PS4 , Xbox One yoksa Nintendo Switch? Hangisi alınmalı

PS4 , Xbox One yoksa Nintendo Switch? Hangisi alınmalı

PS4 , Xbox One yoksa Nintendo Switch? Hangis... Oyun sektörü şu anda 2020 yılına odaklanmış durumda. Çünkü çok büyük bir ihtimalle yeni nesil konsollar 2020 yılında tanıtılacak. Yani artık bu neslin son günlerini yaşadığımızı söylemek yanlış olmayacaktır. En iyi...

Oyun sektörü şu anda 2020 yılına odaklanmış durumda. Çünkü çok büyük bir ihtimalle yeni nesil konsollar 2020 yılında tanıtılacak. Yani artık bu neslin son günlerini yaşadığımızı söylemek yanlış olmayacaktır. En iyi ihtimalle bile şu anda evlerimizde kullandığımız PS4 ve Xbox One’ın 1 ya da 2 senelik ömrü bulunuyor.

Çünkü yeni nesil konsollarda geriye uyumluluk söz konusu. Dolayısıyla PS5’te de PS4 oyunlarını oynamak mümkün olacak. Hal böyle olunca, oyun severlerin öncelikli tercihi de yeni nesil konsollar olacaktır. Peki bugün konsol almaya karar veren bir oyun sever şimdi hangi konsolu satın almalı? PS4 mü, Xbox One mı yoksa Nintendo Switch mi?

ps4

Konsol almayı düşünenlere tavsiyeler

Hangi konsolu almalı sorusunu yanıtlamadan önce şunu belirtelim. Hali hazırda konsol sektöründe 3 dev isim yer alıyor. Nintendo, Sony ve Microsoft.

Sony ve Microsoft’un şimdiki nesil için tasarladıkları konsollar 2013 yılında satışa çıkmıştı. Dolayısıyla bu konsollar artık miadını doldurdu.

Nintendo ise bu nesildeki konsolunu 2017’de oyun severlerin beğenisine sundu. Fakat Switch taşınabilir bir konsol olduğu için güç anlamında PS4 ve Xbox One’ın gerisinde kaldı. Dolayısıyla Switch’in daha sonra çıkması, sizleri PS4 ve Xbox One’dan daha güçlü olduğu şeklinde bir yanılgıya düşürmesin.

Peki şimdi gelelim asıl konumuza. Oyun için konsol almayı düşünen biri hangi konsol almalı? Aslında bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişecektir. Fakat biz yine de genel geçer ölçüleri baz alarak yanıt vermeye çalışalım.

Oyun fiyatlarını hafife almayın

Konsol satın almayı düşünenler ilk olarak oyun fiyatlarına göz gezdirmeli. Zira her oyun tüm platformlarda aynı fiyattan satılmıyor. Örneğin Xbox One oyunlarına gelen son zamlar sonrası, PS4 için 470TL’ye satılan yapımlar, Xbox One’de 700TL’ye satılır oldu.

Dolayısıyla konsol alırken öncelikli kriterlerinizden birisi de oyun fiyatları olmalı. Elbette bu bahse konu 400TL üzeri rakamlar dijital kopyalar için geçerli. Yoksa oyunları kutulu olarak satın aldığınızda çok daha uygun fiyatlara bulmanız mümkün. Özellikle de ikinci el satın almayı düşünürseniz, 470TL’lik oyunu 200TL bandına satın alabilirsiniz.

Evet oyun fiyatını hallettiğimize göre şimdi bir diğer unsur olan servislere göz atalım. Zira konsol tarafında servisler de büyük önem arz ediyor.

Online modlar için para ödemeye hazır olun

Normal şartlarda PC’de oyunların online modları için ekstra bir ücret ödemiyorsunuz. Fakat iş konsola geldiğinde online modlar için kesenin ağzını açmanız gerekiyor. Hali hazırda PS4 için 3 aylık üyelik 60TL, Xbox Live için 3 aylık üyelik 84TL, Nintendo Online servisinin 3 aylık fiyatı ise 8 dolar olarak belirlenmiş.

Yani tüm konsollarda 3 aylık online oyun oynama maliyetinin 50 ile 100TL arasında değiştiğini söylemek mümkün.

Elbette bu servislerin her ay abonelerine bazı oyunları ücretsiz olarak sunduğunu da ifade etmemiz gerekiyor.

Servisler tarafında Xbox Game Pass sayesinde Xbox One’ın bir adım önde olduğunu söyleyebiliriz. Aylık sabit ücret karşılığı 200’e yakın oyunu oynamak isteyenler konsol tarafında Xbox One’ı tercih edebilirler.

Fiyat performans analizi

Gelelim hangi konsolu almalı sorusunun yanıtına. Nintendo Switch almayı düşünenlere şunu belirtelim. Malum, Nintendo’nun bazı oyunlarını oynamak için (Pokemon, Mario, Zelda vb.) Switch harici bir alternatif mevcut değil.

Fakat Nintendo Switch’te yeni çıkan bir oyunu bulmak da mümkün değil. Örneğin RDR 2 ya da AC Odyssey gibi bir oyunu Switch’te oynayamazsınız.

PS4 ve Xbox One arasında kalanların tercihi ise exc. oyunlar tarafında PS4 olabilir. Fakat Xbox Game Pass ve ikinci eldeki uygun fiyatları göz önüne alırsak Xbox One bir adım önde diyebiliriz. Zira 700TL civarına Xbox One fat kasa bulmak mümkün. PS4’ün fat kasa fiyatları ise 1200TL civarında.

1000 TL altı en iyi akıllı telefonlar – Nisan 2019

"PS4 , Xbox One yoksa Nintendo Switch? Hangisi alınmalı" haberi, 15 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan PS4 , Xbox One yoksa Nintendo Switch? Hangisi alınmalı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. PS4 , Xbox One yoksa Nintendo Switch? Hangisi alınmalı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  2. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  3. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  4. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  5. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  6. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  7. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  8. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  9. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  10. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  11. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  12. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  13. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  14. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  15. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  16. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  17. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  18. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  19. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  20. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
Teknoloji Haberleri