Selçuk Yöntem'in 'tost' davasında karar

Selçuk Yöntem'in 'tost' davasında karar

Selçuk Yöntem'in 'tost' davasında karar Yargıtay 11. Hukuk Dairesi, sanatçı Selçuk Yöntem'in, tost yerken çekilen bir fotoğrafını menüsünde izinsiz kullanan kafeden kazandığı 100 bin lira maddi ve 50 bin lira manevi tazminatı onadı

İstanbul'da bir kafe, ünlü sanatçı Selçuk Yöntem'in tost yerken çekilen fotoğrafını menüsünde izinsiz kullandı. Aynı fotoğrafın bir dergide de kullanıldığını fark eden Yöntem, kafe sahibi hakkında Tazminat davası açtı.

Yöntem'in avukatı, "müvekkilinin Türkiye'nin en önemli tiyatro ve sinema oyuncularından biri olduğunu, davalıya ait kafede yemek yerken çekilen çok uygunsuz bir fotoğrafının kafenin menü, reklam ve tanıtımlarında, Magazin Gazetecileri Derneği ödül töreni mecmuasında kullandığını, davalının bu yolla davacının kafenin daimi bir müşterisi olduğu algısı yarattığını, sosyal medyada bu fotoğraf nedeniyle davacı ile alay edildiğini, bu nedenle davacının maddi ve manevi zarara uğradığını" öne sürdü.

Davalı kafenin vekili ise "ortada bir eserin, haksız kullanımın söz konusu olmadığını, Magazin Gazetecileri Derneğinin mecmuasında yer alan resmin davalıdan habersiz şekilde yayınlandığını, davacının bazı resimlerinin dükkan içinde kullanılan menülerde yer aldığını ancak Mahkeme aracılığıyla yapılan tespitten sonra imha edildiğini, kafenin tanınmış bir işletme olduğunu, reklama ihtiyaç duymadığını" savunarak, davanın reddini istedi.

Kapatılan İstanbul 4. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi 5 Şubat 2016'da kafe sahibinin Yöntem'e 284 bin lira maddi, 50 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi. Temyiz üzerine Yargıtay 11. Hukuk Dairesi, 284 bin liralık maddi tazminatı fazla bularak, yerel mahkemenin kararını bozdu.

YENİDEN YARGILAMA YAPILDI, DOSYA İKİNCİ KEZ YARGITAY'A GELDİ

Yargıtay'ın bozma ilamına uyularak yapılan yeniden yargılamada, İstanbul 2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, davacının fotoğrafının izin alınmaksızın dergi reklamında kullanımı için 80, menülerdeki kullanım için 20 olmak üzere toplam 100 bin lira maddi, davacının kişilik haklarının zarar gördüğü gerekçesiyle de 50 bin lira manevi tazminatın davalıdan alınarak davacıya verilmesine karar verdi.

İstanbul 2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesinin bu kararının da temyiz edilmesi üzerine dosya ikinci kez Yargıtay 11. Hukuk Dairesine geldi.

Daire, mahkemece uyulan bozma kararı gereğince hüküm verilmiş olması ve delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmaması nedeniyle temyiz itirazlarını reddederek, yerel mahkeme hükmünü oy birliğiyle onadı.

"Selçuk Yöntem'in 'tost' davasında karar" haberi, 23 Eylül 2021 tarihinde yazılmıştır. 23 Eylül 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Magazin kategorisi altında bulunan Selçuk Yöntem'in 'tost' davasında karar haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Selçuk Yöntem'in 'tost' davasında karar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Magazin konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:02 Cinsel Organına Salatalık Sıkışan Kolombiyalı Pes Dedirtti!
  2. 21:38 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'tan Tarihi Görüşme! Romanya Cumhurbaşkanı Lohannis Buluşması!
  3. 21:35 Altın Yatırımcıları Dikkat! Dünya Bankası'ndan Altın Fiyatları Hakkında Son Dakika Tahmini!
  4. 21:34 Gonca Vuslateri'nin Mutluluğu Taçlandı! Kızını Kucağına Aldı!
  5. 21:28 Pendikspor - Kayserispor maçında hakem değişikliği!
  6. 21:19 Kanser tedavisi gördüğü açıklanmıştı! Kral Charles Geliyor!
  7. 21:18 ATV'de Final Şoku! En Çok Sevilen Dizi Yayından Kaldırıldı!
  8. 21:15 Real Madrid O Gerçeği Açıkladı! Arda Güler 11'de!
  9. 21:09 CHP'li Akay'dan Mehmet Şimşek'e Sert Tasarruf Eleştirisi: "CHP Yapınca Mı Aklınıza Geldi?"
  10. 21:08 Bankalarda Devrim! 24 Yıllık Dolar Talimatında Değişiklik Yapıldı
  11. 21:08 Araba Hayalleri Yerle Bir! Türkiye'de Fiyatlar Durdurulamaz Hale Geldi!
  12. 21:00 Hem Şık Hem de Uygun: 2023 Egea Cross'un Yeni Fiyatları ve Özellikleri
  13. 20:36 Dış Kapıya Tuz Serpmenin Gizemli Faydaları! Atalarımızın Bilgeliği Gün Işığına Çıkıyor!
  14. 20:35 Böcek Isırıklarının Kabusu Bitti! Bu Doğal İlaçları Deneyin
  15. 20:35 Altın Sahiplerinin Dikkatine: Bakan Mehmet Şimşek Resmen Açıkladı!
  16. 20:34 Ruslar Türkiye'ye Veda Ediyor: 50 Bin Kişi Ülkeyi Neden Terk Etti?
  17. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
  18. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  19. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  20. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
Magazin Haberleri