Sağlık karaborsada! Özel hastaneler yüksek test ücreti almaya devam ediyor

Sağlık karaborsada! Özel hastaneler yüksek test ücreti almaya devam ediyor

Sağlık karaborsada! Özel hastaneler yüksek t... Sağlık Bakanlığının koronavirüs testi için belirlenen fiyat tarifesinin dışındaki uygulamalar için yaptırım uygulanacağını açıklamasına rağmen özel hastaneler yüksek ücret almaya devam ediyor.

Koronavirüs (Kovid-19) testlerinin özel hastanelerde fahiş fiyatlarla yapılmasına ilişkin şikayetler devam ederken, bazı özel hastanelerde Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği 250TL'lik limitin üzerinde ücret almayı sürdürüyor.

Özel hastanelerde koronavirüs testlerinin fahiş fiyatlarla yapıldığı geçtiğimiz haftalarda gündeme geldi. Birçok yurttaş yüksek fiyatlar ödeyerek test yaptırdıklarını Sağlık Bakanlığı'na şikayet etti. Devlet hastanelerinde ücretsiz olarak gerçekleştirilen koronavirüs testini özel hastanelerde ise fahiş fiyatlara yapıldığı ortaya çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, temmuzda "9,8 TL'nin üzerinde hiçbir kit alınmamıştır" demesine rağmen Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 9,8 TL'lik test kitinin USHAŞ tarafından 32 TL'ye satıldığını itiraf etti. Bakanlık kamu kurumları ve valiliklere gönderdiği bir yazıyla yaptırım uygulanacağını bildirdi.

DHA'dan Esma Murat ve Özgür Kumanovalı'nın haberine göre, özel hastanelerin koronavirüs testi için 400-500 ve hatta 600 TL istediği tespit edildi. Bir özel hastanenin ise test sonucunun daha kısa sürede çıkması karşılığında 400 TL olan test ücreti için de 600 TL istediği ortaya çıktı.

"ÖZEL HASTANELER YILDIZ SAYILARINA GÖRE ÜCRETLENDİRME YAPIYOR"

Özel bir hastaneye test olmaya gelenlerden Hasan Yılmaz, “Bu hastaneye birkaç hafta önce geldim. İki kişi koronavirüs testi için 700 TL istediler biz de kabul etmedik. Devlet hastanesinde testimizi olduk. Ayda iki kez koronavirüs testi bu hastanede yapmak istesem 1400 TL ödemem gerekecek. Neden bu ücreti buraya vereyim? Devlet hastanelerinde ücretsiz. Hastaneye 'ücret fazla geldi' dediğimizde 'testinizi isterseniz devlet hastanesinde yapabilirsin karşılığını aldık” ifadelerini kullandı.

Mustafa Yılmaz ise, “Devlet hastanelerinde koronavirüs testi ücretsiz yapılıyor. Özel hastaneler ise yıldız sayılarına göre ücretlendirme yapıyor. Bazı koronavirüs belirtilerim vardı. Devlet hastanesinde test yaptırmayı tercih ettim.  Özel hastanelerde 500- 600 TL kadar ücretlendirmenin olduğunu biliyoruz” dedi.

"ÖZEL HASTANELER FİYATI ÇOK ABARTIYOR"

Hasta yakını Aşkın Su ise “Koronavirüs hastasıydım yakın zamana kadar şu an negatife döndüm. İlk testimi devlet hastanesinde yaptırdım. Diğer testlerimi özel hastanede yaptırdım. Bu süreç içerisinde birçok hastaneyle telefon görüşmesi yaptım. Biri 300 TL diğer 350 TL dedi. Özel hastanelerde sabit bir fiyatlandırma söz konusu değil. Özel hastaneler fiyatı çok abartıyor. Neden bu kadar büyük farklar var anlayamıyoruz” diye konuştu.

"ACİL HASTAMIZ OLDUĞU İÇİN 380 TL OLAN TEST ÜCRETİNİ KABUL ETTİM"

Hastanenin test ücreti karşılığında fatura dahi vermediğini iddia eden Zafer Ulutaş da “Bitlis’ten İstanbul’a geldim. Acil bir hastamız var. Bizden koronavirüs test ücreti için bu hastane 380 TL istedi, biz de verdik. Neden bizden bu ücreti istiyorsunuz, dediğimizdeyse özel hastanelerde böyle cevabını aldık. Bize koronavirüs testi  yapıldığına dair fatura bile vermediler. Test ücretsiz olması gerekirken ücret ödedik” ifadelerini kullandı
 

"Sağlık karaborsada! Özel hastaneler yüksek test ücreti almaya devam ediyor" haberi, 24 Kasım 2020 tarihinde yazılmıştır. 25 Kasım 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Sağlık karaborsada! Özel hastaneler yüksek test ücreti almaya devam ediyor haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sağlık karaborsada! Özel hastaneler yüksek test ücreti almaya devam ediyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  2. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  3. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  4. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  5. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  6. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  7. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  8. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  9. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  10. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  11. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  12. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  13. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  14. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  15. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  16. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  17. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  18. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  19. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  20. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
Sağlık Haberleri