Rahmi Koç’tan Şaşırtan İtiraf: İflas Eden 4 Yatırımını Açıkladı!

Rahmi Koç’tan Şaşırtan İtiraf: İflas Eden 4 Yatırımını Açıkladı!

Rahmi Koç’tan Şaşırtan İtiraf: İflas Eden 4 ... Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, genç girişimcilere yönelik çarpıcı tavsiyeler verdi. Kendi girişim serüvenini paylaşan Koç, büyük umutlarla başlattığı ancak iflas eden dört yatırımını ilk kez açıkladı. İşte başarısızlıkların arkasındaki nedenler ve önemli dersler...

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Fast Company dergisine verdiği röportajda, genç girişimcilere önemli tavsiyelerde bulundu. Kendi girişimcilik deneyimlerini paylaşan Rahmi Koç, iş dünyasında elde edilen başarıların yanı sıra yaşanan başarısızlıklardan da ders çıkarılması gerektiğini vurguladı.

"STARTUP'LARDA BÜYÜK FIRSATLAR VAR"

Son yıllarda startup'ların önemine dikkat çeken Koç, farklı dönemlerde popüler olan iş alanlarından bahsetti. "Bir zamanlar tekstil ve iplik yatırımları revaçtaydı, ardından domates salçası ve ihracat işleri geldi. Bir dönem de otomotiv sektörüne herkes girmek istiyordu. Son yıllarda ise startup'lar yükselişte. Doğru hedeflerle bu girişimlerde, görülmemiş rakamlara ulaşmak mümkün. Ancak, başarı oranı yüzde 50’nin altındadır" şeklinde konuştu. Rahmi Koç, bugüne kadar çeşitli startup'lara yatırım yaptığını belirterek, bazı yatırımların başarılı olduğunu, bazılarının ise beklentileri karşılayamadığını ifade etti.

20 YIL ÖNCEKI GIRIŞIMLER: 5 İŞTEN BIRI BAŞARILI OLDU

Koç, geçmişte yaptığı yatırımlara değinerek, girişimciliğin her zaman başarı getirmediğini söyledi. "20 yıl önce beş farklı girişime yatırım yaptık, sadece biri başarılı oldu. Elektrikli motosiklet işine girmiştik; harika bir fikir gibi görünüyordu ama başarısız oldu çünkü kullanıcılar motosikletin o ‘gır gır’ sesini duymak istiyordu, sessizlik talep görmedi." Aynı şekilde bir girişimcinin, banka müşterisi olmayan kişilere kredi verme fikriyle başarısız olduğunu belirten Koç, o dönemde inovatif gibi görünen pek çok fikrin zamanla işlemediğini söyledi. Başarıya ulaşan tek girişimin hava vinç sistemi olduğunu kaydeden Koç, "Kayak merkezlerindeki telesiyej direklerini helikopterle yerine yerleştiren hava vinç işi başarılı oldu ve kazanç getirdi" dedi.

GENÇLERE GIRIŞIMCILIK TAVSIYELERI

Rahmi Koç, genç girişimcilere de yol gösterici tavsiyelerde bulundu. Rekabeti iyi analiz etmenin önemini vurgulayan Koç, "Hata yapmaktan korkmamak lazım. Hatalar, ilerlemenin bir parçasıdır. Başkalarını küçümsememeli, karşınızdaki kişinin de en az sizin kadar zeki olduğunu unutmamalısınız. Yurtdışına çıkan gençler mutlaka geri dönüp tecrübelerini ülkemize aktarmalı" dedi. Koç, gençlere ayrıca büyüklere hürmet etmelerini ve fırsatları iyi değerlendirmelerini önererek, "Ağızdan çıkan söz ve kaçırılmış fırsat geri gelmez" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

"Rahmi Koç’tan Şaşırtan İtiraf: İflas Eden 4 Yatırımını Açıkladı!" haberi, 01 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 01 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Rahmi Koç’tan Şaşırtan İtiraf: İflas Eden 4 Yatırımını Açıkladı! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Rahmi Koç’tan Şaşırtan İtiraf: İflas Eden 4 Yatırımını Açıkladı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 01 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:02 Konsere geç kalan Ajda Pekkan’a seyircilerden protesto!
  2. 02:01 Hüseyin Yücel'den Okan Buruk'a gönderme!
  3. 01:57 İrem Derici'nin Brad Pitt açıklaması gündem oldu
  4. 01:52 Celal Şengör ve İlber Ortaylı’dan Bakan Yusuf Tekin’e tepki: "1,5 sene sonra başkası gelecek"
  5. 01:46 Serhat Akın’dan ‘kumar borcu’ iddialarına yanıt!
  6. 01:43 İstanbul'da 20 metrekarelik daireye 23 bin lira kira!
  7. 01:33 Müsavat Dervişoğlu: "Çoklu masalara oturmam"
  8. 01:33 Jose Mourinho'nun beğendiği hakem Mehmet Türkmen konuştu
  9. 01:26 Van Bronckhorst: "Herkes üzerine düşeni yaptı"
  10. 01:21 İsrail, "boşaltın" uyarısının hemen ardından Beyrut'u vurmaya başladı
  11. 01:07 Alex de Souza'dan teşekkür mesajı
  12. 01:01 TÜRK-İŞ: Açlık sınırı 20 bin, yoksulluk sınırı 65 bin liraya dayandı
  13. 00:53 AKP'nin mangal partisi tepki çekmişti: Yurttaş akıllarına sonradan geldi!
  14. 00:51 Sinan Akçıl'a icra şoku: 10 yıl sonra haberi oldu
  15. 00:44 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Suudi şirket Türkiye'ye 5 milyar dolarlık yatırım yapmak istiyor
  16. 00:39 Özgür Özel: "Adalet Yalnızca Tetikçilere Ceza Vermekle Sağlanamaz"
  17. 00:30 70 Liralık Bamyayı Cips Yapıp, Fiyatını 41 Dolara Yükseltti!
  18. 00:29 Burak Özçivit, Koç Holding'in Bangladeş'teki markası Singer'in reklamlarında oynuyor
  19. 00:23 Ertuğrul Sağlam: "Bugün futbol adına kara bir gündü"
  20. 00:20 Okan Buruk'a Sert Eleştiri: Biz Çıkıp Ağlamıyoruz!
Ekonomi Haberleri