Sedat Peker davasında ara karar çıktı

Sedat Peker davasında ara karar çıktı

Sedat Peker davasında ara karar çıktı Sedat Peker‘in lideri olduğu suç örgütüne yönelik davada ara karar çıktı. Mahkeme, 14’ü tutuklu 92 sanığın yargılandığı davada 8 sanığın tahliyesine karar verdi. Cahit Çetin’in öldürülmesine yönelik dosyanın ise bu dosyadan ayrılmasına karar verildi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) bulunan ve kırmızı bültenle aranan Sedat Peker’in lideri olduğu suç örgütüne yönelik, aralarında firari sanık Sedat Peker’in de bulunduğu 14’ü tutuklu 92 sanığın yargılandığı davada ara karar açıklandı.

SÖZCÜ’den Sevgim Begüm Yavuz’un haberine göre; Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından konferans salonunda yapılan ve dört gün süren duruşmaya, bazı tutuklu sanıklar cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Bazı tutuklu sanıklar ile tutuksuz sanıklar ise duruşma salonunda avukatlarıyla birlikte hazır bulundu.

Duruşmada tanık ve müştekiler ifade verdi. Söz verilen tutuklu sanıklar ise tahliyelerini talep etti.

CAHİT ÇETİN DOSYASI AYRILDI

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar adına kayıtlı banka hesapları ile suçlamaya konu şirketlerin Sedat Peker Suç Örgütü’ne para aktarılıp aktarılmadığının tespit edilmesi için Mali Suçlar Araştırma Kurulu’ndan (MASAK) rapor istenmesine karar verdi. Cahit Çetin’in öldürülmesine yönelik dosyanın ise bu dosyadan ayrılmasına karar verdi.

SEKİZ KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Sedat Peker’in de aralarında olduğu 10 firari sanık hakkındaki yakalama kararının devamına karar veren mahkeme, sanıklar A.S, B.P, E.K, E.E, E.B, E.S, F.A. ve Ö.A. hakkında adli kontrol tedbiri uygulanarak, tahliyelerine karar verdi. Mahkeme, altı sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar verdi, duruşma ertelendi.

HAKİMDEN MUHALEFET ŞERHİ

Öte yandan üye hakim muhalefet şerhi koydu. Şerhte, sanıklar B.B, E.T, O.B, S.K, S.O.K’nin savunmalarının alınmış olduğu, sanıklar lehine karar değişme ihtimali olduğu, kaçma ve delilleri değiştirme şüphesinin somut olgularla ortaya konulmamış olduğu belirtildi. Şerhte, sanıkların tutuklulukta geçirdikleri süreye vurgu yapılarak, sanıkların tahliye edilmelerinin ölçülü olacağı belirtildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, 30 kişi mağdur, Çekmeköy’de 31 Ağustos 2017 tarihinde silahlı saldırı sonucu öldürülen Cahit Çetin ise maktul olarak yer almıştı.

İddianamede, suç örgütü lideri Sedat Peker’in, Cahit Çetin’in silahlı saldırı sonucu ölümüne ilişkin “tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle, ayrıca 19 ayrı eylemde birçok müştekiye karşı “var olan suç örgütünün korkutucu gücünden faydalanarak silahla yağma suçuna azmettirme”, “suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma ve yönetme”, “tefecilik”, “silahla kasten yaralama” suçlarından ise toplamda 390 yıla kadar hapis ile cezalandırılması talep edilmişti.

Örgüt yöneticisi olan 9 kişinin ise, “suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma ve yönetme”, “suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgüte üye olma”, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme”, “kasten öldürmeye azmettirme”, “var olan suç örgütün korkutucu gücünden faydalanarak silahla yağma suçuna azmettirme”, “tefecilik” ve “silahla kasten yaralama” suçlarından da değişik oranlarda hapis cezası istenmişti.

"Sedat Peker davasında ara karar çıktı" haberi, 01 Temmuz 2022 tarihinde yazılmıştır. 01 Temmuz 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yargı kategorisi altında bulunan Sedat Peker davasında ara karar çıktı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sedat Peker davasında ara karar çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yargı konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  2. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  3. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  4. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  5. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  6. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  7. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  8. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  9. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  10. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  11. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  12. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  13. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  14. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  15. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  16. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  17. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  18. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  19. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  20. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
Yargı Haberleri