Randevusuz hastaneye gelen baba-oğul doktora saldırdı

Randevusuz hastaneye gelen baba-oğul doktora saldırdı

Randevusuz hastaneye gelen baba-oğul doktora... Yoğun istifaları ve açlık sınırındaki maaşlarıyla gündeme gelen hekimlere yönelik şiddetin ardı arkası kesilmiyor.

Önceki günlerde Ankara Hastanesinde yaşanan hekime şiddet olayının ardından bugün de Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görevi başındaki hekime şiddet uygulandı. Hastasının önünde baba-oğulun yumruklu şiddetine maruz kalan kardiyoloji hekimi Doç. Dr. Arslan Öcal, gözüne aldığı yumruk darbeleri yüzünden görevini yapamaz hale geldi.

Doçent Öcal, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji polikliniğinde hasta muayene ettiği sırada muayene odasına iki kişi girdi. Randevuları olmadığı halde sonuç göstermek istediklerini belirten baba-oğul, Doç. Öcal’ın, yasal sistem gereği randevusuz hasta bakmasının mümkün olmadığını söyledi. Ancak ısrar üzerine önce sözlü tartışma başladı, ardından da baba-oğulun muayenedeki hastanın gözleri önünde hekimi darp ettiği bildirildi.

“HAKARET ETMEDİM”

Doç. Arslan Öcal, saldırının ardından ‘beyaz kod’ vererek fiziksel saldırıyı hastanenin güvenlik personeline iletti. Polisin de devreye girmesiyle iki saldırgan ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü. Gözüne aldığı yumruk darbeleri nedeniyle rapor alan Doç. Öcal, polis tutanağına yansıyan ifadesinde olayı şöyle anlattı:

* Bugün saat 14.40’ta Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji polikliniğinde hasta muayene ederken, tanımadığım iki kişinin içeriye girerek başka bir hastanede tedavi olduklarını, oradaki doktorun izinli olması nedeniyle sonuç göstermek için Gülhane’ye geldiklerini söyledi.

* Ben de kendilerine randevu almaları halinde sonuçlarına bakabileceğimi belirttim. Randevu alamadıklarını söylediler. Ben de muayene etmekte olduğum hastayı gösterip, ‘siz nasıl randevu aldınız’ diye sordum. O da Alo 182 üzerinden randevu aldığını söyleyince, demek ki randevu alınabiliyormuş, şimdi çıkar mısınız? Hastamı muayene ediyorum, randevu alıp gelin, diyerek kapıyı kapatmak istedim.

* Bana temasta bulundu. Ben de kendilerini engellemek için ellerimle, çekilin, diyerek hafifçe iteledim. 18-20 yaşlarındaki şahıs yumruk atıyor, diğeri de beni tutuyordu. Ben kendilerine hakaret etmedim, fiziki temasta bulunmadım. Muayene ettiğim hasta da buna şahittir.

“HAK ETTİĞİ CEZAYI ALMASI İÇİN GEREKLİ ADIMLARI ATTIK”

Ankara Tabip Odası’ndan yaşanan olayla ilgili yapılan açıklamada, “Saldırganların hak ettikleri cezayı alması için gerekli adımları attık. Sağlıkta şiddet bitene kadar mücadelemiz devam edecek. Şiddetsiz bir sağlık ortamında çalışabilmek için TTB’nin önerdiği Sağlıkta Şiddet Yasası bir an evvel çıkarılarak uygulanmalıdır” denildi.

Tabip Odası açıklamasında, “Sağlıkta şiddetin içinde bulunduğumuz şiddet ortamından bağımsız olmadığını biliyoruz. Sağlıkta dönüşüm programı ile yaratılan kışkırtılmış sağlık talebi ve faillerin cezasız bırakılması içinde bulunduğumuz katlanılmaz şiddet ortamının sebepleridir” ifadelerine yer verildi.

“GÜVENDE DEĞİLİZ”

Türk Tabipler Birliği’nden yapılan açıklamada ise, “Bugün Ankara’da bir hekim arkadaşımız, randevu alamadıklarını iddia eden iki kişi tarafından darp edildi. Bu sağlık ortamında hiçbirimiz güvende değiliz. Meslektaşımızın yanında, olayın takipçisi, sağlıkta şiddetin karşısındayız” denildi.

“DAHA NE KADAR DEVAM EDECEK”

CHP Ankara Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi de olayla ilgili bir açıklama yaparak, “Gün geçmiyor ki sağlıkta şiddet haberlerine bir yenisi daha eklenmesin. Bugün de Ankara’da bir hekim, akla sığmaz bahanelerle şiddete maruz kaldı. Hekimlerimiz can güvenliği olmayan ortamlarda çalışmaya daha ne kadar devam edecek?” diye ifade etti.

"Randevusuz hastaneye gelen baba-oğul doktora saldırdı" haberi, 01 Mart 2022 tarihinde yazılmıştır. 01 Mart 2022 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Randevusuz hastaneye gelen baba-oğul doktora saldırdı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Randevusuz hastaneye gelen baba-oğul doktora saldırdı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
3. Sayfa Haberleri