RTÜK sansürlere hız kesmeden devam ediyor! TELE1’den sonra Halk TV 5 gün kararacak

RTÜK sansürlere hız kesmeden devam ediyor! TELE1’den sonra Halk TV 5 gün kararacak

RTÜK sansürlere hız kesmeden devam ediyor! T... Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK), Halk TV’ye verdiği 5 günlük ekran karartma cezası tebliğ edildi. Halk TV ekranı, 27 Eylül Pazar gününü 28 Eylül Pazartesi gününe bağlayan gece yarısı saat 00.00’da kararacak

Halk TV tarafına tebliğ edilen yazıyla, beş gün ekran karartma cezası aldığını duyurdu.

TELE1'e beş günlük ekran karartma cezası veren RTÜK, bu kez Halk TV için kolları sıvadı. Halk TV yaptığı açıklamada "ülkenin bölünmez bütünlüğü ve Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı yayın yaptığı" gerekçesiyle beş gün ekran karartma cezası aldığını duyurdu. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK), Halk TV’ye verdiği 5 günlük ekran karartma cezası tebliğ edildi. Halk TV’nin cezanın durdurulmasına dönük hukuki girişimleri sonuçsuz kaldı. Halk TV ekranı, 27 Eylül Pazar gününü 28 Eylül Pazartesi gününe bağlayan gece yarısı saat 00.00’da kararacak ve 2 Ekim Cuma gününü 3 Ekim Cumartesi gününe bağlayan gece yarısı saat 00.00’da yeniden yayında olacak. 

TELE1'DEN HALK TV'YE DESTEK!

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Dr. Merdan Yanardağ ve TELE1'in kararıyla, RTÜK'ün uyguladığı bu sansüre tepki göstermek ve Halk TV'ye destek olmak amacıyla; 28 Eylül 2020 Pazartesi gününden itibaren beş günlük süre boyunca saat 21.00'da ekranlarımızı bir dakikalığına karartacağız!

Halk TV'nin cezaya ilişkin açıklaması şöyle: "Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun Halk TV’ye verdiği 5 gün yayın durdurma cezasına karşı mahkemeler nezdindeki girişimlerimiz ne yazık ki şu aşamada sonuçsuz kaldı. Yargılama sürecini kapsayacak şekilde yürütmeyi durdurma talebimiz kabul edilmedi. Karar tarafımıza tebliğ edildi. Bundan dolayı Halk TV ekranı 27 Eylül Pazar gününü 28 Eylül Pazartesi gününe bağlayan gece 00.00’da kararmış olacak. 2 Ekim Cuma gününü 3 Ekim Cumartesi gününe bağlayan gece 00.00’da tekrar yayında olacağız. Ekran karartma kararı RTÜK'ün kuruluş yasası ve yerleşik uygulamalardan dolayı hukuki süreçler tamamlanmadan uygulanıyor. Buna rağmen Anayasa ve yasalara saygı gereği ekranı karartmak zorunda kalıyoruz. Şu aşamada esastan bir karar çıkmış değil. Yani dosya esastan karara bağlandığında ilgili mahkemenin RTÜK’ü haksız bulma olasılığı da var. Mahkeme, esastan kararında, RTÜK’ü haksız bulur ve 5 günlük karartma cezasını iptal ederse, telafisi imkansız bir sonuç ortaya çıkacak. Dahası, bu dava sürerken, RTÜK’ün aynı maddeden bir kez daha ceza vermesi durumunda Halk TV tamamen kapatılmış olacak. Buradaki hukuk garabetini yasa yapıcıların ve hukukçuların dikkatine sunuyoruz. Meselenin hukuki olmadığını bilmemize rağmen izleyicilerimizi bilgilendirmeyi bir görev saydığımız için tüm bunları anlattık. Gelelim meselenin özüne: RTÜK 5 günlük karartma cezasını Ayşenur Arslan'ın 16 Haziran 2020 tarihli Medya Mahallesi programındaki bazı ifadelerine dayandırdı. Ayşenur Arslan o programda iktidarın dış politika tercihlerini eleştirmiş, bağlamından kopartılmış seçilmiş bazı cümleler suç unsuru olarak değerlendirilmiş, “Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını rencide etmek ve onları hafife almakla” itham edilmiştir. Ceza da, daha önce de kullandığımız ifadeyle Halk TV açısından ancak mizahın konusu olabilecek bir maddeden verilmişti. Ceza kesilen o madde şöyle diyor: “Yayınlar, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlık ve bağımsızlığına, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkılâplarına aykırı olamaz”... Yani izleyicilerinin yayın çizgisini çok iyi bildiği Halk TV, "ülkenin bölünmez bütünlüğü ve Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı yayın yaptığı" gerekçesiyle cezalandırılıyor. Söz bitti. Hukuk da... Siyasetçiler ve haber alma hakkı gaspedilen milyonlar belki de bir adım sonra sesi tamamen kesilmiş, ekranı tamamen karartılmış bir Halk TV'ye hazırlanıyor..."

Halk TV'nin sosyal medyada başlattığı "

#HalkTv5GünKarartılıyor

" etiketi ile çok sayıda paylaşım yapıldı. Halk TV Ana Haber sunucusu İrfan Değirmenci yaptığı paylaşımda "Bunca haksızlık, hukuksuzluk, baskı arasında bir haber de bizden. Rtük'ün verdiği karartma cezası tebliğ edildi." dedi.  Halk TV emekçisi Şule Aydın, cezaya isyan etti. CHP'li Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yaptığı paylaşım ile Halk TV'ye destek verdi. 

"RTÜK sansürlere hız kesmeden devam ediyor! TELE1’den sonra Halk TV 5 gün kararacak" haberi, 25 Eylül 2020 tarihinde yazılmıştır. 25 Eylül 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan RTÜK sansürlere hız kesmeden devam ediyor! TELE1’den sonra Halk TV 5 gün kararacak haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. RTÜK sansürlere hız kesmeden devam ediyor! TELE1’den sonra Halk TV 5 gün kararacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Otomotiv Haberleri