Seçer: Türkiye’nin en güçlü belediyelerinden bir tanesiyiz

Seçer: Türkiye’nin en güçlü belediyelerinden bir tanesiyiz

Seçer: Türkiye’nin en güçlü belediyelerinden... Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Erdemli’nin 900 rakımlı 3 köyünü birbirine ve ilçe merkezine bağlayan grup yolunun genişletme ve ..

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Erdemli’nin 900 rakımlı 3 köyünü birbirine ve ilçe merkezine bağlayan grup yolunun genişletme ve asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Seçer, “Önemli olan yapılan işin kalitesi. Kilometrelerce yol yapmak değil, yolu nasıl yaptığınız önemli. Biz bu dönemde bunu önemsiyoruz. Kantite ama bir de kalite. Çok fazla yol yapma gayreti içindeyiz ama kaliteli yol yapma gayreti içindeyiz. Yol Asfalt birimimizi yeniden yapılandırdık. Her şey tekniğine uygun olacak, bilime uygun olacak” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 5 bin kilometreden daha uzun yol ağının tamamına yetişme gayreti içinde olduklarını, özellikle tarım bölgelerindeki yolları iyileştirdiklerini ifade eden Başkan Seçer, 1 yıl içinde sadece Erdemli’de 20 bin 750 ton asfalt döktüklerini kaydetti. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kaynaklarını en akılcı şekilde kullandıklarını belirten Başkan Seçer, “Biz güçlü bir belediyeyiz. Hiçbir zaman ağzımdan borç içindeyiz, iflas ettik, öldük, bittik kelimesi dökülmemiştir. Biz Türkiye’nin en güçlü belediyelerinden bir tanesiyiz. Bununla da gurur duyuyorum” dedi.

Muhtarlarla ve belediye meclisi üyeleriyle iyi iletişim kurduklarını anlatan Başkan Seçer, “Biz hizmetlerimizde asla ayrımcılık yapmıyoruz. Pandemi sürecinde de bunu gösterdik. Bu mahalle bize oy vermiş, bu mahalle oy vermemiş, bu bizden, bu bizden değil, asla böyle bir şey yapmayız. Bu her açıdan suçtur. Hukuken suçtur, insanlık açısından suçtur, dinen suçtur, vicdanen suçtur. Böyle bir davranışın içinde olmayız. Biz Mersin’e güzel hizmetler yapmak istiyoruz, Allah’ın izniyle de bunu başaracağız” ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Erdemli’nin 900 rakıma kadar çıkan kırsal mahalleleri olan Aslanlı, Koramşalı ve Çerçili’yi birbirine ve ilçe merkezine bağlayan 13 kilometrelik yoldaki genişletme ve çift kat asfalt kaplama çalışmalarını yerinde inceledi. İncelemelerinin ardından bir değerlendirme yapan Başkan Seçer, geçtiğimiz yıl yolun 3 kilometrelik bölümünün tamamlandığını, kalan kısmın da temmuz ayına kadar bitirileceğini söyledi. Başkan Seçer, “Önemli olan yapılan işin kalitesi. Yol yapmak güzel. Kilometrelerce yol yapmak değil yolu nasıl yaptığınız önemli. Biz bu dönemde bunu önemsiyoruz. Kantite ama bir de kalite. Çok fazla yol yapma gayreti içindeyiz ama kaliteli yol yapma gayreti içindeyiz. Burada iki katı birden döküyoruz. Kullandığımız malzemeden uygulamamıza kadar her şeyin tekniğine uygun yapılması gerekiyor. Yol Asfalt birimimizi yeniden yapılanlardık. Her şey tekniğine uygun olacak, bilime uygun olacak. Bir program dahilinde olacak” dedi.

“Tarım bölgelerinde yollar son derece önemli”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 5 bin kilometre yol ağının bulunduğunu kaydeden Başkan Seçer, “Bunun yanında bahçe yolları var, tarım alanları, arazi yolları. Bizim bölgemiz üretici bölge. 16 bin kilometrekare alan ve bunun dörtte biri tarım toprağı, bu da son derece önemli. Burada katma değeri yüksek ürünler yetişiyor. Sofralık sebze ve meyvenin zamanında pazara ulaşması gerekiyor. Kaliteli ulaşması gerekiyor. Buradan hasat ettiğiniz bir meyvenin hale gidene kadar yollar hoşafını çıkarıyorsa hiçbir bir kıymeti harbiyesi yok. Onun için bu bölgede yol son derece önemli” diye konuştu.

Yol ve asfalt çalışmalarını her geçen gün daha seri hale getireceklerini kaydeden Başkan Seçer, Nisan 2019’dan bugüne kadar sadece Erdemli’ye 20 bin 750 ton asfalt döktüklerini, 2021 ve 2022 yıllarında Erdemli’nin yollarına 62 bin ton asfalt dökülmesinin planlandığını söyledi.

