Sedat Peker 'Arkasında Mehmet Ağar ailesi var' demişti: Orhan Adıbelli cinayeti davasında karar

Sedat Peker 'Arkasında Mehmet Ağar ailesi var' demişti: Orhan Adıbelli cinayeti davasında karar

Sedat Peker 'Arkasında Mehmet Ağar ailesi va... Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları ile gündeme gelen ‘Orhan Adıbelli’ cinayetinde karar çıktı. Mahkeme, Adıbelli’yi ofisinin bahçesinde silahla öldüren sanık E.Y’yi ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırdı.

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde iş insanı Orhan Adıbelli’yi ofisinin bahçesinde silahla öldüren sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis, iki sanık da çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı. 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık D.K. ile bazı sanık avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanıklar M.E, V.K, S.O.M. ve E.Y. tutuksuz sanık E.K. ile bazı sanık avukatları ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile duruşmaya katıldı.

SAVCI MÜTALAASINI YİNELEDİ

Tutuksuz yargılanan M.P. ise duruşmaya gelmedi. Duruşma savcısı önceki celse verdiği mütalaasını yineleyerek, sanıkların “tasarlayarak öldürme”, “yardım etme” ve “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçlarından cezalandırılmasını istedi.

SUÇLAMALARI REDDETTİLER

Sanıklardan E.Y, önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirtti.

Sanık D.K, E.Y’nin yaptığı bir olay nedeniyle yargılandığını öne sürerek, “Olayla hiçbir alakam yok, tamamen iftiradır. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum” dedi. Diğer sanıklar da suçlamaları reddederek beraatlerini ve tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık E.Y’ye “tasarlayarak öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, sanık V.K’ye “yardım etme”den 19 yıl, sanık D.K’ye ise aynı suçtan 15 yıl hapis cezası verdi. Sanıklar M.E, S.O.M, E.Y. ve M.P. beraat etti.

NE OLMUŞTU?

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 4 Ağustos 2020’de iş yerinin bahçesinde öldürülen Orhan Adıbelli’nin katil zanlısını yakalamak için 750 saatlik kamera görüntülerini izlemiş, 270 kişi ve işyerlerindekilerle görüşmüş, çalışmalar sonucu cinayeti Gaziantep’te yaşayan E.Y’nin (26) işlediğini belirlemişti.

E.Y. ve beraberindekilerin olaydan 8 ay önce Kayseri’ye geldikleri, Talas ilçesinde ev kiralayarak Adıbelli’yi izledikleri, evini ve aracını fotoğrafladıkları, öldürmek için uygun ortam kolladıkları tespit edilmişti.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri ile koordineli çalışma sonucu 15 Ağustos 2020’de yakalanan E.Y, getirildiği Kayseri’de hakimlikçe tutuklanmıştı.

Adıbelli’nin eski ortak ve çalışanlarıyla kavgalı olduğu tespiti üzerine soruşturmayı derinleştiren ekipler, savcılıkta cinayeti 3 milyon Euro karşılığı işlediğini itiraf eden sanığı azmettirdikleri ve ona yardım ettikleri belirlenen M.P, E.K, S.O.M, M.E. ve D.K’yi 19 Ağustos 2020’de, firari V.K’yi de 7 Mart 2021’de Gaziantep’te yakalamıştı.

Kayseri’ye getirilen zanlıların 5’i tutuklanmış, M.P. adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, E.K. ise mahkeme sürecinde tahliye edilmişti.

SEDAT PEKER’İN İDDİALARI

Suç örgütü lideri Sedat Peker, Orhan Adıbelli’nin öldürülmesinin arkasında Mehmet Ağar ailesinin olduğunu iddia etmişti. Adıbelli’nin azmettiricisinin Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar’ın ortağı olduğu ileri süren Peker, paylaşımlarında şu sözlere yer vermişti:

“Orhan Adıbelli’nin ölüm emrini Murat Boyracı verdi. Murat Boyracı Tolga Ağar’ın ortağıydı ve gazeteci Seher Yaşayacak bu ortaklığın resmî belgesini yayınladı.
Ahmet Nazari, Avrupa’da aranırken yasa dışı şekilde Türk vatandaşlığına geçirildi. İran vatandaşlığını ve Türk vatandaşlığı kimliklerini yayınladım. Orhan Adıbelli’nin oğlu da babasının oğluysa her şeyi anlatır.

Nazari Avrupa’da aranırken İstanbul Çavuşbaşı’ndaki plazasında rahatça suç işlemeye devam ediyordu. Gazeteci Seher Yaşayacak bu evrakları da yayınladı. Bir de silah ruhsatı almaları için İzmir valiliğiyle görüştüler. Valilik ‘bu işte sorun yaşarız’ diye çekindi. Bu kez Ahmed Nazari’ye Eskişehir’den silah taşıma ruhsatı çıkartıldı. Bu konuda da hizmet edenlere de 100 bin dolar da hediye verildi.

Murat Boyracı’nın ve Tolga Ağar’ın ortağı olan firari Ahmed Nazari çakarlı arabalarla gezerken, bir de ehliyet almak istedi. Murat Boyracı onun yerine ehliyet sınavına girsin diye Diyarbakırlı bir tanıdığını yolladı. Ancak çok basit bir sebepten iş patlayınca, Küçükçekmece Adliyesinde hem Ahmed Nazari’ye hem de yerine sınava giren arkadaşa dava açıldı.”

"Sedat Peker 'Arkasında Mehmet Ağar ailesi var' demişti: Orhan Adıbelli cinayeti davasında karar" haberi, 29 Kasım 2022 tarihinde yazılmıştır. 29 Kasım 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yargı kategorisi altında bulunan Sedat Peker 'Arkasında Mehmet Ağar ailesi var' demişti: Orhan Adıbelli cinayeti davasında karar haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sedat Peker 'Arkasında Mehmet Ağar ailesi var' demişti: Orhan Adıbelli cinayeti davasında karar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yargı konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  2. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  3. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  4. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  5. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  6. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  7. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  8. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  9. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  10. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  11. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  12. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  13. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  14. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  15. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  16. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  17. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  18. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  19. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  20. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
Yargı Haberleri