Samet Akaydin: Avrupa'dan teklifler geldi ama ben Fenerbahçe'de olmak istedim, şampiyon olacağımıza inanıyorum

Samet Akaydin: Avrupa'dan teklifler geldi ama ben Fenerbahçe'de olmak istedim, şampiyon olacağımıza inanıyorum

Samet Akaydin: Avrupa'dan teklifler geldi am... "Sahaya çıktığım zaman savaşmaktan vazgeçmeyen bir yapım var. Başarılı olacağıma inanıyorum. Kötü mücadele vermem"

Fenerbahçe'nin yeni transferi Samet Akaydin, Yurt dışından da teklifler vardı. Bana nereye gitmek istediğimi sordular. Ben de Fenerbahçe dedim. Laf olsun diye demedim. Hislerimle hareket eden biriyim. Fenerbahçe'nin şampiyon olacağına inandım. İnşallah olacağımıza inanıyorum. Tereddütsüz tercih ettim." dedi.

Fenerbahçe Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve katıldığı ilk antrenman sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Samet, taraftarların sahada asla pes etmeyen ve hep mücadele veren bir oyuncu göreceğini belirtti.

Fenerbahçe gibi büyük bir camiada olmanın mutluluğunu yaşadığını anlatan 28 yaşındaki oyuncu, "Bir o kadar da heyecanlıyım. Her futbolcunun hayali böyle büyük bir camiada oynamaktır. Ne kadar zor ve büyük bir camiaya geldiğimin farkındayım. İnşallah iki taraf için de hayırlısı olur." ifadelerini kullandı.

İnatçı bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan deneyimli stoper, şöyle devam etti:

"Bizim Türk oyuncular olarak isteyip yapamayacağım bir şey yok. Sahaya çıktığım zaman savaşmaktan vazgeçmeyen bir yapım var. Başarılı olacağıma inanıyorum. Kötü mücadele vermem. Hiçbir zaman kötü mücadele vermedim. Hocamızın üçlü savunmada o sisteme uyabileceğim için beni istediğini düşünüyorum. O oyuna katkı sağlayacağımı biliyorum. Hoca o özelliklerimi biliyor. Milli takımda da öyle oynadım. Üstesinden geleceğimi düşünüyorum."

Fenerbahçe dışında birçok kulüpten teklifler aldığının altını çizen Samet, "Yurt dışından da teklifler vardı. Bana nereye gitmek istediğimi sordular. Ben de Fenerbahçe dedim. Laf olsun diye demedim. Hislerimle hareket eden biriyim. Fenerbahçe'nin şampiyon olacağına inandım. İnşallah olacağımıza inanıyorum. Tereddütsüz tercih ettim." değerlendirmesinde bulundu.

Teknik direktör Jorge Jesus'un kendisini istemesinin transferde önemli olduğunu aktaran Samet, kendisini şöyle tanımladı:

"Sahada forvet oyuncusuna ensesinde hissettirmeyi seviyorum. Onu döndürmemeyi seviyorum, boğuşmayı seviyorum. Mücadeleyi bırakmam. Kötü oynayabilirim, pas hatası yapabilirim lakin öz güvenim gitmez. Hatanın üstüne giderim. Montella da sürekli söylerdi 'potansiyelin var, sınır koyma' derdi. Ben bunu prensip edindim, her zaman sınırlarımı aşmaya çalışıyorum."

"Süper Lig'de ilk şampiyonluğum olacak"

Samet Akaydin, Fenerbahçe ile ilk Süper Lig şampiyonluğunu yaşayacağına inandığını ifade etti.

Sarı-lacivertlilerde ilk hedefinin oynamak olduğunu kaydeden tecrübeli oyuncu, "İlk hedefim oynamak. Antrenmanlarda kendimi göstermek. Oynayıp bu formayı hiç bırakmak istemiyorum. Süper Lig'de ilk şampiyonluğum olacak. Bunu başarmayı çok istiyorum. İnşallah hedeflediğimiz şampiyonluğa ulaşırız. Elimden geleni yapacağım bunun için." şeklinde görüş belirtti.

