Personelleri sırayla işten çıkardı: Popüler dil uygulamasında yapay zeka tırpanı!

Personelleri sırayla işten çıkardı: Popüler dil uygulamasında yapay zeka tırpanı!

Personelleri sırayla işten çıkardı: Popüler ... Duolingo, geçen yılın sonlarında çeviri ve ders yazımı yapan sözleşmeli çalışanlarının ortalama %10'unun sözleşmelerini yenilememe kararı aldığını ve bazı durumlarda bu görevler için yapay zeka kullanmayı tercih ettiğini açıkladı.

Duolingo, geçen yılın sonlarında çeviri ve ders yazımı yapan sözleşmeli çalışanlarının ortalama %10'unun sözleşmelerini yenilememe kararı aldığını ve bazı durumlarda bu görevler için yapay zeka kullanmayı tercih ettiğini açıkladı.

Forbes’a verdiği demeçte, CEO Luis von Ahn, "Şirket olarak yaklaşımımız, bir şeyi otomatikleştirebiliyorsak, bunu yapmamız gerektiği yönünde. Tam zamanlı bir çalışanın işini otomatik hale getirmek zor; ancak bazı saatlik çalışanlarımız ezberci işler yapıyordu" ifadelerini kullandı.

Bunun şirket için doğru bir karar olduğuna inanmakla birlikte, yapay zekanın daha geniş sorunlar doğurabileceğinin de farkında. Von Ahn, "Bu durum, yoksulları ve daha az eğitimli bireyleri etkileyecek, sadece ABD'de değil, yoksul ülkelerde de" dedi. Duolingo'nun başlangıçta müşterilerin İspanyolca pratik yapabileceği bir yer olarak tasarladığı restoranın arka tarafındaki bir masadan, yapay zekanın adil olmasını sağlamak için dünya hükümetlerinin dikkatli düzenlemeler yapması gerektiğini vurguladı. Ancak ABD’de bu düzenlemelerin kolay olmayacağını belirten von Ahn, "ABD’nin bunu iyi bir şekilde yasalaştırabileceğini düşünmek şu anda çok zor" dedi.

Uzun vadede, von Ahn, yapay zekanın öğrenme için yeni fırsatlar sunabileceğine ve geniş kitlelere kaliteli eğitim getirebileceğine dair umutlu. Dillerin, insanları yoksulluktan kurtarmaya yardımcı olabileceğini savunarak, İngilizce öğrenmenin ana dili İngilizce olmayan bireylerin kazanç potansiyelini artırdığını belirtti. Duolingo'nun yapay zeka destekli öğrenmeye geçişte öncülük ettiğini ve nihai hedefinin herkes için yabancı dil öğretebilen otomatik bir yapay zeka eğitmeni yaratmak olduğunu ifade etti.

Von Ahn, düşüncelerini açıkça dile getirmekten çekinmiyor ve Duolingo’nun baykuş maskotunun dersleri kaçıran kullanıcıların evine girebileceğine dair esprilerden keyif aldığını belirtiyor. Ayrıca, Guatemala'nın eski başkanı Alejandro Giammattei’yi yolsuzlukla suçlayarak eleştirdi. Yapay zekanın, insanlardan daha iyi öğretmenler olacağına inandığını da ekledi.

Yeni özellikler, şirketin geçen yıl başlattığı yapay zeka hamlesinin son araç dalgasını oluşturuyor. Duolingo’nun yapay zeka başkanı Klinton Bicknell, Forbes’a yaptığı açıklamada, "Bana göre, kişiselleştirilmiş yapay zeka öğretmeni, geliştirdiğimiz belirli bir özellikten çok, uygulamanın genel vizyonuyla ilgilidir" dedi.

2022 yılında halka açılan Duolingo'nun yapay zeka girişimi, kullanıcı ve gelir artışına yol açtı: Her ay ortalama 104 milyon kişi uygulamadan dil, matematik ve müzik dersleri alıyor ve bu sayı bir önceki yıla göre %40 artış gösterdi. Son çeyrekte gelir, geçen yıla göre %41 artarak 178,3 milyon dolara ulaştı. Şirketin hisseleri pazartesi günü 270 dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve şirketin piyasa değeri 11,75 milyar dolara yükseldi. Von Ahn, şirketin %10'una sahip olarak kurucu ortağı Severin Hacker ile birlikte artık bir milyarder konumuna geldi.

"Personelleri sırayla işten çıkardı: Popüler dil uygulamasında yapay zeka tırpanı!" haberi, 25 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 25 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Personelleri sırayla işten çıkardı: Popüler dil uygulamasında yapay zeka tırpanı! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Personelleri sırayla işten çıkardı: Popüler dil uygulamasında yapay zeka tırpanı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 25 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:24 Google, Microsoft'u AB'ye şikayet etti!
  2. 22:17 Trabzonspor'a 2 kötü haber birden! Yıldız isimler sakatlandı
  3. 22:14 Depremde cenazeler karıştı: Gerçek 19 ay sonra ortaya çıktı!
  4. 22:09 Neşet Ertaş 12. ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı
  5. 22:03 AKP’li Mücahit Birinci’den Erdoğan'ın danışmanına şok sözler: 'Sen kimsin? Yetkin yok, sus!'
  6. 21:59 Bakan Şimşek'ten 'yeni ilave vergi yok' mesajı!
  7. 21:56 Bakan Tekin'e 'anırsın' demişti: Öğretmen hesabını kapattı!
  8. 21:51 Güneş’ten Yayılan Yüksek Enerjili Parçacıklar Dünya’ya İlerliyor: Jeomanyetik Fırtına Uyarısı
  9. 21:47 Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen, Atandığı Göreve 15 Gün Geçmesine Rağmen Başlamadı
  10. 21:44 İsrail, onlarca kişinin kimliksiz cenazesini konteynırla taşıdı!
  11. 21:40 Çarpıcı araştırma: İyi hissetme çabası daha çok hasta ediyor
  12. 21:35 Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisine işçilerden grev tehdidi!
  13. 21:31 Galatasaray Cenk Ergün'ün istifasını kabul etti!
  14. 21:27 Dilan Polat'ın lüks aracıyla çektiği video'ya tepki yağdı
  15. 21:21 Batuhan Karacakaya ameliyat oldu!
  16. 21:17 Türkiye'den Lübnan'a Yardım Uçağı Gönderildi
  17. 21:16 Sadece 5 Saniyen Var! Farklı Sayıyı Bulabilecek misin?
  18. 21:12 Ebru Şallı, Oğlu Pars’ın Doğum Gününde Duygularını Paylaştı: "Onu Çok Özlüyorum"
  19. 21:10 Japon bilim insanlarından şaşırtan keşif: Egzersiz olmadan yağ yakmak artık mümkün
  20. 21:05 Birinci sınıfta sahte öğretmen: Anne fark etti, skandal büyüdü!
Teknoloji Haberleri