Perinçek Rudaw'a konuştu: Öcalan silahları bırakın diyebilir

Perinçek Rudaw'a konuştu: Öcalan silahları bırakın diyebilir

Perinçek Rudaw'a konuştu: Öcalan silahları b... Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Rudaw'a röportaj verdi. Perinçek, Abdullah Öcalan'ın Türkiye'nin emriyle PKK'ya 'silah bırakın' çağrısında bulunabileceğini öne sürdü.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Rudaw'a röportaj verdi. Röportajda öne çıkan konu, Kürt sorunu oldu. Perinçek, Kürtlerin birey olarak hak sahibi olduğunu ama topluluk olarak olmadığını savunarak "Kürtler, Türk milletinin ve Türkiye vatandaşlarının bir parçasıdır" ifadelerini kullandı.

"Öcalan silahları bırakın diyebilir"

PKK lideri Abdullah Öcalan hakkında da konuşan Perinçek, "Bir müddet sonra Öcalan, Türk devletinin emriyle çıkıp silahları bırakın da der. Dedirtirler ona yani" diye konuştu.

"Kürtlerin en iyi bildiği dil Türkçe"

Anadilde eğitim konusu hakkında da konuşan Perinçek, Kürtlerin en iyi bildiği dilin Türkçe olduğunu savundu ve "Biz çocuklarımızın profesör olmasını, avukat olmasını, komutan, general, doktor olmasını istiyoruz diyorlar. Bunu Kürtçe ile değil, hepimizin ortak dili olan Türkçe ile diyorlar. Mesela KESK’in yaptığı araştırmalar var. Anadiliniz nedir diye sorduğunuz zaman, Diyarbakır halkının, bölge halkının, biliyorsunuz KESK PKK’ya yakın bir örgüttür, vatandaşın yüzde 60-70 Türkçe diyor. Sebebi şu, Kürt ana babadan doğmuş olsa bile toplum içinde en iyi bildiği dil Türkçe. Kürtlerin de en iyi bildiği dil Türkçe. Tarihi sebeplerini tartışmıyorum. Ama Kürtçe devlet kurulmadığı için geçmişinde, bir eğitim geleneği, üniversite geleneği olmadığı için çok gelişmemiş. Bir de parçalar var tabi. Kurmanci, Zaza, soran gibi farklı lehçeler var. Onun için Mazgirt’teki bir Kürt on kilometre ötedeki bir Kürtle farklı konuşuyor ve yine Türkçe konuşuyorlar" ifadelerini kullandı.

Perinçek, ulusların kendi kaderlerini tayin haklarını reddetmediklerini ancak Kürtlerin ayrılmak istemediklerini savunarak, "Kendi kaderini tayin hakkı demek ayrılmak demek değil. Soralım bu gün Türkiye’de ayrılmak isteyenlerin sayısı yüzde 4-5ü geçmez. İkiyi bile geçmez. Ben de görüşüyorum insanlarla. Diyarbakır Cezavinde de kaldım. Orada da konuştum insanlarla" diye konuştu.

Perinçek'in röportajından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye sancılı bir dönemden geçiyor"

Türkiye sancılı bir dönemden geçiyor. Demin de belirttim, yaşadığımız dönemi şöyle tanımlayabiliriz. Atlantik sisteminden kopuyor ve Amerika'nın Türkiye üzerindeki gücünün ağırlaştığı bir dönemden geçtik. 2014’ten sonra o dönem bitti. Biz 2014’te Silivri duvarını yıktık ve o bir özgürleşme başlangıcı. Başında da biz vardık. Türkiye olarak FETÖ üzerine yürüdük ve Amerika’nın Türkiye içindeki gladyosunu yerle bir ettik ve onları hapislere tıktık. Türkiye aynı zamanda Amerika'nın piyonu olan PKK’ya karşı da başarılı bir mücadele yürütüyor. Dolayısıyla Türkiye, Amerika ile dünyada ön cephede silahla savaşan bir ülke. Tabi bu sancılı dönemin problemleri var. Ama özgürlükten bahsederken Amerika gladyosuna, FETÖ’ye özgürlük diyorsak onlara özgürlük yok. PKK’ya diyorsak ona da özgürlük yok. DEAŞ’a diyorsak onlara da özgürlük yok. Ama onları tasviye eden Türkiye gerçek özgürlüğüne kavuşuyor, yani Amerika'dan kurtuluyor, Amerika zincirlerini kırıyor. O bakımdan bunu bir özgürleşme dönemi olarak görebiliriz. Ekonomik olarak haklısınız. 41 yıldır Amerika’nın dayattığı ekonomik programın sancıları var. Borca battı Türkiye, Şimdi o borç batağından çıkmayı önümüze koyuyoruz. Bir de dış güvenlik tehditleri var Doğu Akdeniz’den gelen. Amerika’nın Suriye’nin kuzeyinde kurduğu üsler ve oradan gelen tehditler var. Ama Türkiye komşularıyla işbirliği yaparak o tehditlerden kurtulacaktır.

"Kürt devletinin kurulması Amerika'nın işine yarar"

Kürt meselesi Amerika meselesine dönüştü. Eskiden Türkiye’de Kürt meselesi Kürtlerin eşitliği, vatandaşlarımız olarak Türkiye’de haklara sahip olmaları, demokratik haklara sahip olmalarıydı. Orada büyük mücadeleler oldu ve biz hep en öndeydik ve büyük başarılar kazandık. Demokratik hakları konusunda bakarsak, gazete çıkarmak, Kürtçe yayın yapmak, vatandaşların eşit sayılması konularında büyük kazanımlar sağlandı. Bu gün artık Kürtçe gazete tutmadı ama serbest. Biz Kürdoloji enstitüleri kurulsun diye mücadele ettik ve kuruldu. Ne kaldı geriye, Kürtlerin bağımsız devlet kurmaları kaldı. Bu doğru değil. Neden doğru değil? Çünkü böyle bir girişim, Irak’ın düzenleme ve yasalarına biz hürmet ediyoruz. Orada böyle bir şey oldu ve Kürtlerin kendi seçimine saygı duyuyoruz. Ama bölgede bir Kürt devleti olacak iş değil. Neden, çünkü Türkiye’yi, Suriye’yi Irak’ı, İran'ı böleceksiniz. Bu bir tek Amerika’nın işine yarar.

"Perinçek Rudaw'a konuştu: Öcalan silahları bırakın diyebilir" haberi, 16 Nisan 2021 tarihinde yazılmıştır. 16 Nisan 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Perinçek Rudaw'a konuştu: Öcalan silahları bırakın diyebilir haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Perinçek Rudaw'a konuştu: Öcalan silahları bırakın diyebilir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  2. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  3. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  4. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  5. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  6. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  7. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  8. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  9. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  10. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  11. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  12. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  13. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  14. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  15. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  16. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  17. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  18. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  19. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
  20. 03:16 Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
Gündem Haberleri