SAP CEO’su Christian Klein: “2024, yapay zekanın keşiften uygulamaya geçtiği yıl olacak”

SAP CEO’su Christian Klein: “2024, yapay zekanın keşiften uygulamaya geçtiği yıl olacak”

SAP CEO’su Christian Klein: “2024, yapay zek... Yeni bir inovasyon dönemi başlattıklarını söyleyen SAP CEO’su Christian Klein, yeni bir birim kurarak Philipp Herzig’i Yapay Zeka Direktörü olarak atadıklarını duyurdu. Klein, “İş süreci odaklı yapay zeka alanında çalışacak yeni birim, SAP’nin süregelen büyümesini ileriye...

Kurumsal uygulama yazılımı pazarının küresel lideri SAP, ocak ayında 2023 finansallarını açıklarken, operasyonların ölçeklenebilirliğine ve iş süreci odaklı yapay zekaya (Business AI) odaklanan bir yeniden yapılanma planladığını duyurmuştu. Buna göre Philipp Herzig, Yapay Zeka Direktörü (Chief AI Officer) olarak atandı ve onun liderliğinde yeni bir uçtan uca SAP Business AI büyüme alanı oluşturuldu. Herzig'in ekibi, yapay zekayı şirketin portföyünün her parçasına entegre etmek için SAP genelindeki yenilikçiliğe odaklanan tüm ekiplerle birlikte çalışacak. Yeni birim, ürün geliştirme ve araştırmadan implementasyona kadar SAP Business AI için tüm değer zincirini denetleyecek.

SAP CEO’su Christian Klein, bu atılımın, SAP'nin iş süreci odaklı yapay zeka alanında lider olma ve müşterilerine devamlı olarak teknolojik yenilikler sunma hedefini yansıttığını söyleyerek, “SAP olarak, pazardaki kuvvetli konumumuzdan hareketle, yeni nesil kurumsal inovasyon açısından önemli bir dönemi başlatıyoruz. Yatırımlarımızı, iş süreci odaklı yapay zeka başta olmak üzere, stratejik büyüme alanlarına kaydıracağız. Böylece operasyon modelimizin ölçeklenebilirliğini artırırken, bu bizlere inovasyonda liderliği sürdürme gücü de verecek” dedi.


Yapay zekanın güvenilir olması gerekiyor”

Yapay zekanın iş süreçlerinin ve küresel iş yapma biçimlerinin tamamında devrimsel bir etkisi olacağını savunan SAP CEO’su Christian Klein, “Yapay zekanın moda sözcük olduğu fazı hızla geride bırakıp, değer yaratan üretken yapay zekanın anlamlı bir şekilde benimsenmesi sürecine geçiyoruz. 2024, yapay zekanın keşiften uygulamaya geçiş yılı olacak. Makroekonomik rüzgarlarla, üretim zorluklarıyla ve daha pek çok güçlükle karşı karşıya kalan iş dünyası liderleri, yapay zekanın iş süreçlerine katacağı hakiki ve en eleştiri değeri öğrenmek istiyor. Bu noktada yapay zekanın güvenilir olması gerekiyor. Daha az çabayla, daha çok verim elde etme olanağı sunan ve gerçek değeri ortaya çıkaran iş süreci odaklı yapay zeka çözümü SAP Business AI, liderlerin karşılaştığı zorlukların çözümüne yardım ediyor” dedi.

Yapay zekanın iş dünyasındaki karşılığına ilişkin en belirgin riskin, liderlerin bir yapay zeka çözümünü tercih ettikten sonra tüm iş modelinin kendiliğinden değişeceğini beklemesi olduğunu vurgulayan Christian Klein, “Yapay zeka dönüşümü, uçtan uca bir değişim yönetimi süreci. Bu yüzden iş modelinin çekirdeğine yerleştirilmesi, iş modelinin yapay zekaya göre baştan sona, bütünsel bir yaklaşımla yeniden düşünülmesi gerekiyor. Aynı zamanda, insan faktörünü de oyunun haricinde bırakması gerekiyor. Bu da bizi, yeniden beceri kazandırma gibi kavramlara çıkarıyor” ifadelerini kullandı.

