Sanatçı Ferhat Tunç, Almanya’dan istenecek

Sanatçı Ferhat Tunç, Almanya’dan istenecek

Sanatçı Ferhat Tunç, Almanya’dan istenecek Sanatçı Ferhat Tunç'un, Erdoğan’a hakaretten yargılandığı davada Almanya'daki adresinden istenmesine karar verildi.Sanatçı Ferhat Tunç hakkında 2016 yılında Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle “cumhurbaşkanına...

Sanatçı Ferhat Tunç'un, Erdoğan’a hakaretten yargılandığı davada Almanya'daki adresinden istenmesine karar verildi.

Sanatçı Ferhat Tunç hakkında 2016 yılında Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle “cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla açılan davanın yedinci duruşması bugün görüldü.

Hakkında açılan 7 davanın 3’ü ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan olan Tunç’un, sanatsal faaliyetleri nedeniyle açılan davalarda ‘terör örgütü propagandası’, ‘kin ve düşmanlığı yayma’ gibi suçlardan 20 yılı aşkın hapsi isteniyor. Büyükçekmece 14. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya yurt dışında yaşayan Ferhat Tunç katılamadı. Tunç’u avukatı Damla Koç temsil etti.

Mahkeme, Tunç’un Türkiye’ye dönme ihtimaline binaen savunmasının alınabilmesi için hakkında çıkarılmış olan yakalama emrinin devamına ve savunmasının tespiti için Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne yazı yazılarak Tunç’un Almanya’daki adresinden alınabilmesi için uluslararası talebin tekrar edilmesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 12 Şubat 2020 tarihinde görülecek.

TUNÇ: İHANET ETMEMİ İSTEDİLER ETMEDİM

“Sanat hayatında 40 yılı geride bırakmış bir sanatçı olarak yaşadıklarıma dair Türkiye ve dünya kamuoyuna söyleyeceklerim var” diyerek Köln’deki Almanya Alevi Birliği Federasyonu’nda duruşmayla aynı gün açıklama yapan Tunç, “Şimdiye kadar halkın neşesi ve tasası için yaşadım, sanatçılığımı da bu minvalde sürdürdüm; gerek sanatçı kimliğime, gerek kendi kişisel tarihime, insanlığıma ihanet etmemi istediler; etmedim ve etmeyeceğim, gördüğünüz gibi sürgündeyim” dedi.

Hakkında açılan dava sayısının 7 olduğunu, bunların 3’ünün, cumhurbaşkanı ve eski başbakana “hakaret” suçlamasından olduğunu belirten Tunç, “Eski yıllara ait paylaşımlarımı karıştırıp yeni yeni davalar üretiliyor. Bu davalarda sanatsal faaliyetlerim ‘kin ve düşmanlığı yayma’ olarak gösteriliyor. Bir diğer dava ise ‘yasa dışı örgüt üyeliği’ iddiasıyla 20 yıl hapis talebiyle açıldı. IŞİD’e karşı koalisyon güçleri ve Kürt savaşçıları övdüğüm için 2 yıl hapis cezası aldığım dava da ‘terör örgütü propagandası’ iddiası taşıyor. Hakkımda sayısız yakalama kararı var. Bütün bu davalar yüzünden ülkeyi terk etmek zorunda kaldım. 8 aydan beri evimden, sevdiklerimden ve en önemlisi de sahip olduğum değerlerin kenti olan Dersim’den uzakta, sürgündeyim. Türkiye’de kalsaydım yıllarca hapis yatmak zorunda kalacaktım. Bu tehdit nedeniyle bütün hayatımı geride bırakarak hiç istemediğim halde ülkemden uzaktayım” dedi.

"Sanatçı Ferhat Tunç, Almanya’dan istenecek" haberi, 04 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Sanatçı Ferhat Tunç, Almanya’dan istenecek haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sanatçı Ferhat Tunç, Almanya’dan istenecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Politika Haberleri