ABD Merkez Bankası'nın Faiz Kararı İçin Geri Sayım Başladı: Açıklama Tarihi Belli Oldu

ABD Merkez Bankası (FED), faiz kararlarıyla altın ve döviz yatırımcıları tarafından dikkatle takip edilmeye devam ediyor. FED, 4 yıl aradan sonra politika faizini 50 baz puan düşürerek, 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığından yüzde 4,75-5,00 aralığına çekmişti.

FED'IN FAIZ KARARLARI VE PIYASA BEKLENTILERI: İŞTE TARIHLER VE AÇIKLAMALAR

FED’in yıl içerisinde gerçekleştireceği faiz kararı toplantılarının tarihleri duyurulmuştu. Faiz kararının yanı sıra, FED Başkanı Jerome Powell’ın yapacağı açıklamalar da piyasa tarafından yakından takip ediliyor.

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

FED’in bir sonraki faiz kararı, 6 - 7 Kasım tarihlerinde yapılacak toplantının ardından 7 Kasım’da açıklanacak. Faiz kararının, Türkiye saati ile 21.00’de duyurulması bekleniyor.

FED DÖRT YIL SONRA FAİZ İNDİRDİ

FED, politika faizini 4 yıl aradan sonra ilk kez indirerek, 50 baz puan düşürüp yüzde 4,75-5,00 aralığına çekti. Bankanın yaptığı açıklamada, istihdam kazanımlarının yavaşladığına dikkat çekilirken, işsizlik oranının da yükselmeye devam ettiği ifade edildi.

Ayrıca, enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru ilerlediği fakat hâlâ yüksek seyrettiği belirtildi. Enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'ye düşmesine dair daha fazla güven kazandıkları ve istihdam ile enflasyon hedeflerine ulaşma risklerinin dengede olduğu vurgulandı.

Ekonomik tahminlerine dair de bilgi veren FED, bu yıl toplamda 50 baz puan daha faiz indirimine gidebileceğini açıkladı. Bu gelişmeler, yatırımcıların piyasa stratejilerini gözden geçirmelerine ve olası değişikliklere hazırlıklı olmalarına yol açtı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.