2 milyon liralık tarihi eserle yakalandılar

İzmir İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, İsabey Mahallesi Kalealtı mevkiinde bir kişinin tarihi eser fotoğraflarını gösterip tarihi eserleri satmaya çalıştığı ihbarı üzerine harekete geçti....

İzmir İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, İsabey Mahallesi Kalealtı mevkiinde bir kişinin tarihi eser fotoğraflarını gösterip tarihi eserleri satmaya çalıştığı ihbarı üzerine harekete geçti. Yapılan teknik takip sonucunda tarihi eserleri satmaya çalışan kişinin S.D., olduğu belirlendi. Selçuk İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda gözaltına alınan S.D.nin üzerinde, Bizans Roma dönemine ait Demeter Bahar Tanrısı heykelinin başı, yine aynı döneme ait 11 parça altın para ile mühür ve bu eserlerin bulunduğu 10 adet fotoğraf ele geçirildi. 

Fotoğraflarda yapılan inceleme sonrasında S.D.'nin evinde yapılan aramada ise 43 parça tarihi eser daha ele geçirildi. Gözaltına alınan S.D.'nin ifadesi doğrultusunda düzenlenen baskında fotoğrafları çektiği tespit edilen M.A.'nın evinde 26 adet taş eser, 20 adet sikke, 1 adet yer ölçüm cihazı, mercek pusula, 1 adet dedektör ve kazı malzemeleri ele geçirildi.

Ele geçirilen tarihi eserler Efes Müze Müdürlüğü'ne teslim edilirken, gözaltına alınan S.D. ve M.A.'nın işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Yalnızca 1 damla sürün et benlerinden kurtulun!
Aldığınız çilek dolapta birkaç gün dayansın: İşte o yöntem!
Bu yöntemle kediniz koltuklarınızı tırmalamayacak!
50 senelik turşucuların yöntemi! Turşu bozulmadan çıtır çıtır kalıyor
Artık düğünlerde 'Kim, ne taktı?' derdi bitti: İşte yeni dönem!