Prof. Dr. Hayati Akbaş "Gelişim geriliği çocukların psikolojilerini olumsuz etkiliyor"

Prof. Dr. Hayati Akbaş

Prof. Dr. Hayati Akbaş "Gelişim geriliği çoc... Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hayati Akbaş, genç kızlarda göğüs gelişiminin psikolojilerini ve özgüvenlerini nasıl etkilediği üzerine açıklamalarda bulundu.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hayati Akbaş, genç kızlarda göğüs gelişiminin psikolojilerini ve özgüvenlerini nasıl etkilediğini vurguladı. Küçük göğüs gelişiminin ergenlik ve gençlik dönemlerinde olumsuz bir etki yarattığını belirten Akbaş, bu durumun psikolojik olarak genç kızları etkilediğini ve özgüvenlerini olumsuz etkilediğini ifade etti.

PLASTİK CERRAHİNİN ROLÜ VE TAVSİYELER
Prof. Dr. Hayati Akbaş, meme gelişiminin yetersiz olduğu durumlarda plastik cerrahi operasyonlarının önerilebileceğini belirtti. 18 yaşına kadar meme gelişimi olmayan veya çok geri düzeyde gelişim gösteren genç kızlara, beden imajlarını toparlamak ve özgüvenlerini yenilemek amacıyla meme operasyonlarının tavsiye edilebileceğini dile getirdi. Ailelerin bu konuda duyarlı olması ve çocuklarını yakından takip etmeleri gerektiğini vurguladı. Aktaş yaptığı açıklamada şu sözleri kaydetti.

"Bazı kız çocuklarında doğuştan bir takım nedenlerle, bilinen veya bilinmeyen sebeplerle göğüs gelişimi yeterli olmayabiliyor. Göğüsleri normalden küçük olarak ergenlik dönemi geçiriyorlar. Ergenlik sonrası genç kızlık döneminde de göğüslerde gelişim olmadığı için düz erkek tipi bir göğüs yapısı ile yaşamlarını sürdürüyorlar. Kadınlar ve genç kızlar için göğüs gelişiminin olmaması ciddi bir bedensel eksiklik duygusu oluşturmaktadır. Onların psikolojiklerini olumsuz yönde etkilemektedir. Eğer bir genç kızda 18 yaşına kadar meme gelişimi olmamışsa, normalden çok geri düzeyde bir gelişim söz konusuysa biz plastik cerrahlar, onların hem beden imajlarının toparlanması, hem de özgüvenlerinin yenilenmesi amacıyla bir meme operasyonu tavsiye ediyoruz. Aileler bu konuda duyarlı olmalıdır ve kız çocuklarını yakında takip etmelidir. Göğüs küçüklüğü olan kızlar içlerine bir takım maddeler koyarak bu durumu etrafına yansıtmamaya çok özen gösteriyorlar. Bunun eksikliğini iç dünyalarında yaşıyorlar. Bu durumda onların psikolojilerine olumsuz olarak tesir ediyor. Anneler bunu fark ettikleri anda kız çocuklarının yetersiz olduğunu önerimiz bir plastik cerrahi uzmanıdır. Tabii, öncesinde bunun alta yatan bir hastalık var mı diye mutlaka kontrol edilmelidir. Eğer hangi bir sebep yokken meme gelişmemesi ortaya çıkmışsa o durumda mutlaka bir plastik cerrah başvurularak yapılan meme büyütme ameliyatları ile o bedene uygun bir büyüklük elde edilebilir. Bu durum sadece beden imajının tamamlanmasına değil aynı zamanda özgüvenlerinin yerine gelmesine katkıda bulunuyor. Ailelere büyük önem düşüyor. Dolayısıyla çocukları ile konuşarak bu durumundan etkilenip etkilemediklerini öğrenmeleri gerekiyor"

PSİKOLOJİK ETKİ VE ÇÖZÜM YAKLAŞIMLARI
Genç kızlarda göğüs küçüklüğünün iç dünyada yarattığı eksiklik duygusuna dikkat çeken Akbaş, bu durumun psikolojilerini olumsuz etkilediğini ve genç kızların çeşitli yöntemlerle bu durumu gizlemeye çalıştıklarını ifade etti. Bu tür durumları fark eden ailelere, bir plastik cerrahıyla iletişime geçmeleri ve durumu değerlendirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

AİLE İLGİSİ VE ÖNEMİ
Akbaş, ailelerin çocuklarıyla iletişim halinde olmalarının ve onların bu durumdan nasıl etkilendiklerini anlamalarının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, meme gelişiminin eksikliği durumunda öncelikle altında yatan bir hastalığın olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. Bu durumun, beden imajının tamamlanmasına ve özgüvenlerin yeniden kazanılmasına katkı sağladığına dikkat çekti.

"Prof. Dr. Hayati Akbaş "Gelişim geriliği çocukların psikolojilerini olumsuz etkiliyor"" haberi, 06 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 06 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Prof. Dr. Hayati Akbaş "Gelişim geriliği çocukların psikolojilerini olumsuz etkiliyor" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Prof. Dr. Hayati Akbaş "Gelişim geriliği çocukların psikolojilerini olumsuz etkiliyor" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:10 Saatlerce yoğurmadan 10 dakikada çiğ köfte tarifi!
  2. 01:09 Ferrari'nin yeni harikası günler sonra yollarda: Atmosferik V12 motoru ile piyasada
  3. 01:08 Anne usulü etli lahana dolması tarifi
  4. 01:07 Sıcaklarda yapılacak pasta tarifi: Sadece 3 malzemeyle hazır!
  5. 01:03 Yerli dijital cüzdan, yurt dışı faaliyetlerine Azerbaycan ile başlıyor!
  6. 01:01 Instagram’dan ilk adım sorunu olanlara yeni özellik!
  7. 00:59 YouTube'dan soğutacak yeni özellik: Artık kapalıyken bile reklam izleyeceğiz
  8. 00:58 WhatsApp'tan beklenen özellik: İnternetsiz dosya paylaşımı geliyor!
  9. 00:55 150 yıllık tartışma: Tevhid-i kuvva mı tefrik-i kuvva mı?
  10. 00:53 İsmail Kartal Fenerbahçe Tarihinde Unutulmaz Bir İlke İmza Attı!
  11. 00:52 En çok kiralama teknoloji ürünlerinde yapılıyor!
  12. 00:49 28 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  13. 00:45 Ariston ve Bosch'un Rusya Operasyonları Devredildi!
  14. 00:29 Dev Banka Resmen İflas Etti!
  15. 00:26 Mersin toprak kaydı: İş makinesi kazasında bir işçi hayatını kaybetti
  16. 00:24 İsrailliler Netanyahu'nun istifası için sokaklara indi
  17. 00:22 Bu yılın ilk iflas haberi! Önemli bir banka resmen kapanıyor: Çok sayıda şubesi bulunuyordu
  18. 00:16 Suikastin Ardındaki Detaylar Gün Yüzüne Çıktı: Sinan Ateş Cinayetindeki Kuryenin Görev Tamam Pozu!
  19. 00:15 Ünlü maden suyunda bakteri bulundu: 2 milyon şişe imha edildi
  20. 00:11 Özgür Özel: "İlk kez buradan söylüyorum. Kardeşim, Adalet yürüyüşünden biri işsizdir"
Sağlık Haberleri