABD'den sonra Ukrayna'ya en fazla silah yardımı yapan ikinci ülke konumunda bulunuyor.

Polonya Dışişleri Bakanı Radoslav Sikorski, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e atıfta bulunarak Papa'ya sert tepki gösterdi, "Putin'i, telafi olarak ordusunu Ukrayna'dan çekmeye teşvik etmek nasıl olur acaba? O zaman müzakerelere gerek kalmadan barış hemen geri dönecektir" ifadelerini kullandı. Letonya Cumhurbaşkanı Edgars Rinkevics, kötülüğün karşısında teslim olunamayacağını ve kötülüğün, beyaz bayrak çekerek teslim olması için mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

VATİKAN'DAN AÇIKLAMA

Papa Françesko'nun Ukrayna'ya yönelik çağrılarına dair algılanan tepkilerin ardından Vatikan'dan bir açıklama geldi. Vatikan Basın Dairesi Direktörü Matteo Bruni, Papa'nın adil ve kalıcı barış için diplomatik bir çözümü desteklediğini belirtti. Bruni, Papa'nın müzakerelerin teslim olmak anlamına gelmediğini açıkça ifade ettiğini vurguladı. Vatikan News'e göre, Papa Françesko'nun röportajı Şubat ayının başında kaydedildi ve bir bölümü Cumartesi günü yayınlandı. Röportajın tamamı ise 20 Mart'ta yayınlanması planlanıyor.

RUSYA: PAPA'NIN MESAJI BATI'YA

Papa'nın açıklamaları Rusya'da ise memnuniyetle karşılandı. Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova, "Benim düşünceme göre, Papa Batı'dan emellerinden vazgeçmesini ve hata yaptığını kabul etmesini istemektedir," sözlerini söyledi.

Batı'nın Ukrayna'yı, "Rusya'yı zayıflatma emelleri doğrultusunda kullandığını" savunan Zakharova, Ukrayna'daki durumun çıkmazda olduğunu belirterek "Biz müzakereleri hiçbir zaman bloke etmedik" dedi.

Ukrayna'ya yapılan Rus saldırısının ardından, Türkiye'nin öncülüğünde ateşkes görüşmeleri başlamıştı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukraynalı mevkidaşı Dmitro Kuleba, Türkiye-Rusya-Ukrayna Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı çerçevesinde Antalya'da bir araya gelmişti. Daha sonra, Rusya ve Ukrayna'dan heyetler İstanbul'da görüşmeler gerçekleştirmişti. Ancak Rusya lideri Putin, İstanbul'da Ukrayna ile ateşkes konusunda anlaştıklarını ancak Batılı güçlerin bu anlaşmayı engellediğini iddia etmişti. Geçen ay Reuters haber ajansı, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı durdurmak için ateşkes ilan edilmesi teklifinin, ABD tarafından reddedildiğini bildirmişti.

"Papa'nın yaptığı "beyaz bayrak" çağrısı Ukrayna ve Batı'yı öfkelendirdi" haberi, 11 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 11 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Papa'nın yaptığı "beyaz bayrak" çağrısı Ukrayna ve Batı'yı öfkelendirdi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Papa'nın yaptığı "beyaz bayrak" çağrısı Ukrayna ve Batı'yı öfkelendirdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:08 O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
  2. 04:06 Tadic'in Beşiktaş maçı sonrası açıklamaları: 'Hain'
  3. 04:00 Tesla'ya otomatik pilot soruşturması gündemde
  4. 03:59 İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
  5. 03:14 En tehlikeli 4 burç!
  6. 03:12 Trafik poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı!
  7. 03:00 Hırsızlar boş daireleri pes dedirten o yöntemle belirledi!
  8. 02:58 Yalnızca 1 damla sürün et benlerinden kurtulun!
  9. 02:56 Aldığınız çilek dolapta birkaç gün dayansın: İşte o yöntem!
  10. 02:54 Bu yöntemle kediniz koltuklarınızı tırmalamayacak!
  11. 02:52 50 senelik turşucuların yöntemi! Turşu bozulmadan çıtır çıtır kalıyor
  12. 02:50 Artık düğünlerde 'Kim, ne taktı?' derdi bitti: İşte yeni dönem!
  13. 02:48 Ekmekler asla küf tutmayacak: Ekmek küflenmeden nasıl saklanır?
  14. 02:47 Bu hata çamaşır makinesinin ömrünü kısaltıyor: Çamaşır makinesi kullanırken bunu sakın yapmayın
  15. 02:31 Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
  16. 02:27 Müsavat Dervişoğlu'ndan mesaj geldi: Akeşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız
  17. 02:24 Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
  18. 02:21 Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
  19. 02:19 Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
  20. 02:18 Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
Dünya Haberleri