Resmi başvurunun ardından Ahmet Davutoğlu’nun partisine ilişkin ilk açıklama!

Resmi başvurunun ardından Ahmet Davutoğlu’nun partisine ilişkin ilk açıklama!

Resmi başvurunun ardından Ahmet Davutoğlu’nu... Ahmet Davutoğlu partisinin kuruluş başvurusunu yaptı. Davutoğlu'nun ekibinden beş kişilik bir heyet başvuru dilekçesini teslim etmek için İçişleri Bakanlığı'na ...

Ahmet Davutoğlu partisinin kuruluş başvurusunu yaptı. Davutoğlu'nun ekibinden beş kişilik bir heyet başvuru dilekçesini teslim etmek için İçişleri Bakanlığı'na gitti. AKP'nin kurucularından ve eski Genel Başkan Yardımcılarından Ayhan Sefer Üstün sürecin kısa süre içerisinde tamamlanacağını açıkladı.

AKP’den istifa eden eski başbakan Ahmet Davutoğlu öncülüğünde kurulacak yeni partinin kuruluş çalışmalarında sona gelindi. Yeni partinin başvuru dilekçesini teslim etmek için ‘Davutoğlu ekibi’ İçişleri Bakanlığı’na beş araç ile geldi.

Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre, başvuruyu bakanlığa iletmek için gelen heyette eski AKP Genel Başkan Yardımcıları Ayhan Sefer Üstün ile Selçuk Özdağ, 24’üncü Dönem Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, eski vali İzzettin Küçük, AKP eski Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı ve eski Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ yer aldı.

Öte yandan AKP'nin kurucularından ve eski Genel Başkan Yardımcılarından Ayhan Sefer Üstün, konuya ilişkin saat 16:30 sularında yaptığı açıklamada “Şu anda listemiz Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına verildi. Kurucuların siyasi parti üyeliği inceleniyor. 45 dakika maksimum 1 saat içerisinde hukuki süreç tamamlanmış olacak” dedi.

BELGELER TEK TEK KONTROL EDİLİYOR

Yeni parti başvurusu için İçişleri Bakanlığı’na gelen heyet tüm evrakların incelenmesi aşamasında yer aldı. 137 kişiden oluşan kurucular kurulunun bakanlığa sunduğu belgeler görevliler tarafından tek tek kontrol ediliyor.

İşlemlerin devam ettiği sırada İçişleri Bakanlığı heyet tarafından bir açıklama yapıldı. İşlemlerin uzun sürmesinin nedenini açıklayan Ayhan Sefer Üstün, “Bugün inşallah Türk siyasi hayatına yeni bir parti kazandırıyoruz. Doğuyor. Prosedür neyse belgelerimizi hazırladık bakanlığımıza teslim ettik. İki önemli işlem vakit alıyor. Partiler kanununa göre kurucu olmak isteyen kişinin başka bir siyasi partide üyeliğinin olmaması gerekir. Bu husus da ancak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na sorularak tespit edilebiliyor. Şu an listemiz Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Tek tek kurucuların siyasi parti üyeliği sorgulanıyor. Bir de kurucu üyelerin herhangi bir sabıka kayıtlarının olmaması gerekiyor. Bunu da İçişleri Bakanlığı’nun hukuk müşavirleri inceliyor. Kurucu sayımız fazla ve zaman alıyor. Bir saat içerisinde tüm prosedür tamamlanacak” dedi.

Alındı belgesini aldıktan sonra tekrar açıklama yapacaklarını söyleyen Üstün, “Yarın saat 10.00’da kurucular kurulunun, ambleminin ve tüzüğünün tanıtımı olacak” dedi ve partinin ismine ve logosuna dair soruları yanıtsız bıraktı.

Kurucular kurulunun 150 civarında olduğunu söyleyen Üstün, “AK Parti’den heyet Davutoğlu’nu ziyaret etti. Cımhurbaşkanı sözcüsü Kalın ‘Cumhurbaşkanı’nın haberi yoktu’ dedi. Heyet de bilgisi vardı dedi. Bu durum için ne söylersiniz” şeklindeki soruya, “Bugünkü gündemimiz kuruluş” yanıtını verdi. Üstün’ün açıklamalarının ardından işlemlerin tamamlanması için heyet yeniden bakanlığa döndü.

"Resmi başvurunun ardından Ahmet Davutoğlu’nun partisine ilişkin ilk açıklama!" haberi, 12 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Resmi başvurunun ardından Ahmet Davutoğlu’nun partisine ilişkin ilk açıklama! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Resmi başvurunun ardından Ahmet Davutoğlu’nun partisine ilişkin ilk açıklama! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Politika Haberleri