Putin'in Orta Doğru ziyaretinde füzelerle donatılmış 4 Rus SU-35 savaş uçağı eşlik etti

Putin'in Orta Doğru ziyaretinde füzelerle donatılmış 4 Rus SU-35 savaş uçağı eşlik etti

Putin'in Orta Doğru ziyaretinde füzelerle do... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 4 adet Su-35 savaş uçaklarının korumasında Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'ye geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Orta Doğru ziyareti kapsamında BAE'nin başkenti Abu Dabi’ye geldi. Yoğun güvenlik önlemleri altında Moskova’dan kalkan uçakla Abu Dabi’ye gelen Putin’e Rus Hava Kuvvetleri’ne ait 4 adet Su-35 savaş uçağı eşlik etti. Havaalanından Qasr Al Watan Başkanlık Sarayı’na geçen Putin askeri törenle karşılanırken, gösteri uçakları da Rusya bayrağının rengini püskürterek uçuş gerçekleştirdi. Putin, daha sonra BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan tarafınca kapıda karşılandı. İki lider, görüşmede ikili ilişkilere ve bölgesel konulara dair açıklamalarda bulunmuş oldu.

"BAE, ARAP DÜNYASINDA RUSYA’NIN KİLİT TİCARET ORTAĞIDIR"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, görüşmenin başlangıcında yaptığı konuşmada BAE ve Rusya arasındaki ilişkilerin birçok alanda güçlendiğine işaret etti. Putin, “Geçtiğimiz gün BAE, 52’nci kuruluş yıl dönümünü kutladı. Sizi bundan dolayı tebrik ederken, Sovyetler Birliği'nin bağımsız, egemen bir devleti ilk tanıyan ülkelerden biri olduğunu hatırlatmak istiyorum. Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya'nın Arap dünyasındaki kilit tecim ortağıdır. Geçtiğimiz yıl tecim hacmimiz yüzde 67,7 arttı ve bu yıl daha da artacağını düşünüyorum. Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya'da belirli üretim tesislerinin oluşturulması mevzusunda endüstriyel iş birliklerimiz artıyor. Petrol ve gaz sektöründe çok sayıda büyük proje hayata geçiriliyor. Ayrıca OPEC+ vasıtasıyla da iş birliğimizi sürdürüyoruz. Tabii ki sizinle İsrail-Filistin çatışmasını da ele alacağız. Ayrıca Ukrayna krizini de görüşeceğiz” şeklinde konuştu.

"BAE, RUSYA'NIN ORTA DOĞU VE KÖRFEZ BÖLGESİNDEKİ EN BÜYÜK TİCARET ORTAĞI"

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ise, "Öncelikle Rusya ile BAE arasındaki ilişkilerin tarihsel özellikte olduğunu belirtmek isterim. Son yıllarda ilişkilerimiz hem ülkelerin hem de halkların çıkarları doğrultusunda çeşitli alanlarda aktif olarak gelişmiştir. İkili ilişkilerin güçlendirilmesindeki kişisel ve etkin rolünüzü çok takdir ettiğimi vurgulamak isterim. Bu bağlamda BAE'nin Rusya'nın Orta Doğu ve Körfez bölgesindeki en büyük tecim ortağı olduğunu söylemek istiyorum. BAE'nin Rusya ekonomisindeki en büyük yatırımcı olduğunu ve geçtiğimiz yıl petrol dışı sektördeki yatırımların yüzde 103 arttığını da belirtmek isterim. Bu, ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin özel niteliğini gösteren benzeri görülmemiş bir sıçramadır. Çeşitli alanlarda ikili iş birliğimizi güçlendirmek için çalışmalarımızı sürdürmekten mutluluk duyacağım. Elbette enerji, altyapı, ileri teknoloji gibi alanlarda ve diğer alanlarda gelişime özel önem veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Al Nahyan, "Bunun yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya'nın çeşitli uluslararası platformlarda birlikte çalıştığını ve iş birliği yaptığını da belirtmek isterim. Örneğin geçtiğimiz yıl diyalog ortağı statüsü aldığımız BRICS ve Şanghay İşbirliği Örgütü çerçevesinde de iş birliği yapıyoruz. Rusya ile Körfez Arap Devletleri İşbirliği Konseyi arasında da stratejik bir diyalog geliştirilmekte ve sürdürülmektedir. Bu, ilişkilerin güçlendirilmesine ve çeşitli alanlarda genişletilmesine, uluslararası ve bölgesel gündemdeki önemli konulara ve ikili gündemdeki kilit noktalara ilişkin aktif görüş alışverişine katkıda bulunuyor" şeklinde konuştu.

Görüşmenin peşinden iki lider, çalışma yemeğine geçerek gündeme dair mevzuları ele aldı. Putin, Abu Dabi’deki temaslarının peşinden Suudi Arabistan’ı ziyaret edecek.

"Putin'in Orta Doğru ziyaretinde füzelerle donatılmış 4 Rus SU-35 savaş uçağı eşlik etti" haberi, 06 Aralık 2023 tarihinde yazılmıştır. 06 Aralık 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Putin'in Orta Doğru ziyaretinde füzelerle donatılmış 4 Rus SU-35 savaş uçağı eşlik etti haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Putin'in Orta Doğru ziyaretinde füzelerle donatılmış 4 Rus SU-35 savaş uçağı eşlik etti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 05 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:25 Ankara' da sağanak yağış sürecek mi? 5 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
  2. 01:22 Arda Güler, La Liga'da ilk sezonunda şampiyon oldu!
  3. 01:15 Başarı hikayesi olarak gösterilen o elektronik devi iflas etti!
  4. 01:15 Beşiktaş, 23 yıl sonra ilk kez yeni bir teknik direktörle anlaştı
  5. 01:08 Ülkenin önde gelen gıda devi iflasın eşiğinde: Şubeleri kapatılıyor
  6. 00:59 23 yıl sonra borsa, dolar ve altında bir ilk: Tedbirinizi alın!
  7. 00:57 EuroLeague'den Fenerbahçe Beko'ya ve Monaco'ya ceza yağdı
  8. 00:53 İstanbullular dikkat: Bugün bazı yollar trafiğe kapatılacak
  9. 00:50 Starbucks'ın Çeyreklik Bilançosu, Boykotun Gölgesinde!
  10. 00:49 O bebek maması markasında zararlı madde tespiti edildi: Ürünler toplatılıyor
  11. 00:48 Beşiktaş, 179 milyon euro değerinde muhteşem bir yıldız transferi yapıyor!
  12. 00:47 Sadık Khan, Londra Belediye Başkanlığına üçüncü kez seçildi
  13. 00:45 Beşiktaş'tan bomba transfer: 37 milyon euroluk süper yıldız için hazırlıklar başladı!
  14. 00:42 Hakan Fidan: "İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"
  15. 00:39 Dev Bebek Bezi Markası İflas Etti, Ünlü İsimler Tanıtım Yüzüydü!
  16. 00:38 Hamas, Gazze'de savaşı sona erdirmeyen bir ateşkesi kabul etmeyeceklerini duyurdu
  17. 00:31 Mısır: "İsrail'in barışı reddeden tutumu tüm bölgeyi benzeri görülmemiş tehditlere sürükleyebilir"
  18. 00:17 Popüler mama markasında zararlı madde: Toplatılıyor!
  19. 00:11 Bu dönemde benzer fırsat karşımıza çıkmaz! Togg bu kampanya ile hızla satacak!
  20. 00:08 Honda Mayıs motosiklet fiyatları duyuruldu: Yaz ile talepler fırlayacak!
Dünya Haberleri