Savaş kapımıza geldi! 'Türkiye ne kadar güvenli'

Savaş kapımıza geldi! 'Türkiye ne kadar güvenli'

Savaş kapımıza geldi! 'Türkiye ne kadar güve... İran Devrim Muhafızları Generali Kasım Süleymani'nin öldürülmesi ve İran'ın ABD üslerini vurmasının ardından İngiltere'nin merakla Türkiye'yi...

İran Devrim Muhafızları Generali Kasım Süleymani'nin öldürülmesi ve İran'ın ABD üslerini vurmasının ardından İngiltere'nin merakla Türkiye'yi aradığı ortaya çıktı. İngiliz basını Kasım Süleymani'nin suikastından sonra internet üzerinden daha çok tık almak için Google aramalarına yönelik SEO haberlerinde Türkiye'ye ağırlık verdi. İngiltere'de yayın yapan gazetelerin internet sitesi, "Türkiye'ye gitmek güvenli mi" başlığında çok sayıda özel haber yayınladı.

Sözcü'den Yiğit Can Kaytmaz'ın haberine göre, Cuma günü ABD’ye ait insansız hava araçlarının (İHA) İran Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani ile birlikte bazı İranlı yetkililerin öldürülmesinin ardından bu gece İran ordusu, Irak’taki ABD üslerini vurdu. İranlı yetkililer en az 80 ABD askerinin yaşamını yitirdiğini açıklarken, ölen kişileri “Amerikalı terörist” olarak tanımlaması dikkat çekti.

Son bir haftada uluslararası kamuoyu diken üzerinde Orta Doğu’da yaşananları izlerken İngiltere’den de Türkiye’yi ilgilendiren ilginç bir detay ortaya çıktı. Özellikle son bir haftada yaşananların ardından İngiltere Dışişleri Bakanlığı hafta sonunda bir uyarı yaptı. İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın rutin olarak bütün ülkelere yönelik yaptığı açıklamalar arasında İngiliz kamuoyunu en çok ilgilendiren ülke Türkiye’ydi. İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan “seyahat uyarıları” bölümünde Türkiye ile olan bölümün en son 7 Ocak’ta güncellendiği ve bu uyarıların 8 Ocak’ta güncelliğini koruduğu görülüyor.

Daily Express internet üzerinden, “3. Dünya Savaşı: Türkiye güvenli mi? Dışişleri bakanlığı seyahat uyarısı yaptı” başlığını atarken, haberin içinde Google’da Türkiye aramalarında tıklanmayı artırmak için sıklıkla “Turkey” kelimesi kullanıldı.

İNGİLİZ BASINI TÜRKİYE ÜZERİNDEN “TIK” YARIŞINDA

Uyarıda 2018 yılında Türkiye’yi 2.3 milyon İngiliz turistin ziyaret ettiği belirtilirken, “Bu seyahatlerin çoğu sorunsuzdu. İranlı general Kasım Süleymani’nin 3 Ocak’ta ABD saldırısında öldürülmesinin ardından yaşananlar bölgede gerilimi artırdı. Batının çıkarlarına yönelik artan tehdit ihtimali var ve güvenlik durumu daha kötü duruma gelebilir. Uyanık olmakta ve son gelişmeleri takip etmekte fayda var” ifadesi kullanıldı.

Bu uyarının ardından internette de yayın yapan İngiliz basını İngiliz turistin sıklıkla tercih ettiği Türkiye ile ilgili aramalardan “tık” almak için Google aramalarına yönelik kilit kelimelerle içerikler hazırladı. Her ne kadar İran’ın ABD’yi vurmasının ardından İngiltere Dışişleri Bakanlığı bir uyarı yapmasa da Birleşik Krallık’ta yayın yapan Sunderland Echo, Liverpool Echo, Bristol Post, Daily Express, Daily Record gibi gazetelerin internet siteleri Türkiye ile ilgili haberler yapmaya başladı.

Sunderland Echo’nun internet sitesinde, “Türkiye’ye mi seyahat ediyorsunuz? Hükümet ülkeye yönelik uyarıları güncelledi” başlığı tercih edildi.

Express, “3. Dünya Savaşı: Türkiye güvenli mi? Dışişleri Bakanlığı seyahat uyarısı yaptı” başlığını atarken İskoçya’da yayın yapan Daily Record, “ABD’nin İran’ı vurması sonrasında İskoç turistlere seyahat uyarısı yapıldı” başlığını tercih etti.

Bristol Live’da ise, “Dışişleri bakanlığı, tırmanan gerilim dolayısıyla Mısır ve Türkiye gibi ülkelere seyahat uyarısında bulundu” ifadesi kullanıldı.

"Savaş kapımıza geldi! 'Türkiye ne kadar güvenli'" haberi, 08 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Savaş kapımıza geldi! 'Türkiye ne kadar güvenli' haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Savaş kapımıza geldi! 'Türkiye ne kadar güvenli' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
    2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
    3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
    4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
    5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
    6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
    7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
    8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
    9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
    10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
    11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
    12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
    13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
    14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
    15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
    16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
    17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
    18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
    19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
    20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
    Haberleri