SDG, ABD'den Türkiye saldırılarına karşı hava savunma sistemi istedi

SDG, ABD'den Türkiye saldırılarına karşı hava savunma sistemi istedi

SDG, ABD'den Türkiye saldırılarına karşı hav... ABD’nin Suriye’de desteklediği terör örgütü PKK’nın kolu olan YPG, son dönemde artan İran saldırılarını gerekçe göstererek Washington yönetiminden talep ettiği silahları üst seviyeye çıkardı. Suriye'de ana unsurunu YPG'nin oluşturduğu SDG, son dönemde artan saldırılar sebebiyle ABD'den hava savunma

Suriye'de IŞİD'e karşı savaşta ABD'nin en önemli kara müttefiki olarak görmüş olduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), son dönemde yoğunlaşan saldırılar karşısında ABD'den hava savunma desteğini artırmasını istedi. SDG, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Suriye hükümeti kontrolündeki bölgeden gelen patlayıcı yüklü İHA saldırısında altı savaşçısının öldüğünü açıklamış, saldırıdan İran yanlısı grupları sorumlu tutmuştu.


Mazlum kobani

HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİNİN TAKVİYESİ

Omurgasını Türkiye'nin terör örgütü olarak sınıflandırdığı YPG'nin oluşturduğu SDG'nin komutanı Mazlum Abdi, İran destekli grupların insansız hava araçlarıyla SDG kamplarına düzenlediği saldırıları "tehlikeli bir gelişme" olarak nitelendirdi ve Suriye'nin kuzeydoğusunda "teknik kabiliyetlere ve hava savunma sistemlerinin takviyesine" gereksinim duyduklarını söyledi.

"ABD'DEN GÜVENCE ALDIK"

ABD tarafının "bu tür saldırıları önlemeye çalışacağını ve çaba göstereceğini teyit ettiğini" belirten Abdi, ABD'nin bölgedeki askerlerini geri çekeceği söylentileriyle ilgili olarak da ABD Dışişleri Bakanlığı, Beyaz Saray ve Pentagon'dan bölgedeki misyonun devam ettirileceğine dair güvence aldığını söyledi. Abdi, "Ancak geri çekilme gelecekte mümkün. Açıkçası Amerikan birliklerinin burada sonsuza dek kalmasını bekleyemeyiz. Bu imkansız" ifadelerini kullandı.

 

TÜRKİYE VE İRAN MİLİSLERİNİN SALDIRILARINA KARŞI

Mazlum Abdi, ABD askerlerinin bölgeden çekilmesinin SDG'ye yönelik İran destekli gruplar, IŞİD ve Türkiye'den gelen tehditleri katlayacağı uyarısında da bulundu ve "Amerikan birlikleri koşullara bağlı olarak çekilecek olursa doğal olarak biz de halkımızın çıkarlarını ve bölgenin düzenini göz önünde bulunduran planlara yöneleceğiz" dedi. Bu planların Suriye ordusuyla uzun vadeli bir iş birliğini içermediğine vurgu yapan Abdi, Suriye ordusunun IŞİD'e karşı savunma kapasitesinin bulunmadığını kaydetti.

 

SDG VE ABD BİRLİKLERİ İRAN YANLISI GRUPLARIN HEDEFİNDE

Suriye’nin doğu ve kuzeydoğusundaki petrol zengini bölgede ABD desteğiyle özerk yönetim oluşturan Kürt güçler, Suriye topraklarının ortalama dörtte birlik bölümünü elinde tutuyor. Bölgedeki üslerde ortalama 900 ABD askeri görev yapıyor.

SDG'nin bel kemiğini, Türkiye'nin terör örgütü olarak tanıdığı YPG'nin oluşturması ve ABD'nin SDG'ye verdiği destek, Ankara-Washington ilişkilerinde senelerdir en pürüzlü noktalardan birini oluşturuyor.

Mazlum Kobani, Ferhat Abdi Şahin gibi isimlerle de bilinen Mazlum Abdi, 90'lı yıllardan itibaren PKK içinde üst düzey görevlerde bulunmuş, savaşın başlamasının peşinden Suriye'ye geçerek SDG'nin örgütlenmesinde rol almıştı.

 

SDG (SURİYE DEMOKRATİK GÜÇLERİ) NEDİR?

