Rütbeleri iade edilen Sabri Uzun ve Hanefi Avcı konuştu: Türkiye’ye adalet geleceğini ümit ettiğimiz için mutl

Rütbeleri iade edilen Sabri Uzun ve Hanefi Avcı konuştu: Türkiye’ye adalet geleceğini ümit ettiğimiz için mutl

Rütbeleri iade edilen Sabri Uzun ve Hanefi A... Rütbeleri sökülen, silahlarına el konulan ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait binalara girişleri yasaklanan eski emniyet müdürleri Sabri Uzun ve Hanefi Avcı, haklarını geri almalarının peşinden ilk kez konuştu.

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, Sabri Uzun karardan memnuniyet duyduğunu belirterek, ““Mutluyuz, mutluluğumuzun sebebi rütbe almak, vermek anlamında değil, Türkiye'ye adalet geleceğini ümit ettiğimizden dolayı mutluyuz. Bu karar Haziran 2022'de Anayasa Mahkemesi'nin OHAL'e dayalı rütbe geri almasını iptal edilmesinin bir sonucuydu. Fakat Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği bu karar 13 Ocak 2023 tarihindeki Resmi Gazete'de gösterildi, yani yürürlüğe girdi. Anayasa Mahkemesi'nin verdiği bu karar geçmiş bakan tarafınca, ben o bakanın adını dahi telaffuz etmek istemiyorum. Adalet konusuna pek girmek istemiyorum. Esasında Türkiye'nin tek problemi var o da adalet. Bu anlamda biz bunu çok olumlu karşılıyoruz” dedi.

Hanefi Avcı da TV'de yaptığı bir konuşması gerekçe gösterilip Süleyman Soylu'nun emriyle meslekten çıkarılmıştı. Avcı, “Amaç, bizlere ceza verip korku ortamı yaratmaktı. Hukuksuz yaptıkları da ortaya çıktı” dedi.

Öte yandan suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan'ın yurt dışına çıkarken yakalanması da gözleri yeniden organize suç örgütlerine çevirdi. Eski polis müdürü Emin Arslan ve Hanefi Avcı, suç örgütleriyle mücadeleyi değerlendirdi.

“Yargıdan, emniyetten, siyasetçiden destek alınmadığı sürece mafya diye bir şey olmaz!”

Emin Arslan'a göre “Yargıdan, emniyetten, siyasetçiden destek alınmadığı, korunmadığı sürece mafya barınamaz, mafya diye bir şey olmaz.” Devletin otoritesini göstermemesi durumunda otorite boşluğu doğacağını ve o boşluğun birileri tarafınca doldurulacağını kaydeden Arslan, “Siyasi otorite istediği zaman bu iş biter. İşin başı siyasi otoritedir. Polisin ilgili biriminin başındaki kişi ne kadar isterse istesin, karar verici durumunda olan siyasetçi istemezse, ertesi gün onu görevden alır; bu iş biter. Yani istenildiği zaman mücadele yapılır. Gördüğüm kadarıyla güzel gelişmeler olmaya başladı” diye konuştu.

"Siyaset ve bürokrasinin diyalogda olması bu insanlara zırh kazandırıyor"

Hanefi Avcı da, “Bu tip insanlarla, bunlara yakın insanlarla siyaset ve bürokrasinin diyalogda olması bu insanlara bir zırh kazandırıyor. Bu durum, yargının ve emniyetin çalışmasını belli oranda frenliyor, engelliyor. Bu insanlar çeteleşip daha büyük sahalara müdahil oluyorlar. Evet her zaman varlar fakat bu boyutta, bu kadar yaygın değildi. Bazı bürokratların, siyasetin, yönetimin bu insanlara yakın durması, ilişki geliştirmesi bu olayların büyümesinde etkin olduğu kanaatindeyim” görüşünü ifade etti.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun organize suç örgütü liderleriyle fotoğraflarının ortaya çıkmasını hatırlatan Avcı, “Siyasette, iktidara yakın duran bu tip insanlarla çok yakın resim vermekte beis görmediler. Bunlarla hiçbir idari, adli makamın ilişki geliştirmemesi, irtibatta olmaması gerekiyor. Aksi durum bunlara cesaret kazandırıyor, kamuoyu önünde bu tarz şeyleri kuvvetli gösteriyor.  Bunlarla ilişki geliştirmeye kalkan tüm görevlilerinden hemen hesabı sorulmalı” diye ifade etti.

"Rütbeleri iade edilen Sabri Uzun ve Hanefi Avcı konuştu: Türkiye’ye adalet geleceğini ümit ettiğim." haberi, 15 Eylül 2023 tarihinde yazılmıştır. 15 Eylül 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Rütbeleri iade edilen Sabri Uzun ve Hanefi Avcı konuştu: Türkiye’ye adalet geleceğini ümit ettiğim.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Rütbeleri iade edilen Sabri Uzun ve Hanefi Avcı konuştu: Türkiye’ye adalet geleceğini ümit ettiğim.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 17:39 Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
  2. 17:02 İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
  3. 16:59 İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
  4. 16:32 Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
  5. 16:29 Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan meydana geldi: Yol trafiğine kapatıldı
  6. 16:26 Ali Koç: "Fenerbahçe tüm isimlerden, kişilerden öndedir"
  7. 16:23 Vedat Işıkhan: "Temmuzda artış yapılmayacak"
  8. 15:51 Avrupa’da elektrikli araç satışları düştü
  9. 15:49 Formula 1 efsanesi Senna'nın otomobili satışa çıkacağını duyurdu
  10. 15:47 MG'den elektrikli hiper otomobil modeli: 0'dan 100'e 1,9 saniye
  11. 15:45 Honda'dan Kanada'ya 11 milyar dolarlık yatırım teklifi: Elektrikli araç ve batarya tesisi kuracak
  12. 15:43 Toyota, 2023 yılında 10,1 milyonluk üretim hedefini yakalayamadığını açıkladı
  13. 15:29 Sertab Erener'in Değişimi Sosyal Medyada Gündem! "Ne Yaptın Kendine?"
  14. 15:28 Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!
  15. 15:28 Dev Derbiye Saatler Kala Fenerbahçe'de Deprem! İsmail Kartal 3 Futbolcuyu Kadro Dışı Bıraktı!
  16. 15:28 Et ve Süt Ürünleri Uzun Ömürlü Olsun! Pratik Muhafaza Yöntemleri
  17. 15:27 En Yüksek Faiz! 100 Bin TL'ye Ne Kadar Kazanırsınız? Aylık Kazanç Hesaplaması!
  18. 15:27 CHP'den Önemli Adım: Asgari Ücrete Otomatik Enflasyon Oranında Artış Önerisi!
  19. 15:26 Evlilik Hayali Kabusa Dönüyor! Düğün Maliyeti 500 Bin Liraya Ulaştı!
  20. 15:26 Kalp Sağlığınızı Güvene Alın! Damar Tıkanıklığına Son Veren Mucizevi İçecek: Günde 2 Bardak Yeter
Gündem Haberleri