Abdulkadir Selvi: Cemevi saldırısı cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik bir mesaj mı

"Cemevlerine saldırının diğer yüzünde ise Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına yönelik bir mesaj olabilir mi diye düşünmedim değil"

Selvi, Ankara'da 3 noktada yapılan cemevi saldırılarına ilişkin olarak,  "Cemevi saldırısı ile iktidara, cemevlerinden uzak dur yoksa orayı kaşırız mesajı verildi. Bu olay dahi devletin cemevleri konusuna daha çok eğilmesini gerektiriyor" yorumunu yaptı. 

"Cemevlerine saldırının diğer yüzünde ise Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına yönelik bir mesaj olabilir mi diye düşünmedim değil" yorumunu da yapan Selvi, şu ifadeleri kullandı:

"Belli ki birileri Aleviliği toplumu bölen bir değer olarak gösterip Cumhurbaşkanlığı adaylık sürecini etkilemek istiyor. Cemevlerine yönelik saldırılar Alevi kimliğinden dolayı Kılıçdaroğlu’nun önünü kesmek için planlanıyorsa yanılırlar. Yine bu saldırılar iktidarın cemevlerine yönelik ilgisini engellemek için yapılırsa yine yanılırlar.

Çünkü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun dediği gibi 'Bu olaylar eski Türkiye’nin ayak izi' olabilir lakin Türkiye, eski Türkiye değil." 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Apple yeni iPad cihazları duyuracak: tarihler belirlendi
Navalni'yi öldüren emri Putin vermedi
Audi e-tron GT yenilecek: Ön gösterim yapıldı
İnci Taneleri'ne sürpriz transfer gerçekleşti: Usta oyuncu kadroya dahil oldu
Galatasaray'da Dursun Özbek başkanlığa yeniden aday açıklaması