Satranç şampiyonu Mahir Mete Kul'un cenazesine ulaşıldı!

Satranç şampiyonu Mahir Mete Kul'un cenazesine ulaşıldı!

Satranç şampiyonu Mahir Mete Kul'un cenazesi... 10 ay hapis yattıktan sonra Meriç Nehri üzerinden Yunanistan’a gitmeye çalışırken boğulan 22 yaşındaki Satranç şampiyonu Mahir Mete Kul’un cenazesine

10 ay hapis yattıktan sonra Meriç Nehri üzerinden Yunanistan’a gitmeye çalışırken boğulan 22 yaşındaki Satranç şampiyonu Mahir Mete Kul’un cenazesine ulaşıldı.

Türkiye’de 10 ay hapis yattıktan sonra baskılar nedeniyle Meriç Nehri üzerinden Yunanistan’a gitmeye çalışırken boğulan 22 yaşındaki Mahir Mete Kul’un cenazesine ulaşıldığı duyuruldu.

Katıldığı eylemler ve gizli tanık ifadelerinden dolayı 2017’de tutuklanarak 10 ay hapis yatan Mahir Mete Kul, 5 ay önce hakkında yurt dışı yasağı konularak serbest bırakılmıştı. Yine siyasal nedenlerden ötürü Yunanistan’da bulunan annesi Ünzüle Araz’ın yanına Meriç Nehri üzerinden gitmek isteyen Mete Kul, botunun alabora olması sonucu kaybolmuştu.

Anne Ünzile Araz sosyal medya hesabından, 24 Mart’tan bu yana haber alınamayan Mahir Mete Kul’un cenazesine ulaşıldığını duyurdu: "Oğlum Evladım, Mahir Metem aramalar sonucu bulundu. Adli tıp kurumundan teşhis işlemlerinden sonra cenazemizi alacağız."

İLGİLİ HABER: Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Mahir Mete Kul kayıp

MAHİR METE KUL KİMDİR?

Yargılandığı davada hapis cezası tehdidi nedeniyle Türkiye’den Yunanistan’a Meriç Nehri üzerinden botla geçmeye çalışan üniversite öğrencisi Mahir Mete Kul, botun alabora olması sonucu kayboldu. Beykent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi 21 yaşındaki Mahir Mete Kul, Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği’nce düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası’nın da şampiyonu olmuştu.

Türkiye’de katıldığı demokratik eylemler ve gizli tanık ifadelerinden dolayı 2017’de tutuklanarak 10 ay hapis yatan Mahir Mete Kul, 5 ay önce serbest bırakılarak hakkında yurtdışı yasağı kondu. Politik nedenlerden ötürü Yunanistan’da bulunan annesi Ünzile Araz’ın yanına gitmek isteyen Mete Kul, Meriç Nehri üzerinde botun alabora olması sonucu kayboldu.

Politik nedenlerle Yunanistan’da bulunan Araz, oğlunun bulunması için Atina’nın Exerhia bölgesinde oturma eylemi başlatmıştı. Oğlunun bulunması için bir video çağrısı yana Araz şunları söylemişti:

Yunan ve Türkiye kamuoyuna sesleniyorum. Demokratik kitle örgütlerine sesleniyorum. Benim çocuğum 22 yaşında. Türkiye’de liseli gençliğin devrimci, demokratik faaliyetlerine katıldı ve bunların hepsi yasaldı. Bir itirafçı yüzünden tutuklandı ve 10 ay hapis cezası yattı. Okulundan oldu, bilgisayar mühendisliği okuyordu. 24.3.2019 tarihinde karşıya geçmek isterken botu alabora oldu. Yanında bir kaçakçı bir de arkadaşı vardı. Bot alabora olunca arkadaşı kendisini yüzerek kurtardı. Bu saatten sonra ben çocuğumu aramaya başladım. Karakollara başvurdum. Benim talebim çocuğumun ölü ya da diri bulunması. Bugün ayın 26’sı yeni bir bilgi aldık. Çocuğumun arandığı söyleniyor ama emin değilim. Ben arama çalışmalarına katılmak istiyorum. Annelere, babalara sesleniyorum. Duyarlı herkese sesleniyorum. Bu sorun yalnızca benim sorunum değil.

"Satranç şampiyonu Mahir Mete Kul'un cenazesine ulaşıldı!" haberi, 08 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Satranç şampiyonu Mahir Mete Kul'un cenazesine ulaşıldı! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Satranç şampiyonu Mahir Mete Kul'un cenazesine ulaşıldı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  2. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  3. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  4. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  5. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  6. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  7. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  8. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  9. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  10. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  11. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  12. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  13. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  14. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  15. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  16. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  17. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  18. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  19. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  20. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
Haberleri