Fenerbahçe'de 3 numarayı önemli oyuncuların giydiğini ve o yüzden bu numarayı istediğini vurgulayan Samet, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kendime güveniyorum, savunmada güzel rekabet olacak. Çalışacağım, rekabetten kaçmadım yine kaçmayacağım. İnşallah kendimi gösteririm. Tanıştığım oyuncular vardı, İsmail, Altay, Arda... Güzel ortam var aile ortamı, hiç yabancılık çekmedim. İlk antrenmanım burada oynuyormuşum gibi hissettirdi.

Tanıştıklarıma soruyordum, onlar da burayı anlatıyordu. O zamanlar da bu görüşmeler vardı ve ben de istiyordum. Konuşmalar oluyordu. Taraftarlarımız sahada her zaman asla pes etmeyen, savaşan, formanın hakkını veren bir Samet görecekler. Bana güvenen kimsenin güvenini boşa çıkarmadım. Sabırsızlanıyorum. İnşallah güzel olur."

 

"Samet Akaydin: Avrupa'dan teklifler geldi ama ben Fenerbahçe'de olmak istedim, şampiyon olacağımız." haberi, 12 Ocak 2023 tarihinde yazılmıştır. 12 Ocak 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Samet Akaydin: Avrupa'dan teklifler geldi ama ben Fenerbahçe'de olmak istedim, şampiyon olacağımız.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Samet Akaydin: Avrupa'dan teklifler geldi ama ben Fenerbahçe'de olmak istedim, şampiyon olacağımız.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:29 Galatasaray-Pendikspor Maçı: Liderlik Koltuğu İçin Kritik Karşılaşma Öncesi Heyecan Dorukta
  2. 14:25 Malatya'da Uyuşturucu Operasyonu: 8 Şüpheli Yakalandı, Büyük Miktarlarda Uyuşturucu Ele Geçirildi
  3. 14:22 Trabzonspor, Yıldız Transfer İçin Hazırlıklara Başladı: Olympiakos'un Fortounis'i Radarında!
  4. 14:17 İzmir'de Şiddetli Yağışın Ardından Foça Açıklarında Hortum Oluştu
  5. 14:05 New York'ta Farelerle Bulaşan Hastalık Vakalarında Artış: Sağlık Yetkilileri Tedbir Alıyor
  6. 14:03 Grammy Ödüllü American Idol Şarkıcısı Mandisa Lynn Hundley 47 Yaşında Hayatını Kaybetti
  7. 14:01 Can Uzun'un Duygusal Anları: Penaltı Kaçırışı ve Gözyaşlarıyla Dolu Maç
  8. 14:00 İzel-Çelik-Ercan grubu birleşmişti! O grup yeniden dağıldı!
  9. 13:57 Libya'dan ABD'nin Filistin BM Üyeliğini Veto Etmesine Tepki:İnsani Değerler ve Hukuka Saygı Çağrısı
  10. 13:53 Xiaomi, İlk Elektrikli Otomobilini Piyasaya Sürdü
  11. 13:53 Ev Yapımı Peynirli Börek Tarifi: Sofralarınıza Lezzet Katın!
  12. 13:47 Balıkesir'de Dereye Düşen Adamın Cansız Bedenine Ulaşıldı
  13. 13:47 20 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  14. 13:45 Beşiktaş'ta bir futbolcuyla yollar kesin olarak ayrıldı!
  15. 13:42 "Türk Fizikçi Furkan Öztürk, Harvard'dan Prestijli Ödül Aldı"
  16. 13:40 Yağışlı Hava Etkili: MGM'nin Hava Durumu Tahmini
  17. 13:39 "Çukurova'da Muhtar Adayı Yolda Darp Edildi, Şüpheliler Serbest Bırakıldı"
  18. 13:36 "Kırklareli'nde Tarihi Binada Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu"
  19. 13:34 İslam Memiş: İran-İsrail Gerginliği Piyasalara Yansıyor
  20. 13:31 Tüketiciyi Koruma Adına Sert Müdahale: Reklam Kurulu Yanıltıcı Reklamlara Büyük Cezalar Kesti!
Spor Haberleri