Selçuk Mızraklı’yı tutuklattıran itirafçıya beraat!

Selçuk Mızraklı’yı tutuklattıran itirafçıya beraat!

Selçuk Mızraklı’yı tutuklattıran itirafçıya ... Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı ve Kayapınar Belediye Eşbaşkanı Keziban Yılmaz’ın aleyhine ifade vererek tutuklanmalarını sağlayan Hicran Berna Ayverdi’nin yargılandığı davada savcı...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı ve Kayapınar Belediye Eşbaşkanı Keziban Yılmaz’ın aleyhine ifade vererek tutuklanmalarını sağlayan Hicran Berna Ayverdi’nin yargılandığı davada savcı beraat kararı istedi. Ayverdi’nin daha önce Abdulkerim Aslan ve Yusuf Aykut hakkında “örgüt üyesi oldukları” yönünde verdiği beyanlara savcılık ve mahkemece “itibar” etmemişti.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağının devam ettiği 26 Mayıs 2016’da kentten tahliye edilen 17’si çocuk 70 kişi hakkında açılan ve ardından tefrik edilen Nusaybin Davası’nda “itirafçı” olan Hicran Berna Ayverdi’nin duruşması dün Mardin 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı ve Kayapınar Belediye Eşbaşkanı Keziban Yılmaz’ın da tutuklanmasına ve yerlerine kayyum atanmasına gerekçe yapılan ifadeleri veren Ayverdi’nin tutuksuz yargılandığı davada avukatı hazır bulunurken, kendisi duruşmaya katılmadı.

Nusaybin Davası’nda diğer isimlerle birlikte benzer suçlamalarla yargılanan Ayverdi hakkında savcılık verdiği mütalaasında tüm suçlamalardan beraat ettirilmesi talebinde karar verilmesini istedi. Savcılık, Ayverdi hakkındaki beraat kararına “Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanma talebinin olması, yakalandığı sırada üzerinde herhangi bir suç unsuruna rastlanmamış olması, dosya kapsamındaki samimi beyanları” gerekçe olarak sundu. Mahkeme bir sonraki duruşmayı ise, 11 Şubat tarihine erteledi.

36 KİŞİYE AYRI, AYVERDİ’YE AYRI HUKUK

Ayverdi hakkında beraat talep edilmesiyle birlikte bu güne kadar 36 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve yüzlerce yıla ulaşan hapis cezaları verilen Nusaybin Davası’nda ilk defa bir isim hakkında beraat talebi yapılmış oldu. Nusaybin Davası’na dair hazırlanan iddianamede Ayverdi hakkında da diğer tutuklularda olduğu gibi “Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozmak”, sokağa çıkma yasağı döneminde yaşamını yitiren 72 kolluk görevlisi hakkında ayrı ayrı “Kasten Öldürme”, “Kasten Öldürmeye Teşebbüs”, “Kasten Yaralama”, “Kamu Malına Zarar Verme”, “Örgüt Üyesi Olmak” ve “Tehlikeli Maddeleri İzinsiz bulundurma” iddialarla ceza verilmesi isteniyordu.

Savcılığın beraatını istediği Ayverdi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı hakkında 31 Mart 2019 yerel seçimlerine 11 gün kala 20 Mart 2019’da beyanlarda bulunmuştu. Ayverdi, Mızraklı ile ilgili Diyarbakır’daki özel bir hastanede çalıştığı dönemde “yaralı bir PKK’liyi tedavi ettiğini duyduğunu” öne sürmüştü. Ayverdi, Kayapınar Belediye Eşbaşkanı Keziban Yılmaz hakkında da seçime 4 gün kala “örgütün hukuk komisyonunda yer aldığı, taş atan çocukların tahliye edilmesi için mücadele verdiği” gibi itiraflarda bulunmuştu.

26 Şubat 2019’da Nusaybin Davası’nın tefrik edilmesinin ardından 5 Eylül 2019’da görülen davada tahliye edilen Ayverdi, üzerine atılı iddialar tüm tutuklularla aynı olmasına rağmen “Mevcut delil durumu, suç vasfının sanık lehine değişme ihtimali, tutuklulukta geçirdiği süre göz önüne” alınması gerekçeleriyle tahliye edilmişti.

MAHKEME BEYANLARINA İTİBAR ETMEMİŞTİ

Ayverdi’nin daha önce Abdulkerim Aslan ve Yusuf Aykut hakkında “örgüt üyesi oldukları” yönünde verdiği beyanlara savcılık ve mahkemece “itibar” edilmemişti. Mahkeme Ayverdi’nin beyanları için “TCK’nın 221’inci maddesinde düzenlenen etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanma imkanı bulunan tanıkların aşamalarda değişik anlatımlarının tek başına yeterli delil sayılamayacağı, sanık savunmalarının aksinin çürütülmediği, mahkumiyet hükmü kurulması için mahkememizde vicdani kanaatin oluşmadığı anlaşılmakla” denilmişti. (Mezopotamya Ajansı)

"Selçuk Mızraklı’yı tutuklattıran itirafçıya beraat!" haberi, 22 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Selçuk Mızraklı’yı tutuklattıran itirafçıya beraat! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Selçuk Mızraklı’yı tutuklattıran itirafçıya beraat! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:03 Google'dan daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı geldi
  2. 02:42 Bu testi 45 saniyeden kısa sürede çözen %10'luk kişiden biri misiniz?
  3. 02:39 Faydalarıyla sosyal medyayı sallayan biberiye suyu nasıl yapılır?
  4. 02:37 Bu 8 burca asla sırrınızı vermeyin!
  5. 02:34 Tokat'ta 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  6. 02:23 İliç'teki maden kazası için oluşturulan komisyonun üyeleri belirlendi
  7. 01:59 Kredi kartı sıkılaşması risk doğuruyor
  8. 00:58 AB zirvesinin Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde, Kıbrıs konusuna vurgu yapıldı
  9. 00:51 Ukrayna yetkilileri, Çernigiv'e yönelik saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi
  10. 00:48 Fahrettin Altun açıkladı: "200'ü aşkın İsrail kaynaklı dezenformasyonu ifşa ettik"
  11. 00:20 Hollanda milletvekilleri, Kavala ve Demirtaş hakkındaki yönergeyi kabul etti
  12. 00:20 Seçimin acısı çıkmaya başladı: Ücretsizdi ama artık yüzde 25 zamlı!
  13. 00:19 AB, İsrail'e Gazze'ye insani yardım girişlerine izin verme çağrısı yapıyor
  14. 00:16 İsrailli Bakan Ben-Gvir'in tartışmalı önerisi: "Filistinlilere Ölüm Cezası Verilsin”
  15. 00:14 Fenerbahçe, Olympiakos'u Ağırlıyor: UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final Rövanşı
  16. 00:10 Muğla'nın Menteşe İlçesinde 3.9 Büyüklüğünde Deprem
  17. 00:06 New York Borsası'nın düşüşü sürüyor
  18. 00:01 Hastane randevu sistemi değişti! Bundan sonra işleyiş şöyle olacak
  19. 23:58 Transfer işlemi tamamlanıyor: Altay Bayındır, Süper Lig'e dönüş yapıyor!
  20. 23:53 SGK'nın geçmişe dönük prim iadesi fırsatı: Peki kimler başvurabiliyor?
Haberleri