Saygı Öztürk: Sarıklı-cübbeliyi orduevine aldılar protezli gazileri askeri kampa almadılar

Saygı Öztürk: Sarıklı-cübbeliyi orduevine aldılar protezli gazileri askeri kampa almadılar

Saygı Öztürk: Sarıklı-cübbeliyi orduevine al... ''Acaba, sarıklı, yeşil cübbeli gitseler tepkilerden çekinip içeriye alınıp çay ikram edilir miydi? Bunu bilemiyorum"

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Lüleburgaz Orduevi'ne sarıklı, cübbeli, ayağında terlik olan bir gencin alındığını belirterek, "Cübbeli genç, şehit yakını olduğunu belirtti ve o arada telefonunu çıkarıp askerle konuşmasını kayda almak istedi. Asker de başının belaya girmemesi için girişe izin verdi" diye yazdı.

Elazığ Yarı Açık Cezaevi’nin bahçe duvarının telini kesip cezaevi bahçesine giren maskeli kişinin, B-5 koğuşta kalan hasmının yanına kadar gidip onu tabancayla vurması olayı her halde cezaevi tarihinde daha önce yaşanmış bir olay değildi. Genelde cezaevinden kaçıp hasmını vurmak için gidenler oluyordu ama bu kez durum çok farklı gelişti. Cezaevinde bunlar yaşanırken, belki bir ilk de Lüleburgaz ilçemizde orduevinde yaşandı. Sarıklı, cübbeli, terlikli bir genç orduevine girdi, çayını içti, telefonuyla görüntüler aldı, gülerek dışarıya çıktı. Dışarıda onu bekleyenler, çıkışında fotoğrafını çekenler vardı. 

Orduevlerinin belli kuralları vardır. O kurallara uymayan askerler de içeriye alınmaz. Son yıllarda bu yasak daha çok Silahlı Kuvvetlerimizle ilgili bazı uygulamaları, televizyonlarda eleştiren askerler için uygulandığını belirtelim. Onlara orduevi giriş yasağı uygulanıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde sarıklı ve cübbeli kişiler, isterse gazi yakını olsun orduevine alınmıyor. Ancak bu gencin gelişi de çıkışı da ilginçti. Çünkü içeriye gülerek giriyor, elindeki telefonla çekimler yapıyor, sonra gülerek çıkıyor.

SARIKLI AMİRAL DE GÖRDÜ

Geçmişte askerlerin yemin törenine türbanlı olan yakınlarının alınmaması üzüntü vericiydi. Onlar aşıldı. Bu ülke, sarıklı amiral de gördü. Askerlik disiplin mesleğidir. Buna rağmen amiral sarıklı olarak tarikat toplantılarına katıldı. Katıldı ne oldu? Hakkında bir soruşturma bile açılmadı. Orduevine giriş yasakları arasında sarık-cübbe maddesi yer almıyor. Almaz. Çünkü böyle bir şey olacağına ihtimal verilmemiş.

Geçen pazar günü Lüleburgaz Orduevi’ne yanında iki hanım, iki çocukla gelen sarıklı, yeşil cübbeli, ayağında terlik olan genç, içeriye girmek isteyince asker, kıyafetinden dolayı sokmak istemedi. Cübbeli genç, şehit yakını olduğunu belirtti ve o arada telefonunu çıkarıp askerle konuşmasını kayda almak istedi. Asker de başının belaya girmemesi için girişe izin verdi.

İÇERİYE ALINMASINA İTİRAZ ETTİM

Güneydoğu gazisi Tarkan Yılgün dışarıda, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Lüleburgaz Şube Başkanı Mahir Çoğu orduevinin içinde yaşananları SÖZCÜ’ye anlattı. Önce, Tarkan Yılgün’den dinliyorum:

"Yaşlı annemle birlikte 7 Temmuz 2024 Pazar günü Lüleburgaz Orduevi’ne yakın bir yerde yemek yedik. Sonrasında yürüyerek evimize giderken saat 17:35’te  Lüleburgaz Orduevi’nin önünde, 16-17 yaşlarında bir gencin yeşil cübbesi ve başındaki beyaz sarığıyla, uygun olmayan bir kıyafetle kendisi dahil 6 kişinin orduevi nizamiyesi turnikesinden girmekte olduğunu gördük. 

