Petrol fiyatlarında büyük bir artış yaşandı! Akaryakıtta zam bekleniyor

Petrol fiyatlarında büyük bir artış yaşandı! Akaryakıtta zam bekleniyor

Petrol fiyatlarında büyük bir artış yaşandı!... Orta Doğu'daki savaş riski, petrol fiyatlarını zirveye taşıdı. Günlük 10 milyon varillik arz riske girdi. Bu durum akaryakıt fiyatlarını nasıl etkileyecek? Petrol fiyatları sert bir yükseliş göstererek 100 dolara doğru ilerliyor ve bu da akaryakıt zamları için zemin hazırlıyor.

Petrol fiyatları sert bir artış gösterdi! Akaryakıtta zam beklentisi yükseliyor: Benzin ve motorin fiyatları ne olacak?

Petrol piyasalarında hareketlilik sürerken, Brent petrolün varil fiyatı 78,30 doları aştı ve haftalık bazda %10'un üzerinde bir artış kaydedildi. Orta Doğu'daki gerginlikler bu yükselişi tetiklerken, iç piyasalarda akaryakıt fiyatlarına zam olabileceği beklentisi artıyor. Özellikle İsrail'in İran'a yönelik misilleme endişeleri, petrol fiyatlarını yukarı itmeye devam ediyor. Uzmanlar, günlük 10 milyon varil petrol arzının tehlikeye girebileceği konusunda uyarıyor.

İstanbul'da benzin fiyatı 4 Ekim 2024 itibarıyla 42,89 TL, motorin ise 42,70 TL seviyesinde. Ancak bu fiyatların önümüzdeki günlerde değişmesi bekleniyor. Piyasalarda "akaryakıt fiyatlarına zam" beklentisi hızla artarken, yapılacak açıklamalar takip ediliyor.

Orta Doğu'daki savaş riski, petrol fiyatlarında dalgalanmalara neden oldu. Hafta başında 70 dolar civarında olan Brent petrolün varil fiyatı, hafta sonunda 78,30 doları aştı. Bu sert artış, haftalık %10'un üzerinde bir yükselişi işaret ediyor.

İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırısı sonrası, İsrail'in misilleme hazırlıklarına dair haberler tansiyonu daha da artırdı. ABD Başkanı Biden'ın, İsrail ile İran'daki petrol tesislerine yönelik saldırı konusunda görüştüğünü açıklaması da gerilimi tırmandıran faktörler arasında. İran hükümeti, "Herhangi bir saldırıya karşı silahlı kuvvetlerimiz tarafından güvenli bir yanıt verilecektir" diyerek bölgedeki tansiyonu daha da artırdı.

Uzmanlar, Orta Doğu'da yaşanabilecek büyük bir krizin petrol arzında önemli kesintilere yol açabileceği konusunda uyarıyor. Günlük petrol arzında olası 10 milyon varillik bir düşüş, fiyatların 100 dolar seviyesine yükselmesine neden olabilir. Yatırımcılar, misilleme riskini göze almak istemeyerek pozisyonlarını kapatıyor ve bu durum petrol fiyatlarını 80 dolara taşıyor.

Petrol fiyatlarındaki bu artış, iç piyasalarda akaryakıt fiyatlarına yansımaya başladı. 2 Ekim 2024'te benzine 9 kuruş, motorine ise 1 kuruş zam yapılmıştı. Ancak bu zam yapıldığında petrol fiyatları 75 dolar seviyesindeydi. Bugün Brent petrol 78 doları aşmış durumda, bu da yeni zamların kapıda olduğuna işaret ediyor.

Petrol piyasalarındaki bu hızlı yükseliş devam ederse, iç piyasalarda akaryakıt fiyatlarına yeni zamlar gelmesi kaçınılmaz olabilir.

"Petrol fiyatlarında büyük bir artış yaşandı! Akaryakıtta zam bekleniyor" haberi, 04 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 04 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Petrol fiyatlarında büyük bir artış yaşandı! Akaryakıtta zam bekleniyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Petrol fiyatlarında büyük bir artış yaşandı! Akaryakıtta zam bekleniyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 04 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:08 MSB: Pençe-Kilit bölgesinde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi!
  2. 18:05 Tanju Özcan, Merih Demiralın “Bozkurt” heykelini diktirdi
  3. 18:03 AKP'den Burger King Açılışına Çelenk: Protesto Eden Yurttaşa Saldırı!
  4. 17:57 SGK, Faizsiz 400 Bin Liralık Konut Kredisi ile Ev Sahibi Olma Fırsatı Sunuyor!
  5. 17:49 Hemşirenin yaralıya müdahalesini engelleyen sanığa 'kasten öldürme' davası
  6. 17:47 Araç sahiplerine kara haber!: Ocak'ta büyük zam gelecek!
  7. 17:46 Müslüme Yağal'ın Mezarı Tahrip Edildi
  8. 17:43 O Belediye duyurdu!: Pazar günü o yol kapatılacak!
  9. 17:40 İşte yeni Yargıtay üyelerinin görev yerleri!
  10. 17:37 Bu 1 dakikalık test ile yaşam sürenizi ölçebilirsiniz!
  11. 17:34 Safiye Soyman, 13 yaşındayken evlendiği fotoğrafı paylaştı: "Küçük gelin"
  12. 17:31 Santa Maria Kilisesi'ndeki saldırının faillerine hapis cezası!
  13. 17:26 Şahan Gökbakar’a 10 Yıl Hapis Cezası!
  14. 17:25 Sokak köpeğini istismar etmişti: Hayvanları Koruma Günü’nde tahliye edildi
  15. 17:23 Futbol dünyasının dikkatini çeken işte o futbolcu!: Emirhan Acar geliyor!
  16. 17:20 New York Borsası yükselişle açıldı
  17. 17:20 Özgür Özel Milli Eğitim Bakanı'na seslendi: "Ağrına gidiyorsa karanlıkta gelelim"
  18. 17:16 Seçil Erzan'ın mahkemede şok eden ifadesi!: 'Üzerimde sigara söndürdüler'
  19. 17:14 Nesine 2. Lig Kulüp Başkanları, Ali Koç'un Önderliğinde Bir Araya Geldi
  20. 17:11 İran'dan o mesaj!: 'Enerji tesislerini vururuz'
Ekonomi Haberleri