SDG, Suriye'deki çatışmaların ortasında kurulan ve bölgedeki güvenliği sağlamak, terör örgütlerine karşı mücadele etmek ve istikrarı sağlamak amacıyla oluşturulan bir askeri ittifaktır. SDG, Suriye'nin farklı etnik ve dini gruplarından oluşan birçok savaşçıyı ve milisi bir araya getiren bir yapıdır.

SDG, Kürt savaşçılarının öncülüğünde kurulmuş olup, Amerika Birleşik Devletleri'nin de desteğini almaktadır. İttifak, IŞİD'e karşı mücadelede büyük bir rol oynamış ve birçok önemli alanı ele geçirmiştir. SDG'nin amacı, Suriye'nin terör örgütlerinden temizlenmesi ve istikrarın sağlanmasıdır.

ABD desteği sayesinde SDG, Suriye'de siyasi ve askeri dengeleri etkileyen önemli bir aktör haline gelmiştir. Özellikle Suriye'nin kuzeyindeki bölgelerde etkin olan SDG, IŞİD'in geriletilmesinde büyük bir rol oynamış ve bölgedeki terör tehdidini azaltmış olasada kendisi bir terör yapılanmasının kolu olması kalıcı bir barış ortamının oluşmasına büyük bir engeldir.
SDG'nin terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG öncülüğünde olması, Türkiye ve İran gibi bazı ülkelerle gerilime ve çatışmalara neden olmuştur.

 

 

"SDG, ABD'den Türkiye saldırılarına karşı hava savunma sistemi istedi" haberi, 10 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 10 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan SDG, ABD'den Türkiye saldırılarına karşı hava savunma sistemi istedi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. SDG, ABD'den Türkiye saldırılarına karşı hava savunma sistemi istedi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:44 Merkez Bankası kredi kartı faiz oranlarını artırdı
  2. 20:41 Hakan Fidan, AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile bir araya geldi
  3. 19:50 MotoGP Jerez'de Bagnaia'nın Zaferi: Marquez Podyuma Geri Döndü!
  4. 19:40 WCK, Gazze'de Yardım Faaliyetlerini Yeniden Başlatıyor
  5. 19:13 ABD İç Yazışmasında: İsrail'in ABD Silahlarını Kullanımı Hukuka Aykırı mı?
  6. 19:13 ABD İç Yazışmasında: İsrail'in ABD Silahlarını Kullanımı Hukuka Aykırı mı?
  7. 19:02 Üniversitelerde Filistin'e Destek Protestoları Dünya Çapında Yayılıyor
  8. 18:57 Rotterdam'da McDonald's Önünde İsrail Protestosu
  9. 18:40 Çamaşır Yıkarken Herkes Aynı Hatayı Yapıyor: Bu Ürünü Ayrı Yıkamalıymışız!
  10. 18:38 Göztepe Efsanesi Yeniden Süper Lig'de! 2 Yıllık Hasret Bitti!
  11. 18:38 Yaşlanma Sorunu Çözüldü Mü? Eczacı Müderrisoğlu Gençlik Formülünü Açıkladı!
  12. 18:38 Türkiye'den Tarihe Geçecek Hamle: Doları Sarsacak Dev Gelişme Ortaya Çıktı!
  13. 18:26 Türkiye, Rusya'ya Bağımlılığı Azaltmak İçin ExxonMobil'den LNG Satın Almayı Planlıyor
  14. 18:17 İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs Baskınları Artıyor: 15 Filistinli Gözaltında
  15. 18:10 Ukrayna Başkomutanı: Rusya İle Cephe Hattında Durum Kritik
  16. 18:05 Türkiye'de İç Hat Uçuşlarında Ekonomi Biletlerine Yüzde 30 Zam!
  17. 18:01 Tokat Veteriner Hekimler Odası Kedi Güzellik Yarışması: Göz Kamaştıran Kedilerin Zaferi!
  18. 17:56 Gazze Şeridi'nde İsrail'in Savaş Planları: Refah İşgali Gündemde
  19. 17:50 Yeşil Parti'nin Başkan Aday Adayı Jill Stein Filistin Protestosunda Gözaltına Alındı
  20. 17:45 Fiorentina, Galatasaray'ın Yıldızı Kaan Ayhan İçin Hamle Yapıyor!
Dünya Haberleri