O an çevredeki insanlarla beraber orduevi önünde bu duruma şaşırdık ve üzülerek, tepki vererek izledik. Sonrasında cep telefonumun kamerasını açmak aklıma geldi fakat öfkeden kameramın tuşuna basmayı unutmuşum.

Başta nizamiye girişindeki asker kendilerini almak istemedi. Cübbeli gencin telefonunu havaya kaldırdığını çekim yapar gibi yaptığını gördüm. Sonrasında asker yerinden kalktı ve dışarıya çıktı. 5 kişiden 3’ünü içeri aldı. 2 kişi de onlar çıkana kadar nizamiye yanında durdu. Hemen askerin yanına gidip, ‘Neden uygunsuz kıyafetle, sarıkla, cübbeyle içeriye alıyorsun?’ diye sordum. Asker bana, ‘Gazi yakını olduklarını ve önündeki yönergeye göre sadece şort ve terlik ile orduevine giriş olamayacağını’ söyledi. Kısacası bu yüzden içeri aldığını söyledi. Ben de Güneydoğu Gazisi olarak, ‘Beni diz altı pantolonumla içeriye almıyorsunuz ama’ dedim.

SÜREKLİ ARADIM 

Annemle, orduevinin yakınında olan evimize gittik. Orduevini üç kez telefonla arayıp yönetmeliğe aykırı olması bilinmesine rağmen bu kişinin içeriye alınmasına olan tepkimi dile getirdim. Sonuçta 18:09 sularında cübbeli ve sarıklı kişinin ve yanındakilerin çıkartıldığını evimizin balkonundan gördüm. 

Üzerimi tekrar giyip saat 19:00 sularında orduevine gidip nöbetçi astsubay ve orada bulunan kişilerle konuştum. Birçoğu olayı üzülerek izlemişler. O an orada bulunan yaşlı bir emekli astsubayımız, olaya Lüleburgaz TEMAD Başkanı’nın müdahale ettiğini söyledi. Kendisine ertesi gün telefonla ulaşıp neler olduğu konusunda bilgi aldım.

Bu durumu Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na da e-posta yollayarak anlattım. Bunun provokatif bir eylem olabileceğini üzülerek belirttim. Yakında o gencin cübbesiyle ve sarığıyla orduevi fotoğrafını/videosunu paylaşırsa hiç şaşırmam!"

ORDUEVİNİN İÇİNDE NE OLDU?

Dışarıda bu tepkiler olurken, içeride neler olduğunu Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Lüleburgaz Şube Başkanı Mahir Çoğu, bize şöyle anlattı:

"Oturuyorduk. Biraz sonra özellikle kadınlar arasında bir hareketlilik oldu. Bize içeriye başında sarık, yeşil cübbeli, ayağında terlik olan bir gencin geldiği söylendi. İçeriye gelenler bir kadın, bir genç, bir de ondan küçük çocuk vardı. Anne, çocuğu başarılı olduğu için ve dondurmayı sevdiği için buraya getirdiğini söylüyor. Ama biz bunun provokatif bir eylem olduğunu düşündük. Bu kıyafetle, terlikle orduevine girilemez.

OLANLARI GÜLEREK İZLEDİ

Neden bu şekilde olmasına rağmen içeriye alındığını nöbetçi olan askere sorduğumuzda, gazi yakını kartı gösterdiklerini, yönetmelikte sarık ve cübbeyle girişin yasak olduğunun yazılmadığını söyledi. Bu, kesinlikle yönetmeliğe uygun bir giyim değildi. Lüleburgaz, cumhuriyetin kalesi olan bir ilçemiz. Bu kişinin, orduevinden çıkarılmasını orada bulunan herkes istedi. O genç, olup bitenlere gülüyordu. Hedeflerine ulaştıklarına ilişkin bir tavır vardı. Sanki müdahale edilmesini bekler bir durumdaydı. Kendisiyle birlikte orduevi turnikesinden geçen birlikte geldiği bir kadın ile çocuk dışarıda onları bekliyordu. Karşı kaldırımda onlarla birlikte olduğunu düşündüğümüz fotoğraf çeken kişiler vardı. Olup bitenler orduevi yönetimiyle alakalı değildi. Dışarıdan amaçlı bir eylemdi."

