Rusya: Gazzelilerin Sina Yarımadası'na nakledilmesi bölgedeki durumu kötüleştirecek

Rusya: Gazzelilerin Sina Yarımadası'na nakledilmesi bölgedeki durumu kötüleştirecek

Rusya: Gazzelilerin Sina Yarımadası'na nakle... Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Gazzelilerin Sina Yarımadası'na nakledilmesinin felakete yol açacağını ve bölgedeki durumu kötüleştireceğini söyledi.

Zaharova, düzenlediği haftalık basın toplantısında, İsrail-Filistin çatışmasına yönelik açıklamalarda bulundu.

AA muhabirinin, "İsrail'in Gazze Şeridi sakinlerinin, Mısır'ın Sina Yarımadası'na nakledilmesini öngören bir savaş önerisi hazırlaması" ile ilgili sorusunu yanıtlayan Zaharova, Mısır'ın buna sert tepki verdiğini anımsattı.

Bu tür önerilerin "kışkırtıcı" olduğunu vurgulayan Zaharova, şunları kaydetti:

"Biz de bu tür kışkırtıcı açıklamaların radikal yönelimi ve karşılıklı sertleşme seviyesinin yükselmesini teşvik ettiğini, çatışmaların uzamasını kışkırttığını düşünüyoruz. Bu tür planların gerçekleştirilmesi durumunda, insanların yerinden edilmesi, felakete yol açacak ve bölgedeki durumu daha da kötüleştirecek. Bunun, hem Filistinliler hem İsrailliler hem de tüm bölge için yıkıcı sonuçları olacak. Tarihi topraklarda Yahudi devletini yeniden canlandırma fikrinin sahibi olarak kendilerini görenlerden, Filistin halkının kendi topraklarından sürgün edilmesine yönelik önerileri duymak gariptir."

Mevcut durumun çözümü için gerekli adımların atılması gerektiğini belirten Zaharova, "Filistin ile İsrail arasındaki meselenin, İsrail ile barış ve güvenlik içinde yaşayan, başkenti Doğu Kudüs olan 1967'deki sınırlar içinde bağımsız Filistin devletinin oluşturulmasını öngören kabul görmüş uluslararası temelde çözülmesinden yana olduklarını" söyledi.

Zaharova, bu meselenin iki tarafıyla da etkileşimde olduklarını dile getirerek, "Uzun vadeli barışçıl bir çözümden yanayız. Bu yönde uygun adımlar atıyor, tüm taraflarla diyalog yürütüyoruz. Tüm taraflarla görüşmelerimizde de Gazze Şeridi ve çevresindeki genel durumu, çatışmaların sona ermesini içeren yolları, rehinelerin serbest bırakılmasını, insani yardım malzemelerinin ulaştırılmasını, Rus vatandaşlar dahil yabancı vatandaşların durumunu ele alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sözcü Zaharova, İsrail'in Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na yönelik saldırısına ilişkin ise "İlgili tüm taraflara uluslararası insani hukuk normlarına uymaları gerektiğini, sivillere yönelik herhangi bir şiddet eyleminin, konutlara ve sivil altyapıya yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz." dedi.

- Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış süreci

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış sürecine değinen Zaharova, bu konuda Rusya, Azerbaycan ile Ermenistan arasında 2020-2022'de yapılan anlaşmaların baz alınmasından yana olduklarını belirtti.

Mariya Zaharova, en kısa zamanda başkent Moskova'da Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları seviyesinde üçlü görüşmeyi organize etmeye hazır olduklarını dile getirdi.

"Rusya: Gazzelilerin Sina Yarımadası'na nakledilmesi bölgedeki durumu kötüleştirecek" haberi, 02 Kasım 2023 tarihinde yazılmıştır. 02 Kasım 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Rusya: Gazzelilerin Sina Yarımadası'na nakledilmesi bölgedeki durumu kötüleştirecek haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Rusya: Gazzelilerin Sina Yarımadası'na nakledilmesi bölgedeki durumu kötüleştirecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 21 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:AA

Ezgi Bozkurt Editör
SON HABERLER
  1. 02:04 Melih Gökçek’in Tüm Varlıklarına Haciz Konuldu: İnfaz Süreci Başladı!
  2. 01:49 Ne kadar zeki olduğunuz kanıtlayabilirsiniz! Gizli çekici sadece dâhiler 11 saniyede buluyor!
  3. 01:47 Resmi Gazete'de Yayımlandı: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yavuz Selim Kıran’ı Görevden Aldı
  4. 01:47 Yüzde 10 Vergiyi Duyanı Kimse Tutamıyor! Özellikle Gençlerin Akınına Uğruyor
  5. 01:47 Dolandırıcıların IBAN Yöntemi Şaşkınlık Yarattı: Hesabınız Anında Boşaltılabilir!
  6. 01:34 Hatay’da Sağanak Yağış Kabusu: Evlerde Su Baskını, Caddelerde Trafik Durdu!
  7. 01:24 Resmi Gazete'de Sıcak Gelişme: Cevdet Yılmaz’a Vekalet Yetkisi Verildi!
  8. 01:18 Adıyaman Depremi: Bilirkişi Raporunda Müteahhitler Asli Kusurlu!
  9. 01:11 İsrail'in Saldırıları Seyahat Planlarını Alt Üst Etti: O Uçuşlar İptal Edildi!
  10. 01:10 İstanbul Valiliği ve AKOM 4 ilçeye yönelik önemli uyarılarda bulundu!
  11. 01:09 Resmi Gazete’de Yayımlandı: Altı Üniversiteye Yeni Rektör!
  12. 01:09 Yeliz Yeşilmen'den Gündem Olan Sözler: "Üzüleceksem Lüks Arabada Üzüleyim!"
  13. 01:08 Bakanlıkta Kadro Değişimi: Yeni İsimler Göreve Geldi
  14. 01:01 Bahar Candan Tahliye Oldu: 'Kilo Aldım, Çok Çirkinim Şu An!
  15. 00:50 Pendik’te Tedbirsiz Kalıp Sökümü! Tahtalar Yola Düştü, Tehlike Saçtı
  16. 00:49 TCMB'den Piyasalara Yön Verecek Değişiklik: Zorunlu Karşılık Oranları Yenilendi!
  17. 00:49 Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan Elektrikli Araç Hamlesi!
  18. 00:49 Türkiye Siber Silah Atağına Hazırlanıyor: Yeni Yatırımlar Yolda!
  19. 00:43 Kadıköy Sahilinde Şok Anlar: İki Erkek Cinsel İlişkiye Girdi!
  20. 00:33 Tophane’de Çekilen Cinsel İlişki Görüntüleri Tepki Çekti
Gündem Haberleri