Pepper: Otizmli Çocuklara Duygu Eğitimi Veren Robot Çözümü
Pepper: Otizmli Çocuklara Duygu Eğitimi Vere... "Fırat Üniversitesi'nde geliştirilen insansı robot "Pepper," otizmli çocuklara duygu eğitimi vererek sosyal iletişim becerilerini artırıyor. TUBİTAK destekli projede, Pepper'ın duyguları anlayıp reaksiyon vermesi çocukların matematik becerilerinde olumlu etkiler sağlıyor."
Fırat Üniversitesi'nde Doç. Dr. Zülfü Genç liderliğinde geliştirilen insansı robot "Pepper," otizmli çocukların duygu eğitimine yönelik çığır açan bir projeye imza atıyor. TUBİTAK 4008 kapsamında yürütülen "Robot Arkadaşımla Duyguları Tanıyorum, Legolarla İnşa Ediyorum" projesi, Pepper'ın insanlarla iletişim kurabilme yeteneği ve duyguları anlama becerisi üzerine odaklanıyor. Otizmli çocuklara yönelik geliştirilen bu teknoloji, sosyal iletişim becerilerini güçlendirerek matematik alanında olumlu sonuçlar ortaya koyuyor. Türkiye'nin farklı üniversitelerinden destek alan proje, gelecekte eğitimde insansı robotların rolünü vurgulayarak, çocukların sosyal gelişimine katkı sağlama potansiyeli taşıyor
OTİZMLİ ÇOCUKLAR İÇİN GELİŞTİRİLEN "PEPPER" İSİMLİ İNSANSI ROBOT PROJESİ
Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zülfü Genç liderliğinde, otizmli çocukların eğitimi ve duygularını tanımaları amacıyla geliştirilen insansı robot "Pepper" büyük ilgi görüyor.
TUBİTAK 4008 ÇERÇEVESİNDE "ROBOT ARKADAŞIMLA DUYGULARI TANIYORUM, LEGOLARLA İNŞA EDİYORUM" PROJESİ
Doç. Dr. Zülfü Genç tarafından hayata geçirilen proje, İstanbul Teknik, Yeditepe, Hacettepe ve Cumhuriyet üniversitelerinin destek verdiği "Robot Arkadaşımla Duyguları Tanıyorum, Legolarla İnşa Ediyorum" adını taşıyor.
PEPPER: İNSANLARLA İLETİŞİM KURABİLEN VE DUYGULARI ANLAYABİLEN ROBOT
Pepper, insanlarla iletişim kurabilen, soruları yanıtlayabilen ve duygularını anlayarak buna uygun reaksiyonlar verebilen bir insansı robottur. Proje kapsamında, Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) çocuklarına duygu eğitimi verilmesi hedefleniyor.
OTİZMLİ ÇOCUKLARIN SOSYAL BECERİ VE İNSANLARLA KAYNAŞMA SORUNLARINA ÇÖZÜM
Doç. Dr. Genç, otizmli çocukların sosyal beceri ve insanlarla kaynaşma sorunlarını robot aracılığıyla çözmek amacıyla projeyi hayata geçirdiklerini belirtiyor. Araştırmalara göre, otizmli çocukların insansı robotlarla daha fazla sosyal iletişim kurdukları gözlemlenmiştir.
İNSANSI ROBOTLARIN EĞİTİMDEKİ ROLÜ
Proje lideri Doç. Dr. Genç, insansı robotların eğitim alanında önemli bir rol oynayabileceğini ve bu teknolojinin çocukların gelecekteki yaşamlarında etkili bir unsur olabileceğini düşündüklerini ifade ediyor.
TÜRKİYE'NİN BİRÇOK ÜNİVERSİTESİNİN DESTEĞİ
Proje, Türkiye'nin farklı üniversitelerinden birçok uzman akademisyenin katkılarıyla yürütülüyor. İstanbul Teknik Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Kocatepe Üniversitesi gibi kurumlar, yapay zeka ve otizm alanındaki uzman hocalarla projeye destek veriyor.
GELECEKTE İNSANSI ROBOTLARIN YAYGIN KULLANIMI
Doç. Dr. Genç, gelecekte insanların hayatında insansı robotların daha yaygın bir şekilde kullanılabileceğini öngörerek, yaşlı bireylere destek sağlayabilecek robotların da hayatımıza girebileceğini belirtiyor
"Pepper: Otizmli Çocuklara Duygu Eğitimi Veren Robot Çözümü" haberi, 22 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 25 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Pepper: Otizmli Çocuklara Duygu Eğitimi Veren Robot Çözümü haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Pepper: Otizmli Çocuklara Duygu Eğitimi Veren Robot Çözümü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 22 Kasım 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
Kaynak:İHA
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.