Sedat Peker’in evine saldırı düzenlendi

Sedat Peker’in evine saldırı düzenlendi

Sedat Peker’in evine saldırı düzenlendi Organize suç örgütü liderliğinden hakkında arama kararı çıkan ve ortaya attığı iddialarla gündem olan Sedat Peker'in Beykoz Korusu sınırları içinde yer alan evine bu sabah silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırıda ağır yaralanan görevli Yılmaz Günay, hastaneye kaldırıldı.

Geçtiğimiz ay Sedat Peker'in 2018'de imar barışından faydalanmak için başvurduğu Beykoz'daki evinin bulunduğu arazi Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne devredilmişti. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Sedat Peker'in avukatı, ''Müvekkilim her yurttaş gibi emlak barışından faydalanıp ödemelerini yaptı. Öyle bir hile yapılmış ki evin sağ ve solundaki konutlar bu barıştan faydalanırken Peker’e ait olan evi milli parklar alalına dahil etmişler'' demişti.

HalkTv.com'dan aktarılan bilgilere göre; Peker'in Beykoz Korusu’nun sınırları içinde yer alan ve 'tek mal varlığım' dediği evine bu sabah silahlı saldırı düzenlendiği ortaya çıktı. Saldırının, bu sabah 09.30'da gerçekleştiği duyuruldu. Evin önüne iki araç geldi. Bir araç uzakta beklerken, yakına gelen aracın camı açıldı. Eve Sedat Peker’in bilgisi dahilinde geldiğini söyleyen kişi görevlilerin kendisine yaklaşması üzerine arabanın içinden ateş etti.

Evdeki görevli Yılmaz Günay’a 3 kurşun isabet etti. Günay, ağır yaralı olarak Beykoz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Evde, Peker'in bilgisi dahilinde 6 kişinin güvenlik amacıyla kaldığı, 3'er kişilik vardiyalarla çalıştıkları öğrenildi.

Sedat Peker cephesi saldırıyı, suikast timi iddiasının ardından gözdağı olarak yorumladı. Sedat Peker’in dijital tecrite alınmasından sonra yurtdışında kurulan suikast timinin haricinde "Türkiye’deki yakınlarının da hepsine zarar veririz yani öldürürüz" mesajının iletildiğini söyledi. Saldırıyı, Sedat Peker’in susmasını sağlamaya çalıştıkları yönünde yorumladı.

GAZETECİ AĞIREL'DEN SUİKAST İDDİASI
Gazeteci Murat Ağırel, Sedat Peker’e dijital tecrit uygulandığını söyledi. Ağırel, Peker’e yönelik suikast girişimini de yakınlarından teyit ettiği söyledi.

Halk TV’de yayınlanan ‘Kayda Geçsin’ isimli programda Ağırel, Sedat Peker’in yakın çevresiyle yaptığı konuşmayı aktardı. “Sedat Peker niye sustu?” gibi sorular sorulduğunu belirten Ağırel, “Sedat Peker’in yakın çevresine ulaşmaya çalıştım. Bununla ilgili sorular sordum” dedi.

‘BEĞENİ DAHİ YAPSA İRTİBATI KESİLECEĞİ SÖYLENMİŞ’
“Kendisine (Sedat Peker’e) bir dijital tecrit uygulanıyormuş” diyen Ağırel, şöyle devam etti: “Sosyal medyada en ufak bir beğeni dahi yapılsa dijital tecrite ek olarak yaşadığı konuta jammer’lar getirilip telefonla irtibatı kesileceği söylenmiş. Şu anda çocuklarının okulundan dolayı interneti kesmemişler. Ancak eğer bir daha paylaşım yaparsa veya beğeni-retweet yaparsa bu yola başvuracaklarını söylemişler kendisine. Sonrasında Sedat Peker bununla ilgili yöntem arıyormuş.”

Sedat Peker’in paylaşımlarda bulunduğu “Deli Çavuş” hesabından en son 30 Ağustos tarihinde paylaşım yapılmıştı. Sedat Peker’in kendi hesabından ise son olarak 3 Eylül’deki haberleri Retweet ettiği görülüyor.

