6 Şubat depremi sonrası gelen Mossad ajanları: Deprem bahanesiyle faaliyet yürütmüşler

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Mossad'a bağlı casusluk faaliyetleri şüphesiyle 46 kişi gözaltına alındı. Tutuklanan 15 şüpheli arasında İsrailli ve Filistinli aileler ile aktivistler de bulunuyor. Deprem sonrası Hatay'da yardım faaliyeti yürüttükleri ortaya çıkt

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uluslararası casusluk faaliyetlerine yönelik soruşturma kapsamında, Türkiye'de yaşayan Filistinli ve İsrailli aileler, ayrıca aktivistler de dahil olmak üzere yabancı uyruklular arasında, İsrail İstihbarat Servisi Mossad adına potansiyel casusluk faaliyetlerinde bulunabilecekleri tespit edilen toplam 46 şüpheli belirlenmişti.

8'İ SINIR DIŞI EDİLDİ

Ekiplerin gerçekleştirdiği operasyonlarda, geçtiğimiz günlerde 34 şüpheli gözaltına alınmıştı. Bu şüphelilerden 26'sı, 'askeri ve siyasi casusluk' suçlamasıyla nöbetçi hakimlikte sorgulanmış ve 15 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Diğer 11 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Ayrıca, 8 şüphelinin ise sınır dışı edilme işlemleri için İl Göç İdaresi'ne teslim edileceği belirlenmişti.

​​​​​​​

DEPREMDEN SONRA HATAY'A GELMİŞLER

Öte yandan, bu şüphelilerden bazılarının deprem sonrası Hatay'ın Kırıkhan ilçesine geldiği ve Yeni Mahalle'deki Işıklı Cami'de 6 gün boyunca kalarak depremzedelere yardım ettiği ortaya çıktı. Şahısların, bölge halkıyla iletişim kurduğu, dini sohbetlerde bulunduğu ve yabancı uyruklu depremzedelere maddi yardımda bulunduğu da öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

TL ibaresini koymamanın bedeli ağır oldu
Ankara’da vekâletler çekişmesi
Silah kaçakçılarına 'Mercek-19' operasyonu
‘Masanızda benim fotoğrafım varmış
Diyanet'in öğle yemeğinde her gün et var