Sedat Peker Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili Mehmet Ağar ve Korkut Eken'in tutuklanıp tutuklanmayacağını sordu

Sedat Peker Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili Mehmet Ağar ve Korkut Eken'in tutuklanıp tutuklanmayacağını sordu

Sedat Peker Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili ... Sedat Peker Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili Mehmet Ağar ve Korkut Eken'in tutuklanıp tutuklanmayacağını sordu

Sedat Peker, Kutlu Adalı cinayeti için Süleyman Soylu'ya twit attı şunları yazdı:

süslü süleyman, kardeşim Atilla PEKER’in Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili ifadesi burada. Resmi kayıta girdi. Adamsan mehmet ağarla korkut ekeni de tutuklattırsana

 

Sedat Peker Kutlu Adalı cinayeti için daha önce ne dedi?

Sedat Peker tarafından yayınlanan yedinci videoda Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı: “Peker, KKTC’de öldürülen gazeteci Kutlu Adalı’nın cinayeti ile ilgili Korkut Eken’i suçladı. Peker, şöyle devam etti: “Korkut Eken bana ‘Kıbrıs’ta bir adam var. Bu adam Kıbrıs’ı Rumlara satmak istiyor.’ dedi.  Çocuğuz, genciz zaten. Doldur boşalt, doldur boşalt. ‘Sana iki tane profesyonel’ dedi. Ben sana kendi öz kardeşimi vereceğim dedi. Atilla Peker bu işte çok iyidir, uzmandır dedim. Sokaklardan yetişti dedim. Türk Hava Yolları’nda geçmişteki bilet satışlarıyla ilgili hard diskler atılmıyor. Hard disklerden bakılabilir, Korkut Eken ve Atilla Peker cinayetten ne zaman önce gittiler. Yüce Allah bize o insanın kanını bize nasip etmedi. Namuslu adam, bugünleri görmüş ve onun için çalışmış. Rumlara falan ülkeyi satacağı yokmuş. Hep böyle yapıyorlar. Vatanseverlik, vatanseverlik diye milleti coşturuyorlar, herkesi birbirine sokuyorlar. Üç dört gün sonra döndüler. Korkut abiyle konuştum. ‘Tekrardan gideceğiz’ dedi. Sonra bunlara bağlı olan başka bir ekip öldürmüş. Korkut abiyle karşılaştım. ‘O iş halloldu’ dedi. Atilla Peker, kanser hastası oldu evde yatıyor. Namuslu adamdır, korkmaz doğruyu anlatır. Öldürsek öldürdük derdim. Çünkü zaman aşımına girdi, hiçbir hukuki kaydesi yok. Bir şeyden korktuğum için değil. Allah’a yemin olsun, Kuran’a yemin olsun böyle oldu.”

 

Kutlu Adalı kimdir?

1935 Lefkoşa doğumlu Kıbrıs Türkü bir gazeteci, devlet memuru, şair, yazar ve yayıncı. Antalya’da ilk, orta ve lise eğitimini tamamlayan Kutlu Adalı, geri döndüğü Kıbrıs’ta 1950’lerden itibaren kitaplar ve dergilerde yazılar yazmaya başladı. Kendisine ait Beşparmak Yayınevi’ni 1959’da kurdu. Beşparmak adlı kültür dergisini çıkardı. Söz, Ortam, Kıbrıs Postası ve Yeni Düzen gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Yaşamı boyunca şiir yazdı.

Kutlu Adalı, 1961 – 1972 yılları arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın özel kalem müdürlüğünü yaptı. Fakat kamu hizmetinden ayrılması ile 1985’ten sonra Denktaş’a muhalefet eden ve Kıbrıslılık kavramını öne çıkaran köşe yazıları yazmaya başladı. Kıbrıs Türk Barış Derneği ile Bağımsız ve Federal Bir Kıbrıs İçin Temas Grubu’nun kurucuları arasında yer aldı.

kutlu-adali-kimdir-kutlu-adali-neden-olduruldu-kutlu-adali-peker.jpg

Kutlu Adalı nasıl öldürüldü?

Kutlu Adalı, 6 Temmuz 1996 günü evinin önünde vurularak öldürüldü. Kuzey Kıbrıs yönetimi makamlarının başlattığı soruşturma sonuç vermedi ve cinayeti kimin işlediği belirlenemedi. Bunun üzerine eşi İlkay Adalı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) Türkiye aleyhine dava açtı. 31 Mart 2005’te mahkeme, “cinayet hakkında yeterli ve inandırıcı araştırma yapılmadığı” gerekçesi ile Türkiye’yi mahkûm etti. Türkiye’ye, manevi tazminat olarak İlkay Adalı’ya üç ay içinde ödenmek üzere 20 bin avro, mahkeme masrafları için ise 75 bin avro, toplamda ise 95 bin avro para cezası kesildi.

Kutlu Adalı neden öldürüldü?

Kutlu Adalı cinayetinin arka planında onun ikon müzesi olarak görev yapan ve “paha biçilmez” eski eserlerin yer aldığı St. Barnabas Manastırı’nda yaşanan silahlı bir baskını araştırması vardı. Olay, 14 Mart 1996’yı 15 Mart’a bağlayan gece gerçekleşti; manastırdaki üç nöbetçiyi saf dışı edip bir odaya kilitleyen maskeli ve silahlı kişilerin neler çaldığı açığa çıkarılamadı. Adalı, dokuz gün sonra, 23 Mart günü yayımladığı haberinde baskında KKTC Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’na bağlı araçların kullanıldığını açıkladı. Baskılar üzerine Başbakan Hakkı Atun olayın “askerî bir operasyon” olduğunu açıkladı.

Kutlu Adalı, 2 Nisan 1996 tarihinde tehdit edildiğini açıkladı. Bu tarihten sonra da kendisine tehditler devam etti. Ölüm tehditleri dikkate alınmadı ve 6 Temmuz günü evinin önünde suikast gerçekleşerek, Adalı öldürüldü.
 

"Sedat Peker Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili Mehmet Ağar ve Korkut Eken'in tutuklanıp tutuklanmayac." haberi, 25 Mayıs 2021 tarihinde yazılmıştır. 26 Mayıs 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Son Dakika kategorisi altında bulunan Sedat Peker Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili Mehmet Ağar ve Korkut Eken'in tutuklanıp tutuklanmayac.. haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sedat Peker Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili Mehmet Ağar ve Korkut Eken'in tutuklanıp tutuklanmayac.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  2. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  3. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  4. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  5. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  6. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  7. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  8. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  9. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  10. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  11. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  12. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  13. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  14. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  15. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  16. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  17. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  18. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  19. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  20. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
Haberleri