SUİKAT TİMİ İDDİASI: ÖDÜLLER KONULMUŞ
Ağırel, açıklamasında Sedat Peker için infaz timleri kurulduğunun iddia edildiğini aktardı. Ağırel, “Belli gruplara, uluslararası suç çetelerine, uluslararası organizasyonlarda kullanılan bu çetelere hedef kişinin ‘kellesi alınması’ üzerine, yani Sedat Peker’e bir suikast yapılması ile ilgili bir anlaşma yapılmış. Ve bununla ilgili Sedat Peker cephesi şunu söylüyor; uluslararası cinayet işleyebilen tüm organizasyonlara açık bir davet olarak kabul edilen bir uygulama yapılmış. Bunu da Sedat Peker’in suikastı için ortaya konulmuş, ödüller konulmuş” dedi.


‘İNFAZ TİMLERİ KURULMUŞ’
“İnfaz timleri kurulmuş. Bir davet yapılmış, açık davet…” diyen Ağırel, “‘Hedefi kim yok ederse ödülü alabileceği bir sistem’ diye tarif ediliyormuş. Sedat Peker de hedefmiş, kim öldürürse ödül alacağı açıklanmış. (Sedat Peker cephesi) Bununla ilgili de verilere ulaşmışlar. Bunlar iddia mı dedim. Hayır, bunlar artık delillendirme aşamasına geldikleri şeylermiş. Bununla ilgili ellerinde veriler varmış” diye konuştu.

"Sedat Peker’in evine saldırı düzenlendi" haberi, 14 Eylül 2022 tarihinde yazılmıştır. 14 Eylül 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Sedat Peker’in evine saldırı düzenlendi haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sedat Peker’in evine saldırı düzenlendi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:58 TFF, Euro 2024'ü takip etmek isteyen vatandaşlara Schengen uyarısında bulundu
  2. 13:53 İzmir'de Çöl Tozu Bulutu: Görüş Mesafesi Azalırken Hava Kalitesi Değişiyor
  3. 13:53 Getir, o ülkede faaliyetlerini durdurma kararı aldı!
  4. 13:52 BAE Başbakanı, Dubai'deki Şiddetli Yağışlar İçin 545 Milyon Dolarlık Yardım Onayladı
  5. 13:48 O Banka 15.000 TL'lik nakit emekli promosyonunu resmen açıkladı!
  6. 13:46 Emeklilerin Alım Gücü Azalıyor: TÜED'den Çağrı
  7. 13:45 Rusya, THY'nin Latin Amerika uçuşlarına kabul etmemesinde ABD baskısını iddia ediyor
  8. 13:42 Pratik ve Lezzetli: Ev Yapımı Patatesli Rulo Börek Tarifi!
  9. 13:41 Borsa İstanbul günün ilk yarısını yükselişle tamamladı
  10. 13:38 Max Kruse'un Sıra Dışı Geri Dönüşü: BSV Al-Dersimspor'un Yeni Takım Kaptanı
  11. 13:34 AB'den Çevre İçin Önemli Adım: Tek Kullanımlık Plastikler Yasaklanıyor
  12. 13:34 Gazze'de yaşam savaşı devam ediyor: Can kaybı 34 bin 305, yaralı sayısı ise 77 bin 293'e yükseldi
  13. 13:30 İş Bankası'nın 100. Yıl Bonosu Yeşil Finansman halka arzında rekor talep gördü
  14. 13:27 Kahramanmaraş'ta 4 Yaşındaki Çocuk Vahşice Katledildi
  15. 13:20 İçişleri Bakanı: DEAŞ'a Yönelik Operasyonlarda 23 Şüpheli Yakalandı
  16. 13:14 Dolar ve Euro, Türk Lirası Karşısında Sabitleniyor: 25 Nisan 2024 Güncel Değerler
  17. 13:10 Altın Piyasası Dalgalı: 25 Nisan 2024 Güncel Fiyatlar!
  18. 13:06 Pedro Sánchez, Eşinin Yolsuzluk İddialarıyla İlgili Soruşturma Nedeniyle Görevini Askıya Aldı
  19. 13:00 Trafikte Emniyet Şeridi İhlali Artık Daha Pahalı: Ceza Miktarı Yüzde 58 Arttı!
  20. 12:57 Simit Fiyatlarına %10 KDV Yansıyacak: Vatandaşlar Zam Endişesi Yaşıyor
Gündem Haberleri