“Türkiye’nin en güçlü belediyelerinden bir tanesiyiz”

Kırsal mahallelerdeki tarım üreticilerine sulama borusu desteğinin sürdüğünü de kaydeden Başkan Seçer, 2020 yılı içinde 60 bin metre sulama borusu dağıtmış olacaklarını ifade etti. Başkan Seçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“4 yıllık süre zarfında maksimum performansla hizmetleri yapmak istiyoruz. Bazı koşullar var. Bir, insan kaynağı. Belediye çalışanlarının liyakatlı, işi bilen insanlardan oluşması gerekiyor. İki, para gerekiyor. Para olmazsa hiçbir şey yapamazsınız ama tek başına paranın olması da bir şey ifade etmiyor. Bu işi bilen insanlar yoksa parayı israf ediyorsunuz. Biz israf etmek istemiyoruz. Bizim için her kuruş değerli. Onun için işi bilen insanlarla çalışmaya gayret ediyoruz. Biz güçlü bir belediyeyiz. Hiçbir zaman ağzımdan ‘borç içindeyiz, iflas ettik, öldük, bittik’ kelimesi dökülmemiştir. ‘Efendim belediyemiz zayıftır, belediyemizin geliri yoktur, imkanı yoktur’ gibi bir söylemim olmamıştır. Biz Türkiye’nin en güçlü belediyelerinden bir tanesiyiz. Bununla da gurur duyuyorum. Liman kentiyiz, sanayi kentiyiz, turizm kentiyiz, tarım kentiyiz. Gelirimiz iyi. Bu da Türkiye ekonomisine vergi olarak yansıyor. Vergiye yansıması bizim gelirimizin de artmasına vesile oluyor. O açıdan işimizi iyi yaparsak, akıllı yaparsak, parayı israf etmezsek, parayı kaybetmezsek çok güzel, akıllı yatırımlar olur. Mersin de bunu hak ediyor.”

“Hizmetlerimizde asla ayrımcılık yapmıyoruz”

Başkan Seçer, kırsal mahallelere daha etkili hizmet götürülmesi için muhtarlarla ve belediye meclisi üyeleriyle işbirliğinin önemine değinerek, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin iyi işlerin altına imza atan bir meclis olduğuna dikkat çekti. Seçer, “Meclis üyelerimizin de bana inanması, güvenmesi, destek olması da önemli. Yerel yönetimlerde işin içine siyaseti karıştırdığınız zaman bundan en büyük zararı şehir görür. Halkımız görür. Bunu çok açık şekilde görmek lazım. Elbette ben siyasetçiyim görüşlerimi özgürce ifade ederim. Ama bu demek değildir ki siyaseti hizmetlerine yansıtsın. Biz asla ayrımcılık yapmıyoruz hizmetlerimizde. Pandemi sürecinde de bunu gösterdik. Bu mahalle bize oy vermiş, bu mahalle oy vermemiş, bu bizden, bu bizden değil, asla böyle bir şey yapmayız. Bu her açıdan suçtur. Hukuken suçtur, insanlık açısından suçtur, dinen suçtur, vicdanen suçtur. Böyle bir davranışın içinde olmayız. Biz Mersin’e güzel hizmetler yapmak istiyoruz, Allah’ın izniyle de bunu başaracağız” diye konuştu.

Meclis üyesi Kara ve Birlik Başkanı Şahin’den teşekkür

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Duran Kara da, “Bu yol 1963 yılında o günün şartlarında bir araba sığacak şekilde yapılmış. Genişleme çalışmaları yapıldı ve şimdi de asfalt kaplaması yapılıyor. Köylüm adına teşekkür ediyorum. Köyümüz üretici bölgedir. Turfanda kiraz üretimi Türkiye’de bir ilktir. Mayıs ayının ilk haftasında hasat edilen kiraz 8 ila 13 lira arasında satılıyor. Ürünlerin pazara, hallere ulaşması için yol çok önem arz etmektedir. Belediye Başkanımız da buna önem vererek asfalt çalışmasını tamamlamak üzere” ifadelerini kullandı.

Erdemli Limon Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Dursun Şahin de, “Biz bu yolları gördükçe ufkumuz açılıyor, umudumuz genişliyor. Erdemli’de de yıllardır yapılan yollar var. Bu hizmeti gördük mutlu olduk. İnşallah yıllardır yapılmayan yollar da yapılır. Ben bu yolların tarıma önemli katkısının olduğunu düşünüyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız’a ve çalışanlara teşekkür ediyorum” dedi.

“Bölgeyi iyi biliyorum, nerede ne yapılması gerektiğini biliyorum”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Aslanlı, Koramşalı ve Çerçili mahallerindeki incelemesinin ardından Kayacı Mahallesi sakinlerinin davetini de geri çevirmedi. Mahalle muhtarlığı önünde Muhtar Ahmet Çalışkaner ve mahalle sakinleriyle sohbet eden Başkan Seçer, “Merak etmeyin, iyi bir Belediye Başkanınız var. Çok net, çok açık söylüyorum. İyi niyetle çalışıyorum. Ben hizmet etmek istiyorum. Bu iyi bir belediye başkanı olmanın birinci yoludur. Deneyimliyiz. Milletvekilliğimiz var, bölgeyi iyi biliyoruz. Nerede ne yapılacağını biliyoruz. En önemlisi bir belediye başkanı ayrım yapmaz. Ben asla ayrım yapmam. Benim için Erdemli de bir, doğduğum ilçe Tarsus da bir. Anamur da bir, Çamlıyayla da bir. Hepimiz bırakın Mersin’i bu ülkenin evladıyız” ifadelerini kullandı.

Başkan Seçer, Erdemli Kaymakamı Avni Kula ile Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’yu da makamlarında ziyaret ederek, ilçenin sorunları, talepleri, devam eden proje ve yatırımlar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

İnternet nedeniyle uzaktan eğitime erişemeyen 14 yaşındaki çocuk canına kıydı

ANASAYFA

"Seçer: Türkiye’nin en güçlü belediyelerinden bir tanesiyiz" haberi, 04 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Seçer: Türkiye’nin en güçlü belediyelerinden bir tanesiyiz haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Seçer: Türkiye’nin en güçlü belediyelerinden bir tanesiyiz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  2. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  3. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  4. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  5. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  6. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  7. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  8. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  9. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  10. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  11. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  12. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  13. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  14. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  15. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  16. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  17. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  18. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  19. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  20. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
Politika Haberleri