Prof. Dr. Sipahi: Maskelerin tamamen çıkarılması kararı için erken

Prof. Dr. Sipahi: Maskelerin tamamen çıkarılması kararı için erken

Prof. Dr. Sipahi: Maskelerin tamamen çıkarıl... "Maskelerin tamamen çıkarılmasıyla ilgili bir karar için erken. En azından İzmir'deki veriler bunu düşündürüyor"

EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Reşat Sipahi, Bilim Kurulu'nun gelecek hafta yapılacak toplantısına ilişkin "Maskelerin tamamen çıkarılmasıyla ilgili bir karar için erken. En azından İzmir'deki veriler bunu düşündürüyor" dedi.

Prof. Dr. Oğuz Reşat Sipahi, Omicron'un en yüksek olduğu illerde vaka sayılarının düşüşe geçtiğinin açıklanmasına rağmen 15 Aralık'taki günlük vaka sayısına göre artış olduğunu söyledi. İzmir'deki vaka sayılarının yüksek düzeyde seyrettiğine dikkat çeken Sipahi, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde 15 Aralık'tan bu yana hem yoğun bakım yataklarında hem servislerde artış olduğunu kaydetti. Hastanelerinin yüzde 95'in üzerinde dolulukla tedaviye devam ettiğini anlatan Sipahi, hem yatan hem de ayakta tanı koydukları hastaların sayılarında artış yaşadıklarını vurguladı.

'MASKELERİN ÇIKARILMASI HENÜZ ERKEN'

Prof. Dr. Sipahi, gelecek hafta yapılacak Bilim Kurulu toplantısında maskelerin ne zaman çıkacağı konusunun ele alınacağını söyledi. Maskelerin tamamen çıkarılmasıyla ilgili karar için erken olduğunu dile getiren Sipahi, "Aşılanma oranımız, ülke genelinde yüzde 62 civarında. Toplumun yüzde 90'a yakını aşılandığında ya da hastalığı geçirmiş olduğunda pandeminin oldukça etkisiz hale gelme olasılığı var. Hastalığı geçirenler ve aşılıların oranı ile ilgili veriler Sağlık Bakanlığı'nda mevcut. Biz, kendi verilerimize bakarsak maskelerin tamamen çıkarılması gibi bir karar için erken olduğunu düşünüyorum. En azından İzmir'deki veriler bunu düşündürüyor. Ülkenin geri kalan yerlerindeki veriler ne şekilde, yorum yapamam" dedi.

'AİLELERE ÇOCUKLAR İÇİN AŞI YAPTIRMA OPSİYONU SUNULSUN'

Omicron varyantının hafif seyretmesi ve tedbirlerin gevşetilmesi gibi kararların rahatlığa sevk edebileceğini anlatan Prof. Dr. Sipahi, aşı ve maske kullanımı gibi önlemlere sıkı sıkıya bağlı kalınması gerektiğini söyledi. Sipahi, "Aşı oranını artırmalı ve maskeyle korunma açısından elimizden geleni yapmalıyız. Omicron varyantının daha hafif seyretmesi nedeniyle özellikle aşılı grubun riski bir miktar azalsa da aşısızlar ve iki doz aşı yaptırıp hatırlatmayı ihmal edenler için risk yüksek düzeyde devam ediyor. Bence havalar nedeniyle mart sonuna kadar risk azımsanmayacak seviyede devam edecek. Aşısızların aşı olması önemli. Hatta ailelere, 5-12 yaş arası çocuklarını aşılama opsiyonu sunulmasını öneriyorum. Stadyumlara giriş kriterlerinin tüm kapalı alanlara girerken uygulanmasının hastalığın seyrine olumlu etki edeceğini söyleyebilirim. Eninde sonunda, hastalık hayatımızda azalarak kaybolacak ama buna ne kadar yakın olduğumuzu şu an öngörmek kolay değil" diye konuştu.

"Prof. Dr. Sipahi: Maskelerin tamamen çıkarılması kararı için erken" haberi, 19 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 19 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Prof. Dr. Sipahi: Maskelerin tamamen çıkarılması kararı için erken haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Prof. Dr. Sipahi: Maskelerin tamamen çıkarılması kararı için erken 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:21 Husiler, Aden Körfezi’nde bir İsrail gemisini vurduklarını açıkladı
  2. 09:17 İsias Otel davası ikinci duruşması bugün görülecek: Kıbrıslı aileler 3 talepte bulunacak
  3. 09:08 Cem Yılmaz'dan Hasan Can Kaya'ya gönderme
  4. 09:04 İnsan sağlığının hiçe sayılıyor: Et ve Süt Kurumu'nun ithal etlerinde yönetmeliğe aykırı uygulama
  5. 09:00 Bakan Yerlikaya duyurdu: Sarallar'a operasyon: Ümit Saral'ın kardeşi Hakkı Saral yakalandı
  6. 08:50 Cemaat içerisindeki bölünme milyonlarca liralık vurgunu ortaya çıkardı
  7. 08:47 THY’deki huzur hakları dudak uçuklatıyor
  8. 08:39 AK Partili başkan parayla ödül aldı ödemesini İYİ Parti’ye bıraktı
  9. 08:34 Serdar Ortaç'tan peş peşe itiraflar: Paramın biteceğine inanamazdım
  10. 08:30 Bir dizi için daha final kararı
  11. 08:25 Kızılay, 'taşınmaz' bağışlarını satışa çıkardı: Gelen parayla Ankara'da AVM yenileyecek
  12. 08:21 Depremde yakınını yitirene çirkin teklif: Davadan çekil ne istersen verelim
  13. 08:14 Nuray Babacan: AK Parti Kulislerinde Bahçeli’nin mesajları tartışılıyor
  14. 08:10 İsmail Saymaz: Atatürk’ün armağanını Efe’ye çok gördüler
  15. 08:05 Kemal Kılıçdaroğlu: Kimse Erdoğan’ın işleyeceği suça ortak olmamalı
  16. 08:01 Bir hadise var can ile canan arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor
  17. 07:58 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sağanak uyarısı
  18. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  19. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  20. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
Sağlık Haberleri