SDG'den 'Suriye ordusuna katılın' çağrısına cevap

SDG'den 'Suriye ordusuna katılın' çağrısına cevap

SDG'den 'Suriye ordusuna katılın' çağrısına ... Suriye Savunma Bakanlığı'nın Suriye Demokratik Güçleri'ye (SDG) yaptığı 'Suriye ordusuna katılın' çağrısına yanıt geldi. SDG, Suriye Savunma...

Suriye Savunma Bakanlığı'nın Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) yaptığı 'Suriye ordusuna katılın' çağrısına yanıt geldi. SDG, Suriye Savunma Bakanlığının "Bize katılın" çağrısını reddederken, güçlerin birleştirilmesi için özel statü ve orduda yeniden yapılanma talep etti.

Suriye’de omurgasını YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri, Esad rejiminin “Suriye ordusuna katılın” çağrısını geri çevirdi.

SDG’den yapılan açıklamada, “safların birleştirilmesinin SDG’nin özel statü ve yapısını koruyacak ve tanıyacak bir siyasi anlaşmaya bağlı olduğu” kaydedildi. Açıklamada ayrıca “bu tür bir adımın Suriye ordusunun yeniden yapılandırılması için sağlam bir mekanizma gerektirdiğine” de dikkat çekildi.

Beşar Esad rejimi, ülkenin kuzeyindeki Kürtlere seslenerek Türkiye’ye karşı ortak mücadele etme çağrısı yapmıştı. Suriye resmi haber ajansı Sana üzerinden bir açıklama yapan Suriye Savunma Bakanlığı, “Suriye’de ortak bir düşmanla karşı karşıyayız” ifadesini kullanmış, açıklamada ayrıca Kürtlerle Arapların, “Sevgili Suriye’nin her bir santimetresini yeniden bir araya getirmek için Türk saldırganlığına karşı birleşmesi gerektiği” dile getirilmişti.

Açıklamada “Suriye ordusu, katılmak isteyen SDG mensupları ve birliklerini bünyesine katmaya hazırdır” ifadesi kullanıldı.

Bu arada Suriye devlet televizyonu Suriye ordusu ile Türkiye’ye bağlı güçler arasında Resulayn kenti yakınlarında şiddetli çatışmalar yaşandığını öne sürdü. Suriye medyasında çıkan haberlerde de Türk birliklerinin Resulayn cıvarındaki bazı köyleri ele geçirdiği kaydetti. Türkiye ise söz konusu iddialarla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifade ettiğine göre Cuma gününden itibaren bölgede Rusya ile birlikte ortak devriye faaliyetlerine başlamayı planlıyor. Suriye Savunma Bakanlığı’nın Kürt milislere yönelik çağrısı uzmanlar tarafından, Esad rejiminin ülkenin kuzeyine yeniden yerleşme çabası olarak değerlendiriliyor. Suriye ordusu, iç savaşın başlamasından kısa süre sonra, 2012 yılında buradaki güçlerini, başka bölgelerdeki çatışmalarda kullanmak üzere çekmişti.

Suriye İçişleri Bakanlığı ayrıca, bölge halkına sivil konularda gerekli olan tüm hizmetlerin ulaştırılabileceğini bildirdi ancak bu hizmetlerle ilgili ayrıntı verilmedi.

Suriye’nin Türkiye sınırına yakın bölgelerinde yaşayan Kürtlerin önemli bir kesiminin Suriye vatandaşlığı bulunmuyor. Beşar Esad’ın babası ve selefi, eski Devlet Başkanı Hafız Esad 1962 yılında Suriyeli Kürtlerden on binlercesini vatandaşlıktan çıkarmıştı. 2011 yılına ait verilere göre Suriye’de yaklaşık 300 bin Kürt yaşıyordu.

"SDG'den 'Suriye ordusuna katılın' çağrısına cevap" haberi, 31 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan SDG'den 'Suriye ordusuna katılın' çağrısına cevap haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. SDG'den 'Suriye ordusuna katılın' çağrısına cevap 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:50 AK Parti’den Bursa’da dev enkaz: Borç 20 milyar TL
  2. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
  3. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
  4. 08:35 Kiracısı Demet Akalın'ı çıldırttı: O evi almak için milletin ağız kokusunu çektim
  5. 08:31 Gönül Dağı dizisinin ekibinde yaşanan taciz davası sonuçlandı
  6. 08:27 CHP kurmayları anlattı: Yargı krizi konuşulacak
  7. 08:24 ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında son durum: Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama
  8. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  9. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  10. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
  11. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  12. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
  13. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  14. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  15. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  16. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  17. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  18. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  19. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  20. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
Dünya Haberleri