Saray’dan kamu kuruluşlarındaki ‘bağış dayatması’ için açıklama

Saray’dan kamu kuruluşlarındaki ‘bağış dayatması’ için açıklama

Saray’dan kamu kuruluşlarındaki ‘bağış dayat... AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ‘yardım kampanyasına’ bağış için okulda yönetim tarafından öğretmenlere baskı yapıldığı

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ‘yardım kampanyasına’ bağış için okulda yönetim tarafından öğretmenlere baskı yapıldığı, BOTAŞ’ın bağışı zorunlu tuttuğu, Yargıtay Başkanı'nın da yazı yollayarak adalet çalışanlarına bin ile 100 lira arasında bağış yapılmasını istemesinin ardından kamu kuruluşlarında 'bağış dayatması' tepkilere neden oldu. Tepkiler sonrası Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, kamu çalışanlarına baskı yapılmadığını iddia ederek, “Kamudaki hiçbir kurum ya da kuruluşun, kampanyaya destek amacıyla çalışanlarının maaşlarından kesinti yapması düşünülemez. Böyle bir yöntem hiçbir surette tasvip edilemez” dedi.

BOTAŞ, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği ‘Milli Dayanışma Kampanyası’ için çalışanların maaşından 200-400 TL arasında kesinti yapılacağını duyurdu.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın imzası ile hakim ve savcılar başta olmak üzere diğer çalışanlardan kampanyaya destek olunması için çalışanlara yazı göndererek “Alt sınır bin TL’den, personelimiz için de 100 TL’den az olmamak üzere ilan edilen hesap numarasına 20 Nisan 2020 tarihine kadar yardımda bulunulması hususu saygıyla duyurulur” denildi.

Okul müdürleri, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri yöneticileri, öğretmenlerden Erdoğan’ın başlattığı “Biz Bize Yeteriz’’ kampanyası için bağış yapmalarını istedi. Öğretmenler, bağış yapmamaları durumunda fişlenme kaygısı yaşıyor. Bir okul müdürü, öğretmenlere yolladığı mesajda, “Paranızı bu hesaplara gönderebilirsiniz. Ancak kim ne kadar gönderecekse bana özelden yazsın, benim de toplam tutarı ilçe milli eğitim müdürlüğüne bildirmem gerekir” dedi.

FAHRETTİN ALTUN: MAAŞLARDAN KESİNTİ YAPILMASI DÜŞÜNÜLEMEZ

Fahrettin Altun’un açıklaması şöyle:

“Kampanya, yurt içinde ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızdan büyük bir destek almış ve Türk Milleti’nin hayırseverliğini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bununla birlikte Milli Dayanışma Kampanyası’nın bazı odaklarca hedefe konulduğunu, kampanya üzerinden hükümetimize, devletimize yönelik haksız ithamların gündeme getirildiğini de üzülerek müşahede etmekteyiz. Medyada yer alan bazı manipülatif haberler üzerinden kampanyanın karalanmaya çalışılmasını şiddetle reddediyoruz. Unutulmamalıdır ki, Milli Dayanışma Kampanyası tamamen gönüllülük esasına dayalı bir kampanyadır. Bu anlamda kamudaki hiçbir kurum ya da kuruluşun, kampanyaya destek amacıyla çalışanlarının maaşlarından kesinti yapması düşünülemez. Böyle bir yöntem hiçbir surette tasvip edilemez. İnanıyoruz ki bu sıkıntılı günleri en kısa zamanda geride bırakacağız. Geriye dönüp baktığımızda aziz milletimizin ortaya koyduğu birlik, beraberlik ve dayanışmayı gurur duyarak hatırlayacağız.”

"Saray’dan kamu kuruluşlarındaki ‘bağış dayatması’ için açıklama" haberi, 01 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Saray’dan kamu kuruluşlarındaki ‘bağış dayatması’ için açıklama haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Saray’dan kamu kuruluşlarındaki ‘bağış dayatması’ için açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  2. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  3. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  4. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  5. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  6. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  7. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  8. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  9. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  10. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  11. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  12. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  13. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  14. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  15. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  16. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  17. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  18. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  19. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  20. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
Politika Haberleri