Ekranlarda sıkça "Nereden nereyeee" şarkısını duyuyoruz. Evet ya, "Nereden, nereye" geldik...

GAZILERE AYRIMCILIK YAPILDI

Orduevinden çıkalım, şimdi TSK İzmir Özdere Havacılık Kampı’nın önüne gidelim. Gazi erler içeriye alınmamalarına tepki olarak orada oturma eylemi yaptı. Kimisi protez takma bacağını çıkardı, kimisi kolunu. Onlar içeriye alınmamalarına üzüldü.

Oturma eyleminden sonra kampın kapısından dönen gaziler, durumlarını sosyal medyadan da paylaştılar. Gazilerimize lafta çok şeyler söyleniyor ama onlar tatil yöresinde bir bardak çay içmeleri için içeriye bile alınmıyor. Bunu da hatırlatayım.

Acaba, sarıklı, yeşil cübbeli gitseler tepkilerden çekinip içeriye alınıp çay ikram edilir miydi? Bunu bilemiyorum.

"Saygı Öztürk: Sarıklı-cübbeliyi orduevine aldılar protezli gazileri askeri kampa almadılar" haberi, 10 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 10 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Saygı Öztürk: Sarıklı-cübbeliyi orduevine aldılar protezli gazileri askeri kampa almadılar haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Saygı Öztürk: Sarıklı-cübbeliyi orduevine aldılar protezli gazileri askeri kampa almadılar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 08 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Sozcu

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:48 100 Bin Lira, 500 Bin Lira ve 1 Milyon Liranın Aylık Faiz Getirisi Rekora Koşuyor!
  2. 00:21 Gecenin Tweeti: "O Halde Soralım, Sen Bu Kılıcı Kime Çekiyorsun Erbaş!"
  3. 00:20 Milyonlara emeklilik müjdesi: Prim ödeme süresi 5 yıl kısaltılacak!
  4. 00:18 Selçuk Geçer'den korkutan dolar tahmini: Artış kaçınılmaz!
  5. 00:17 180 Milyon Euroluk Teklifi Reddetti, Fenerbahçe ile 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı!
  6. 00:13 Dzeko'nun attığı gol Bosna Hersek için yeterli olmadı; Hollanda farklı kazandı
  7. 00:10 Hayranlarını Mutlu Edecek Haber! İnci Taneleri'nin Yeni Sezon Tarihi Belli Oldu!
  8. 00:09 Türkiye'ye milyonlarca dolarlık döviz getiren şirket iflas etti: Onlarca çalışan işsiz!
  9. 00:05 O tarih sonrası bu ibare bulunmayan emlak ilanları yayınlanmayacak! Artık mecburi olacak!
  10. 00:03 Aldığınız ev bundan ibaretse 400 bin TL tazminat alabilirsiniz! Mahkemeden örnek karar
  11. 00:03 Uzmanlardan önemli açıklama: Faiz indirimi ev ve otomobil fiyatlarını nasıl etkiler?
  12. 00:03 Konut sahibi olacaklara kara haber: Kredi ile ev alma devri bitti!'
  13. 00:02 Milyonları Sinir Edecek Açıklama! Uzmandan Asgari Ücretle İlgili Bomba Tahmin!
  14. 00:00 Cübbeli Ahmet Hoca'ya Şok Saldırı!
  15. 23:53 Elazığ-Diyarbakır Karayolunda Feci Kaza! Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Kadına Otomobil Çarptı
  16. 23:49 Emirhan İlkhan’ın Konyaspor’a Transferi İptal Edildi: 6 Ay Sahalardan Uzak Kalacak!
  17. 23:42 Tayfun Yagi Vietnam’ı Yıktı: 4 Kişi Hayatını Kaybetti, Şehirler Felç Oldu!
  18. 23:40 Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi!
  19. 23:37 Özgür Özel, CHP Programındaki Değişiklikler İçin Masa Toplantısında!
  20. 23:36 Almanya'ya Kaçak Göç Akını: Türk Vatandaşları Öne Çıkıyor
Medya Haberleri