Rusya modern silahlarını tanıttı: İnsansız savaş uçakları, Füzeler, Nükleer başlık taşıyan uçaklar
Rusya modern silahlarını tanıttı: İnsansız s... Rusta, ABD'nin kıta içi bölgelerini hedef alabilen Sarmat kıtalararası balistik füzeleri, dünyanın en güçlü bombardıman uçaklarından biri olan Tu-160M bombardıman uçakları, gelişmiş hava savunma sistemlerinden biri olan S-500 hava savunma sistemi ve Rusya'nın geliştirdiği insansız savaş uçağını
Rusya Savunma Bakanlığı, bu yıl sonuna kadar ordu envanterine katılacak son model modern yeni silahları açıkladı.
Buna göre, Rus savunma sanayii, Sarmat füze taşıyıcısının Stratejik Füze Kuvvetlerinde konuşlandırılacak. Sarmat, dünyanın en güçlü kıtalararası balistik füzelerinden biri olarak kabul ediliyor. 15 bin kilometrelik bir menzile sahip olan füze, 100'den fazla nükleer başlığı taşıyabiliyor.
SES HIZININ 2,5 KATI KADAR HIZ BOMBARDIMAN UÇAĞI
Ayrıca, Tu-160M bombardıman uçaklarının Havacılık ve Uzay Kuvvetlerine teslimi ve en gelişmiş son model S-500 hava savunma sisteminin Rus ordusuna teslimatı da planlanıyor.
NÜKLEER DENİZALTI
Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksey Krivoruchko tarafından yapılan açıklamaya göre ayrıca Nükleer denizaltı "Prens Pozharsky"nin savaş görevine alınması planlanıyor.
Krivoruchko'ya göre 2024'ün görevleri arasında en popüler ekipman ve silahların teslimat programının koşulsuz yerine getirilmesi, üretim hacimlerinin artırılması, elektronik harp, keşif ve karşı batarya sistemlerinin geliştirilmesi yer alıyor.
Askeri teçhizatı iyileştirmek ve yapay zekayı yeni fiziksel prensiplere göre kullanarak silahlar geliştirmek için düşmanın silahlarının özelliklerini inceleme çalışmaları da devam ediyor.
AĞIR İNSANSIZ SALDIRI UÇAĞI "OKHOTNİK" SERİ ÜRETİME GEÇECEK
V.P. Chkalova Novosibirsk Havacılık Fabrikası tarafından tasarlanarak geliştirilen ağır İnsansız Saldırı Uçağı, "Hunter" (Ohotnik) bu yıl sonuna kadar seri üretime geçecek.
Novosibirsk Bölgesi Vali Yardımcısı Sergey Semka'nın açıklamasına göre testleri başarıyla tamamlanan ağır saldırı uçağı "Okhotnik"in seri üretimine 2024'ün ikinci yarısında başlanacak.
Okhotnik'in geliştirilmesi 2011'den beri Sukhoi tasarım bürosu (Rostec'in bir parçası) tarafından yürütülüyor.
EK BİLGİLER
- Sarmat füzesinin menzili, 2024'ün başında ABD Başkanı Joe Biden tarafından açıklanan 18 bin kilometrelik menzilden daha fazla. Bu, Sarmat'ın ABD'nin kıta içi bölgelerini hedef alabilmesini sağlıyor.
- Tu-160M bombardıman uçakları, dünyanın en büyük ve en güçlü bombardıman uçaklarından biri olarak kabul ediliyor. Uçak, ses hızının 2,5 katına kadar hıza ulaşabiliyor ve 10 ton ağırlığındaki nükleer başlıkları taşıyabiliyor.
- S-500 hava savunma sistemi, dünyanın en gelişmiş hava savunma sistemlerinden biri olarak kabul ediliyor. Sistem, 600 kilometreye kadar menzile sahip füzeler ile 100 kilometreye kadar menzile sahip uçakları tespit ve imha edebiliyor.
- Nükleer denizaltı "Prens Pozharsky", Rusya'nın en yeni nesil nükleer denizaltılarından biri. Denizaltı, 24 adet balistik füze taşıyabiliyor ve 100 gün boyunca su altında kalabiliyor.
- Okhotnik insansız saldırı uçağı, Rusya'nın geliştirdiği ilk ağır sınıf insansız savaş uçağı. Uçak, 3 bin kilometrelik bir menzile sahip ve 1,2 ton ağırlığındaki mühimmat taşıyabiliyor.
"Rusya modern silahlarını tanıttı: İnsansız savaş uçakları, Füzeler, Nükleer başlık taşıyan uçaklar" haberi, 29 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 29 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Rusya modern silahlarını tanıttı: İnsansız savaş uçakları, Füzeler, Nükleer başlık taşıyan uçaklar haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Rusya modern silahlarını tanıttı: İnsansız savaş uçakları, Füzeler, Nükleer başlık taşıyan uçaklar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 22 Kasım 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.