ABD'nin batı kıyısı 2045'ten önce %100 temiz enerjiye geçecek

ABD'de yenilenebilir enerji yatırımları, teşvikleri ve yasal düzenlemeleri hızla artıyor. Bu hızla devam ederse ABD'nin batı kıyısı 2045 yılına kadar ya da ondan daha erken bir tarihte %100 oranında karbon salınımsız enerjiye geçmiş olacak.

ABD'nin özellikle de batı eyaletlerinde yenilenebilir enerjiye büyük bir yöneliş söz konusu. California eyaleti yeni inşa edilen her evin çatısında güneş panellerini zorunlu tutmak gibi hamlelerle bu alanda başı çekiyor olsa da Oregon eyaleti de çalışmalarına hız verdi.

Eyaletin HB 2021 kod adlı %100 temiz elektrik yasası yasama organından geçti ve imza için Vali Brown'ın masasına gönderildi.

Böylece batı kıyısındaki bütün eyaletlerin taahhütleri, 2045 yılına kadar %100 temiz elektrik oldu.

Temiz elektrik, karbon salınımsız santrallerin hepsini kapsayan bir terim. Rüzgâr, güneş, jeotermal ve hidroelektrik gibi türlerin hepsi karbon salınımsız, yani temiz enerjidir.

Söz konusu tasarı, yatırımcıya ait iki elektrik kuruluşu, çevre adaleti savunucuları, sendikalar, yerel yönetimler, tüketici savunucuları ve çevre örgütlerini içeren belirlenen paydaş toplantılarında oturum öncesinde geliştirildi.

Tasarıya göre bundan sonra Oregon eyaletinde gaz yakıtlı binalar inşa edilmeyecek, tüketicilere yeşil tarife sunulacak.

Portland metro bölgesinde tamamen elektrikli otobüs ve tren filosuna geçiş başladı bile.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.