AB TikTok'un veri gizliliği politikalarını incelemeye alıyor: Resmi soruşturma başlatıldı

AB, TikTok'u çocuk güvenliği, risk yönetimi ve diğer endişelerle ilgili olarak Dijital Hizmetler Yasası çerçevesinde resmi bir soruşturma başlatıyor. İşte konuya ilişkin detaylar haberimizde!

Avrupa Birliği Komisyonu, TikTok'un Dijital Hizmetler Yasası'na (DSA) uygunluğunu resmi bir soruşturma ile incelemeye başladığını duyurdu.

Soruşturmanın odaklandığı alanlar arasında çocukların korunması, reklam şeffaflığı, araştırmacılar için veri erişimi, bağımlılık yaratan tasarım ve zararlı içerik risk yönetimi bulunmaktadır.

AB Dijital Hizmetler Yasası, 25 Ağustos 2023 tarihinde yürürlüğe girmiş olup, çevrimiçi platformların daha güvenli ve sorumlu bir şekilde faaliyet göstermeyi amaçlamaktadır.

TikTok ve benzeri büyük platformlar, geçen yazdan bu yana algoritmik şeffaflık ve sistemik risk gibi alanlarda artan gereksinimlere tabi tutulmaktadır. TikTok şu anda DSA kuralları çerçevesinde resmi bir soruşturmaya maruz kalmış durumda.

Bu hamle, çocuk koruması ve dezenformasyon riskleri gibi konuları içeren daha geniş DSA kurallarını büyük platformlara uygulayan Komisyon'un, birkaç ay süren bilgi toplama sürecinin ardından başlattığı bir adımdır.

AB'nin TikTok'un içerik yönetimi ve güvenliği konusundaki endişeleri, DSA'nın daha büyük platformlarda yürürlüğe girmesinden önceye dayanmaktadır. Dijital Hizmetler Yasası, onaylanmış ihlallere yönelik cezaların yıllık küresel cironun yüzde 6'sına kadar ulaşabileceği bir çerçeve sunmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Sıfır diye satılan çamaşır makinesi kullanılmış çıktı
İstihbaratta yapay zeka dönemi başlıyor!
Siri'ye dedikodu özelliği yolda: Sohbeti bırakın, iki lafın belini kıracak!
Teknoloji sektöründe gizliliğin değeri artıyor: Takip edilince telefonlar uyaracak!
Microsoft, Yeni Surface Pro Serisi ile Performans ve Teknolojide Çıtayı Yükseltiyor