“Güvenilir yapay zeka, küresel zorlukların çözülmesine yardımcı olabilir”

Üretken yapay zekanın potansiyelinin kabul edildiğine ama iyi yöndeki etkilerinin şu ana kadar tam olarak fark edilmediğine dikkat çeken SAP CEO’su Christian Klein, üretken yapay zekanın şirketleri, tedarik zincirlerini ve tüm endüstrileri dönüştürecek bir araç olarak uygulanmasının, küresel ekonominin daha sürdürülebilir, dayanıklı, adil ve refah düzeyi yüksek bir döneme geçişi hızlandıracağını belirtiyor ve şunları ekliyor:

“Yapay zeka stratejisini amaca uygunluk, güvenilirlik ve mesuliyet yaklaşımıyla geliştiren SAP, üretken yapay zekayı işin tam kalbine yerleştiriyor. İş dünyasının çalışma biçimini değiştirecek, doğal dil kullanan, üretken yapay zeka asistanımız SAP Joule, her uygulamaya ve önemli olan her arayüze entegre ediliyor. İş dünyası için güvenilir yapay zekaya öncülük eden ülke ve bölgeler; şirketler ve endüstriler genelinde, üretken yapay zekanın çok daha hızlı ve geniş çapta benimsendiğini görecek.”

McKinsey işbirliğiyle “üretken işletme”

SAP, ocak ayında meydana gelen Davos Zirvesi’nde, küresel danışmanlık şirketi McKinsey ile yapay zeka odaklı bir ortaklık açıkladı. SAP Business AI ve McKinsey tarafınca geliştirilen QuantumBlack’in sinerjisini ortaya çıkarmayı amaçlayan stratejik ortaklık, iş dünyası liderlerine sürdürülebilirlik, dayanıklılık ve uyumlanabilirlik açılarından yeni fırsatlar sunacak. İşbirliğinin iki şirketin teknoloji ve strateji uygulamadaki kuvvetli yanlarını bir araya getirme olanağı tanıdığına dikkat çeken SAP CEO’su Christian Klein, “Generative Enterprise (üretken işletme) adlı bu ortaklık, müşterilerimizin temel iş süreçlerinde yapay zeka destekli değerin kilidini açmasına yardımcı olacak” dedi.

"SAP CEO’su Christian Klein: “2024, yapay zekanın keşiften uygulamaya geçtiği yıl olacak”" haberi, 26 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan SAP CEO’su Christian Klein: “2024, yapay zekanın keşiften uygulamaya geçtiği yıl olacak” haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. SAP CEO’su Christian Klein: “2024, yapay zekanın keşiften uygulamaya geçtiği yıl olacak” 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 07 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:20 Guterres, İsrail'e ateşkes çağrısı yaparak, fırsatın kaçırılmaması gerektiğini belirtti
  2. 02:18 Derinizde bulunan bu lekeler ne anlama geliyor?
  3. 02:15 Ankara'nın 40 senedir bitmeyen oteli satıldı: Yeni sahibi çok tanıdık bir isim!
  4. 02:13 Sadece o şehirde bulunuyor, ‘Osmanlı domatesi’ deniyor: 22 çeşidi 250 bin tane bulunuyor!
  5. 02:11 129 senedir şifa dağıtıyor fakat kimse bilmiyor! Dünyanın en şifalı suyu oradan fışkırıyor
  6. 02:08 Gerçekten bir zeka geninin olup olmadığını öğrenmenin zamanı: Deha miras alınır mı?
  7. 02:05 Ayder Yaylası'nda bulundu: Sosyal medyada bir anda yayıldı! Cryptanthus bivittatus
  8. 02:01 Hafızanız size oyun oynuyor! Keskin gözlüler gizli atkıyı şıp diye buluyor!
  9. 01:48 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır açıkladı: Batarya ham madde üretimine teşvik geliyor!
  10. 01:45 Hatay’da hak sahipliği itirazları için 15 gün süre tanındı
  11. 01:30 Salgın hızla yayılıyor: O bölgede eğitime ara!
  12. 01:28 Kahvaltıda sakın yemeyin: Kansere yol açıyor!
  13. 01:26 Fenerbahçe, Dünyaca Ünlü Olan O İsimle Anlaştı! Teknik Direktör Seçimi Belli Oldu!
  14. 01:21 Göbeğini sallayarak paraları götürmüş! Tiktok fenomeni Kazancı dudak uçuklattı!
  15. 01:19 Türkiye yeniden dünyanın halı merkezi oluyor
  16. 01:12 Modanın odağı: Met Gala gecesi heyecanı! Birbirinden ünlü markalar göz kamaştıracak!
  17. 01:10 Putin'in Talimatı: Ukrayna Yakınında Nükleer Tatbikat
  18. 01:06 Ses Kaydı Skandalı: Trump, Biden Yönetimini Gestapo'ya Benzeterek Tartışma Yarattı
  19. 01:01 Güney Afrika, İsrail'in Refah'ın derhal boşaltılması açıklamasından büyük endişe duyduğunu belirtti
  20. 01:00 Soğuk Havayı Seven Mucize Bitki: -19 Derecede Büyüyor, 2 Metreye Ulaşıyor, Hem Ucuz Hem de Verimli
Teknoloji Haberleri